Thermal Capital of Turkey: Afyon- Afyon Travel Guide

By | 23 Φεβρουαρίου, 2023

Thermal Capital of Turkey: Afyon- Afyon Travel Guide

Το Afyonkarahisar, ο σωτήρας των θειών μας που έλεγαν «», είναι γνωστό ως η ιαματική πρωτεύουσα της Τουρκίας επειδή περιέχει πολλές θερμικές εγκαταστάσεις.

Για τη θεία με τα πονεμένα πόδια Αφιόν σημαίνει θερμή πηγή, φυσικά σημαίνει λουκάνικο για έναν πεινασμένο ταξιδιώτη.

Λοιπόν, δεν θα ήταν λάθος να πούμε ότι είναι πολύ ελκυστικός επειδή λέει «», όπως καταλαβαίνετε από την τοπική ένδειξη που έχει στο όνομά του.

Αν νομίζετε ότι η όμορφη Αφιόν είναι όλα αυτά, κάνετε πολύ λάθος. Αν είστε έτοιμοι, ξεκινάμε ένα ταξίδι που θα σας πάει πολύ πιο πέρα ​​από το Αφιόν, τη διάσημη στάση με λουκάνικο των ταξιδιών με λεωφορείο:

Επισκέψεις στο Αφιόν

Εμπνευσμένο ποιητές και συγγραφείς, το Κάστρο Καραχισάρ χτίστηκε από τον βασιλιά των Χετταίων Β’. Εμφανίζεται ως προφύλαξη που λαμβάνεται από τον Murshil ενάντια στις κρύες συνθήκες του χειμώνα.

Αυτή η στρατιωτική τακτική του βασιλιά δίνει στο Αφιόν σήμερα τη σημαντικότερη πολιτιστική και ιστορική αξία της περιοχής.

Εκτός από αυτό, όσοι επισκέπτονται αυτό το μέρος που είναι γνωστό ως Κάστρο Αφιόν, φυσικά τρώνε το ψωμί της θέας του.

Το τζαμί με 40 πυλώνες του Αφιόν, το Τζαμί Ulu ​​και το Kaaba Masjid είναι δίπλα στο κάστρο, σαν να σηματοδοτούν ότι όσοι το δουν θα πιστέψουν.

Θα ανατριχιάσετε κυριολεκτικά όταν δείτε τις αρχαίες πόλεις Απάμεια , Δοκιμαία και Αμόριο , που έχουν νομίσματα από τη Ρωμαϊκή περίοδο , και τα νεκροταφεία βράχου Sarıçayır στο İscehisar, που πιστεύεται ότι είναι της Βυζαντινής Περιόδου.

Θα καταλάβετε την αξία του Αφιόν για άλλη μια φορά όταν επισκεφτείτε τα ιστορικά μέρη του Αφιόν, όπως τα ερείπια Döğer , την εκκλησία Memeç Rock, το σπήλαιο Karacamal, το Gedik Ahmet Pasha Madrasa .

Μπορείτε να δείτε τα δοκιμαστικά δωμάτια και τους τάφους στο Sultan Divani Mevlevi Lodge και αφήστε τον εαυτό σας να μαγευτεί από τα στροβιλιζόμενα σόου των δερβίσηδων.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Great Assault Martyrdom, το Μνημείο Ατατούρκ, η λίμνη Eber και οι καμινάδες νεράιδων Acı Göl İscehisar, η Φρυγική κοιλάδα, οι ιαματικές πηγές και οι διάσημες εγκαταστάσεις ανάπαυσης που όλοι γνωρίζετε είναι από τα μέρη που πρέπει να δείτε.

Δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε στο Αφιόν

Αν πάτε στο Αφιόν, που θεωρείται η Ιαματική Πρωτεύουσα, και δεν πάτε στις ιαματικές πηγές και τις ιαματικές πηγές, θα είναι μόνο χόμπι να πείτε ότι έχετε επισκεφθεί το Αφιόν.

Έτσι, για παράδειγμα, πηγαίνετε στη λίμνη Gazlı, που είναι ο πρωταγωνιστής της φήμης των θερμών πηγών, θεραπεύοντας την κόρη του Φρύγα βασιλιά Μίδα, η οποία θα χαλαρώσει τους μύες σας, οι οποίοι επεξεργάζονται από το άγχος και την κούραση της καθημερινής ζωής. και απολαύστε αυτά τα ιαματικά νερά, που είναι μεταλλικές πηγές.

Αυτή η λίμνη, η οποία έχει θερμοκρασία περίπου 64 βαθμούς, περιέχει μέταλλα καθώς και ιόντα και διάφορα αέρια.

Μπορείτε να πιείτε από το νερό της λίμνης, που είναι ευεργετικό ακόμα και να αναπνεύσετε τον αέρα της, ή μπορείτε να κολυμπήσετε σε αυτό.

Μπορείτε να επωφεληθείτε από υπηρεσίες όπως ιαματικό SPA, περιποίηση δέρματος, αλατοθεραπεία και γυμναστική στις εγκαταστάσεις κοντά στη λίμνη Gazlı ή στην πόλη.

Εκτός από ανθυγιεινές αλλά νόστιμες δραστηριότητες, όπως η κατανάλωση λουκάνικου σε εγκαταστάσεις όπως το İkbal και το Cumhuriyet , συμπεριλάβετε τέτοιες υγιεινές και θεραπευτικές δραστηριότητες, ώστε το ταξίδι σας να αποκτήσει νόημα. Μπορείτε να πάτε στα λουτρά ή να κάνετε λασπόλουτρα στις ιαματικές πηγές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα ιππασίας, ιππασίας ή να παίξετε paintball στο Horse Sports Club .

Φαγητό και ποτό στο Αφιόν

Αν συναντήσετε τον μήνα Ασούρα στο Αφιόν, φάτε ασούρα στο Sultan Divani Mevlevihanesi και αν προτιμάτε τη λίμνη Gazlı, πιείτε οπωσδήποτε μεταλλικό νερό .

Αν έχετε χώρο για πρωινό, λουκάνικο, μαρμελάδες χωριάτικες, τυρί, μέλι και κρέμα γάλακτος, αφού δοκιμάσετε τις γεύσεις όπως pacik, çullama, zürbiye, με ανοιχτό στόμα, μεμβράνη ilibada, κεφτεδάκια Göce, keskek, μισοψημένο, ουζμπεκικό πιλάφι , ένα γαμήλιο επιδόρπιο με παπαρούνα, Αφιόν Φάε επιδόρπιο κρέμας, twist, rebit ή πίτα παπαρούνας.

Σας προτείνουμε να γευτείτε τις περίφημες απολαύσεις του Αφιόν. Σου είπαμε να φας λουκάνικο στις εγκαταστάσεις, μάλιστα λουκάνικο να φας όπου το δεις.

Διαμονή στο Αφιόν

Μπορούμε να πούμε ότι οι θερμικές εγκαταστάσεις κοντά στο Gazlı Göl είναι τα πιο όμορφα μέρη στο Αφιόν, τα οποία μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες διαμονής όσων λένε, «Δεν έχω πολλά ταξίδια, ήρθα να ξεκουραστώ» . Σε γενικές γραμμές, τα Afyon Hotels στην πόλη, τα οποία είναι πιο οικονομικά από τις εγκαταστάσεις, μπορούν να προτιμηθούν καθώς θα πρέπει να θυσιάσετε 300-400 λίρες για τη νυχτερινή διαμονή σε αυτές τις θερμικές εγκαταστάσεις που απλώνονται στην πόλη.

Όσοι δεν περιμένουν πολλά μπορούν να νοικιάσουν δωμάτιο με 100 λίρες, ενώ όσοι αναζητούν λίγη περισσότερη ποιότητα μπορούν να νοικιάσουν πολυτελή δωμάτια με 150-250 λίρες.

Εάν πρόκειται να πάτε με μεγάλο πλήθος, τα διαμερίσματα που προσφέρουν ειδικές προσφορές ή διευκολύνουν την πληρωμή μπορεί να είναι πιο κατάλληλα για εσάς. Μπορείτε επίσης να μείνετε στήνοντας σκηνές σε περιοχές όπως το Ιστορικό Εθνικό Πάρκο Commander-in-Chief , το φυσικό πάρκο Akdağ , το φυσικό καταφύγιο Dandindere . Εάν ταξιδεύετε με τροχόσπιτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους χώρους ορισμένων ξενοδοχείων και εγκαταστάσεων.

Ψώνια στο Αφιόν

Μπορείτε να αγοράσετε τοπικές γεύσεις όπως ξινή, παπαρούνα, τσουκνίδα, ιβίσκο και Güneyik για τα αγαπημένα σας πρόσωπα και τον εαυτό σας, τα οποία μπορείτε να αγοράσετε από τις αγορές της γειτονιάς.

Μπορείτε να πάρετε τις καρτ ποστάλ με αυτά που έχετε δει και αυτά που μπορείτε να κουβαλήσετε, όπως λουκάνικο, λουκούμι και ανθότυρο, σε όσους λένε: «Αφήστε ότι τρώτε και πίνετε και πείτε για αυτό που βλέπετε» και να τους εκπλήξετε σε ένα στιγμή.

Υπάρχουν εκείνοι που αφαιρούν το κρέας επειδή είναι φθηνότερο, και εκείνοι που παίρνουν αυγά, γάλα και τυρί επειδή είναι πιο φυσικό. Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε και τα τοπικά γλυκά ή τη ζάχαρη κρέμα.

Δεδομένου ότι το Αφιόν φημίζεται για τα μάρμαρά του, οι επισκέπτες που έρχονται εδώ έχουν πολύ ωραία αναμνηστικά όπως γλάστρες, αμπαζούρ, κύπελλα, σετ σκακιού από μάρμαρο.

Σε αυτά τα καταστήματα με σουβενίρ είναι επίσης δυνατό να βρείτε υφαντά με τοπικά μοτίβα.

Μπορείτε επίσης να προμηθευτείτε ό,τι χρειάζεστε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας από δημοφιλή εμπορικά κέντρα όπως το Park Afyon, το Özdilek και το Afium .

Ψυχαγωγία και νυχτερινή ζωή στο Αφιόν

Το ετήσιο Φεστιβάλ Θερμικού Τουρισμού, το Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης Carpet-Kilim, το Φεστιβάλ Μνήμης του Hamza Sheikh Dede, το Διεθνές Φεστιβάλ Νίκης, το Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κρέμας του Bolvadin , τα Φεστιβάλ μπιζελιού, κερασιού και κερασιού. Μπορείτε να γνωρίσετε το Αφιόν σε όλες τις πτυχές του πηγαίνοντας σε φεστιβάλ όπως το Marsyas Music and Art Festival και το Kite Festival και το Blackadilli Traditional Oil Wrestling.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε συναυλίες που πραγματοποιούνται από καιρό σε καιρό. Ενώ η σημασία των κλαμπ και των μπαρ έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, εξακολουθούν να υπάρχουν εκείνοι που περιορίζουν την κατανόησή τους για τη διασκέδαση στο φαγητό σε εστιατόρια. Μπορείτε επίσης να συμμετέχετε σε διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως σινεμά και μπόουλινγκ σε εμπορικά κέντρα.

Μεταφορά στο Αφιόν

Αφού φτάσετε στην πόλη επιλέγοντας τις εταιρείες λεωφορείων , μπορείτε να μεταβείτε σε διάφορα σημεία της πόλης χρησιμοποιώντας μία από τις 14 γραμμές που παρέχουν αστική συγκοινωνία ή χρησιμοποιώντας το μίνι λεωφορείο. Υπάρχει δυνατότητα νυχτερινής μεταφοράς από το σταθμό των λεωφορείων στην πόλη με λεωφορεία.

Όσοι έρχονται με τα προσωπικά τους οχήματα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα στις αστικές συγκοινωνίες. Εάν θέλετε μια άνετη περιήγηση, μπορείτε να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την επίσκεψή σας.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πολιτικό αεροδρόμιο εδώ, υπάρχει και ένα τρένο που μπορεί να δοθεί ως εναλλακτική λύση για το λεωφορείο στις υπεραστικές συγκοινωνίες. Δεδομένου ότι ο σιδηροδρομικός σταθμός Afyonkarahisar είναι πολύ απασχολημένος, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα από αυτή την άποψη και θα αναπνεύσετε μια νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Πού είναι το Μουσείο της Τροίας του Τσανάκκαλε;, 12 μέρη για επίσκεψη στο Πεκίνο, Η ιαματική πρωτεύουσα της Τουρκίας: Αφιόν- Ταξιδιωτικός οδηγός Αφιόν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *