Πώς να κατανοήσετε το ολοκαίνουργιο σύστημα ταξιδιών «φαναριών» της Ευρώπης

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Πώς να κατανοήσετε το ολοκαίνουργιο σύστημα ταξιδιών «φαναριών» της Ευρώπης

Το σύστημα φωτεινών σηματοδοτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει σχεδιαστεί για να είναι ένας συνεπής και εύκολα κατανοητός οδηγός για τους τρέχοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς COVID-19 εντός της Ευρώπης. Θα λειτουργήσει επίσης ως ενιαίος κόμβος πληροφοριών για καθοδήγηση σχετικά με το πού μπορείτε να ταξιδέψετε από και προς την ήπειρο. Εγκρίθηκε από τα κράτη μέλη στις 13 Οκτωβρίου.

Το σύστημα φωτεινών σηματοδοτών και η συνοδευτική ιστοσελίδα Reopen.eu είναι μια απάντηση τόσο στην επιθυμία για τυποποίηση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για την αξιολόγηση του επιπέδου κινδύνου COVID, όσο και σε μια πιο συγκεντρωτική προσέγγιση στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να σημειώσουν ότι αυτό που είναι τυπικό σε αυτό το σύστημα είναι η στατιστική μέθοδος με την οποία υπολογίζεται το επίπεδο κινδύνου και όχι η απόκριση του προορισμού που επιδιώκετε. Οι μεμονωμένες χώρες μπορούν ακόμα να αποφασίσουν ποιοι περιορισμοί θα τεθούν στο σημείο εισόδου.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το σύστημα φωτεινών σηματοδοτών κωδικοποιεί τις χώρες και τις περιοχές εντός αυτών, ως πράσινο, πορτοκαλί (ή πορτοκαλί, αν προτιμάτε) ή κόκκινο. Αξίζει να επισημανθεί ότι το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε περιφερειακή βάση, καθώς και ανά χώρα. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα όφελος για ταξιδιώτες από ένα μέρος μιας χώρας με χαμηλότερο ποσοστό μόλυνσης και θετικά τεστ. Θα μπορούσε επίσης να αποφευχθεί μια κατάσταση όπου απομονωμένες περιοχές όπως η Μαδέρα, οι Κανάριοι Νήσοι ή οι Αζόρες αντιμετωπίζονται με τους ίδιους γενικούς περιορισμούς που ισχύουν για την υπόλοιπη χώρα.

Για τους κατοίκους χωρών ή περιοχών στο σύστημα που θεωρείται ότι είναι πράσινο, δεν θα υπάρχουν πρόσθετοι περιορισμοί πέρα ​​από την τήρηση των οδηγιών στη χώρα στην οποία ταξιδεύουν.

Όσοι φτάνουν από κόκκινους προορισμούς θα θεωρούνται υψηλού κινδύνου και θα υπόκεινται στα αυστηρότερα μέτρα πέρα ​​από αυτά που έχει ήδη ο προορισμός, ενώ όσοι από πορτοκαλί προορισμούς θα είναι κάπου στο ενδιάμεσο και θα πρέπει να αναμένουν να περάσουν από μερικά επιπλέον κρίκους πριν από την άφιξη ή μία φορά στη συγκεκριμένη χώρα ή περιοχή. Θα υπάρχουν επίσης επιπτώσεις στην ταξιδιωτική ασφάλιση εάν ταξιδεύετε σε πορτοκαλί ή κόκκινο προορισμό.

Ρωτήστε τον LP: Μπορώ να λάβω επιστροφή χρημάτων για τη διαμονή εάν οι περιορισμοί του COVID επηρεάζουν τα ταξιδιωτικά μου σχέδια;

Όσον αφορά την ανάλυση, υπάρχουν δύο παράγοντες που καθορίζουν την κατάσταση ενός τόπου: το ποσοστό μόλυνσης από κορωνοϊό και το ποσοστό θετικότητας των τεστ. Πράσινοι προορισμοί είναι όπου το σωρευτικό ποσοστό ειδοποίησης κρουσμάτων κορωνοϊού 14 ημερών είναι μικρότερο από 25 ανά 100.000 άτομα και το ποσοστό θετικότητας των τεστ για λοίμωξη από κορωνοϊό είναι μικρότερο από 4%.

Για να χαρακτηριστεί ως πορτοκαλί προορισμός, το σωρευτικό ποσοστό ειδοποίησης κρουσμάτων κορωνοϊού 14 ημερών είναι μικρότερο από 50 ανά 100.000 άτομα και το ποσοστό θετικότητας των τεστ για λοίμωξη από κορωνοϊό είναι 4% ή περισσότερο. Εναλλακτικά, το σωρευτικό ποσοστό ειδοποίησης κρουσμάτων κορωνοϊού 14 ημερών κυμαίνεται από 25 έως 150, αλλά το ποσοστό θετικότητας των τεστ για λοίμωξη από κορωνοϊό είναι μικρότερο από 4%.

Οι κόκκινοι προορισμοί είναι μέρη όπου το σωρευτικό ποσοστό ειδοποίησης κρουσμάτων κορωνοϊού 14 ημερών είναι 50 ή περισσότερο ανά 100.000 άτομα και το ποσοστό θετικότητας των τεστ για λοίμωξη από κορωνοϊό είναι 4% ή περισσότερο ή το ποσοστό σωρευτικής ειδοποίησης κρουσμάτων κορωνοϊού 14 ημερών είναι μεγαλύτερο από 150 ανά 100.000 άτομα. Ορισμένοι προορισμοί επισημαίνονται ως γκρι. Εδώ είναι ανεπαρκείς διαθέσιμες πληροφορίες ή το ποσοστό δοκιμών είναι 300 ή λιγότερο ανά 100.000 άτομα.

Κρίσιμα, θα πρέπει να συμμορφώνεστε με τους περιορισμούς οποιασδήποτε χώρας στην οποία επιλέγετε να ταξιδέψετε, οι οποίοι θα διαφέρουν επίσης ανάλογα με την τοποθεσία από την οποία ταξιδεύετε. Έτσι, ακόμα κι αν η Ιταλία, για παράδειγμα, επιτρέπει τα εισερχόμενα ταξίδια από τη χώρα σας, θα πρέπει επί του παρόντος να έχετε πραγματοποιήσει μοριακό ή αντιγονικό τεστ τις 72 ώρες πριν από την άφιξή σας. Οι περίοδοι καραντίνας και ο τύπος των απαιτούμενων εξετάσεων θα διαφέρουν επίσης από χώρα σε χώρα. Παραμένει ένα μεγάλο βάρος στους επίδοξους ταξιδιώτες να συνεχίσουν να παρακολουθούν τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις εισόδου.

Γιατί λοιπόν να το κάνετε αυτό εξαρχής; Σε όλο τον κόσμο, διαφορετικές χώρες έχουν ανταποκριθεί με πολύ διαφορετικούς τρόπους και σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στην πανδημία του COVID-19, ελέγχοντας την κατάσταση εντός των συνόρων τους. Αυτό έχει νόημα στα περισσότερα μέρη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, έχει ένα μακροχρόνιο δικαίωμα των πολιτών να κυκλοφορούν ελεύθερα πέρα ​​από τα σύνορα των 27 κρατών μελών της σε άλλα χωρίς περιορισμούς ή ελέγχους μόλις εισέλθουν. Θέλει να ενθαρρύνει την ελεύθερη κυκλοφορία εάν είναι ασφαλές να το πράξει.

Ρωτήστε την LP: ποια είναι η πιο ασφαλής επιλογή – ξενοδοχείο ή Airbnb;

Στον χώρο Σένγκεν – μια ομάδα 26 χωρών χωρίς περιορισμούς στα σύνορα μεταξύ τους – αυτό σημαίνει ότι η μετακίνηση από τη μια χώρα στην άλλη είναι συνήθως τόσο εύκολη όσο η διέλευση μιας κρατικής γραμμής. Μόνο πέντε χώρες της ΕΕ δεν βρίσκονται στο Σένγκεν και τέσσερις από αυτές (Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος και Ρουμανία) υποχρεούνται να ενταχθούν στο μέλλον. Χώρες του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία) καθώς και η Ελβετία βρίσκονται επίσης στο Σένγκεν. Μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, μόνο η Ιρλανδία παραμένει εκτός ζώνης χωρίς σχέδια ένταξης.

Η προσωρινή διακοπή της ελεύθερης κυκλοφορίας σε ορισμένα σύνορα εντός του χώρου Σένγκεν που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν είναι απλώς αντίθετη με τις αρχές της ΕΕ, αλλά συνιστά αφαίρεση τεράστιου οφέλους για τους Ευρωπαίους και τους επισκέπτες που ταξιδεύουν. Τα ευρωπαϊκά ταξίδια ξεκίνησαν ξανά γρήγορα το καλοκαίρι. Ωστόσο, οι διαφορετικές εθνικές μέθοδοι για τον προσδιορισμό των προορισμών από πού θα μπορούσαν να επισκεφθούν ήταν μια συνταγή για σύγχυση – και ένα εμπόδιο για την πραγματοποίηση ταξιδιών.

Είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στις 5 Νοεμβρίου έχουν χαρακτηριστεί ως κόκκινη σχεδόν όλη την Ευρώπη. Η αποτελεσματικότητα του Reopen.eu και του συστήματος γενικά στην επικοινωνία των διαφορών από χώρα σε χώρα θα είναι πιο εμφανής όταν η κατάσταση αλλάξει πιο ποικίλα μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών.

Τους επόμενους μήνες το Reopen.eu μπορεί κάλλιστα να γίνει εξίσου σημαντικό εργαλείο με την καθοδήγηση μεμονωμένων χωρών σχετικά με την επίσκεψη. Η κύρια χρήση του θα είναι νωρίτερα στο στάδιο του σχεδιασμού όσον αφορά την εμφάνιση των ανοιχτών και ασφαλών εργαλείων από άλλα εργαλεία όπως ο χάρτης ταξιδιωτικών περιορισμών της IATA. Είναι ένα ακόμη βήμα προς μια πιο εύκολα κατανοητή καθοδήγηση για τους ταξιδιώτες. Σε συνδυασμό με πιο συνεπείς προσεγγίσεις για τις δοκιμές και τις εμπειρίες αεροδρομίων, ελπίζουμε ότι αυτό θα κάνει τα ταξίδια το 2021 πολύ πιο ομαλά από τη χαοτική χρονιά που έχουμε υπομείνει μέχρι στιγμής το 2020.

Τα 7 καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας του Πουέρτο Ρίκο ,Πώς να μειώσετε τη χρήση πλαστικού σε ένα ταξίδι,Πώς να κατανοήσετε το ολοκαίνουργιο σύστημα ταξιδιών «φαναριών» της Ευρώπης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *