Πώς να αποκτήσετε βίζα εργασίας (μπλε κάρτα) στην Ευρώπη;

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Πώς να αποκτήσετε βίζα εργασίας (μπλε κάρτα) στην Ευρώπη;

Υπάρχουν διάφορες ευκαιρίες εργασίας σε πολλά μέρη του κόσμου. Για πολλούς ανθρώπους, η εργασία σε διαφορετικές χώρες και η απόκτηση διαφορετικών εμπειριών είναι μεγάλης σημασίας. Ωστόσο, εάν θέλετε να εργαστείτε σε μια ξένη χώρα, μπορεί να χρειαστείτε βίζα. Καθώς απαιτείται βίζα για διεθνή ταξίδια, οι χώρες απαιτούν βίζα που ονομάζεται βίζα εργασίας για να εργαστούν. Τα άτομα που λαμβάνουν αυτή τη βίζα έχουν το δικαίωμα να εργαστούν στη χώρα για την οποία υποβάλλουν αίτηση.

Κάθε χώρα έχει διαφορετικούς κανόνες και κανονισμούς για την έκδοση βίζας εργασίας. Δεδομένου ότι οι χώρες έχουν τα δικά τους πρωτόκολλα, οι διαδικασίες έκδοσης βίζας διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Τα έγγραφα που απαιτούνται για τη βίζα μπορεί επίσης να διαφέρουν ανάλογα με την εργασία στην οποία θα εργαστείτε και τη χώρα στην οποία θα εργαστείτε.

Μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε την ανάρτηση του ιστολογίου μας για να λάβετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη βίζα εργασίας που μπορείτε να λάβετε για μακροπρόθεσμη εργασία καθώς και για βραχυπρόθεσμη εργασία, όπως η πρακτική άσκηση .

Θα πρέπει επίσης να ρίξετε μια ματιά στα άρθρα μας σχετικά με τις 10 κορυφαίες χώρες για διαβίωση και εργασία στο εξωτερικό και 8 συστάσεις για όσους θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό.

Πώς να αποκτήσετε βίζα εργασίας στην Ευρώπη;

Τι είναι η βίζα εργασίας;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, μια βίζα εργασίας είναι μια βίζα που προσφέρει τη δυνατότητα να εργαστείτε επίσημα σε μια χώρα που βρίσκεται στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του νόμου. Αυτός ο τύπος βίζας ανήκει στην κατηγορία βίζας τύπου D επειδή παρέχει άδεια διαμονής. Για παράδειγμα, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για αυτήν τη βίζα αφού ξεκινήσετε τη σύμβαση εργασίας σας με την εταιρεία αφού βρείτε δουλειά σε μια ξένη χώρα .

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες διαδικασίες πριν από τη λήψη βίζας εργασίας. Το πρώτο από αυτά είναι η σύναψη της σύμβασης εργασίας . Η κατοχή σύμβασης εργασίας παρέχει μεγάλη ευκολία στη διαδικασία αίτησης για αυτήν τη βίζα.

Αφού λάβετε την επιστολή πρόσκλησης και το συμβόλαιό σας που σας έχουν αποσταλεί από τον χώρο εργασίας, υπάρχουν μερικά ακόμη βήματα που πρέπει να κάνετε. Η απόδειξη επαγγελματικής επάρκειας είναι υψίστης σημασίας για να αποκτήσετε τη βίζα σας. Οι αρμόδιες αρχές θα θέλουν να δουν ότι έχετε επαρκή επαγγελματική εμπειρία και επαρκές επίπεδο εκπαίδευσης για να εργαστείτε στην εν λόγω εργασία. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να ετοιμάσετε προσεκτικά και πλήρως τα απαραίτητα έγγραφα όπως βιογραφικά και πιστοποιητικά και να τα υποβάλετε στην αρμόδια αρχή.

Είναι σημαντικό για την αίτησή σας να κλείσετε ραντεβού με το κατάλληλο προξενείο. Η λάθος κατηγορία βίζας ή το κλείσιμο ραντεβού σε λάθος μέρος μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αίτησή σας να μη ληφθεί υπόψη. Η αρχή στην οποία υποβάλατε αίτηση για τη βίζα θα εξετάσει προσεκτικά τα έγγραφά σας και θα σας εγκρίνει ή θα σας απορρίψει.

Εκτός από τις μακροχρόνιες θέσεις εργασίας, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε στην ατμόσφαιρα μιας διαφορετικής χώρας με βίζα εργασίας, η οποία εκδίδεται για βραχυπρόθεσμες θέσεις εργασίας, όπως πρακτική άσκηση. Μπορείτε να κάνετε αίτηση για βίζα εργασίας για ευρωπαϊκές χώρες καθώς και για το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Μία από τις πιο προτιμώμενες θεωρήσεις εργασίας μεταξύ όλων των χωρών είναι η βίζα εργασίας της Γερμανίας. Άτομα που εργάζονται σε πολλούς τομείς όπως το μάρκετινγκ, η υγεία, η εκπαίδευση κάνουν αίτηση για γερμανική βίζα εργασίας. Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για βίζα εργασίας για πρακτική άσκηση στο πανεπιστήμιο.

Ορισμένες χώρες απαιτούν βασικές γνώσεις της γλώσσας για να λάβουν βίζα. Με μια βίζα εργασίας, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους πολιτισμούς και να μάθετε μια νέα γλώσσα ενώ βιώνετε το εξωτερικό. Μπορείτε να αποκτήσετε μεγάλη εμπειρία με αυτή την ευκαιρία, η οποία μπορεί να είναι ένα καλό βήμα προς τη βελτίωση του εαυτού σας. Με αυτή τη βίζα, η οποία σας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσετε τη χώρα που επισκέπτεστε, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να εργαστείτε και να δείτε τις ομορφιές της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Βίζα Εργασίας ονομάζεται επίσης Μπλε Κάρτα .

Πώς να αποκτήσετε βίζα εργασίας;

Πολλοί άνθρωποι θέλουν να εργαστούν στο εξωτερικό. Εάν πρόκειται να εργαστείτε στο εξωτερικό για μακροχρόνια διαμονή στη χώρα για την οποία υποβάλατε αίτηση με την απόκτηση άδειας διαμονής , μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για βίζα εργασίας.

Η πρώτη ερώτηση που μπορεί να έρθει στο μυαλό των ατόμων που θέλουν να λάβουν βίζα εργασίας είναι πώς να λάβουν βίζα. Πριν πάρετε βίζα εργασίας, θα είναι σωστό να καθορίσετε τη χώρα στην οποία θέλετε να εργαστείτε και να λάβετε βίζα και να προχωρήσετε προς αυτή την κατεύθυνση.

Αφού καθορίσετε τη χώρα στην οποία θέλετε να εργαστείτε, θα πρέπει να ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας. Αφού βρείτε τη δουλειά, πρέπει να υπογράψετε σύμβαση εργασίας με τον εργοδότη σας. Αφού συνάψετε το συμβόλαιό σας, θα πρέπει να προετοιμάσετε και άλλα έγγραφα πλήρως. Η έλλειψη εγγράφων μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να μην αξιολογηθεί η αίτησή σας.

Η σύμβαση εργασίας είναι σημαντική γιατί συγκαταλέγεται στα έγγραφα που απαιτούνται για την απόκτηση βίζας εργασίας. Ως επόμενο βήμα, η εταιρεία με την οποία υπογράψατε τη σύμβαση θα πρέπει να κάνει αίτηση στο Γραφείο Αλλοδαπών και να συμπληρώσει την απαραίτητη φόρμα, με τον ίδιο τρόπο να συμπληρώσετε την απαραίτητη φόρμα στην Τουρκία και να τη στείλετε στο προξενείο. Οι προξενικοί υπάλληλοι θα προωθήσουν αυτό το έντυπο στη χώρα στην οποία υποβάλλετε αίτηση.

Αφού αξιολογηθούν τα έγγραφά σας, μπορείτε να προβείτε σε άλλες ενέργειες σύμφωνα με την απάντηση που λάβατε. Αφού τα έγγραφα που υποβλήθηκαν στην αίτηση θεώρησης λάβουν την έγκριση της χώρας που αξιολόγησε την αίτηση, η βίζα εργασίας σας θα φτάσει σε εσάς εντός 1 μήνα, το αργότερο εντός 3 μηνών. Αφού εκδοθεί η βίζα σας, μπορείτε να φροντίσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια.

Πολλά έγγραφα ζητούνται από τα άτομα που θα υποβάλουν αίτηση για βίζα , τα οποία εξετάζονται προσεκτικά και εγκρίνονται ή απορρίπτονται από τη χώρα που υποβάλλει αίτηση. Αν και ποικίλλει ανάλογα με τη χώρα, γενικά, παράγοντες όπως η εμπειρία και το επίπεδο εκπαίδευσης των ανθρώπων στη χώρα τους, τα πιστοποιητικά που διαθέτουν και η απουσία ποινικού μητρώου είναι σημαντικοί για την αίτηση.

Τα έγγραφα που απαιτούνται για την αίτηση ενδέχεται να διαφέρουν από χώρα σε χώρα. Τα ίδια έγγραφα ενδέχεται να μην ισχύουν για αίτηση σε κάθε χώρα.

Για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με αυτόν, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να λάβετε συμβουλευτική υπηρεσία . Συμβουλευτικές εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν εκτεταμένες γνώσεις για τη χώρα στην οποία θα κάνετε αίτηση, θα διευκολύνουν την εργασία σας υποστηρίζοντάς σας στην περιπέτεια απόκτησης βίζας. Χάρη σε αυτή την υπηρεσία, μπορείτε να μειώσετε το φόρτο της διαδικασίας έκδοσης βίζας και να αφαιρέσετε εύκολα τα ερωτηματικά στο μυαλό σας σχετικά με τη διαδικασία. Επιπλέον, μπορείτε να ξεκινήσετε την επαγγελματική σας ζωή με πιο ενημερωμένο τρόπο, λαμβάνοντας λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες και τις συνθήκες διαβίωσης στη συγκεκριμένη χώρα.

Πλεονεκτήματα της εργασίας στο εξωτερικό

Με την απόκτηση βίζας εργασίας, κάνετε ένα βήμα προς την εργασία στο εξωτερικό. Ποια είναι λοιπόν τα πλεονεκτήματα της εργασίας στο εξωτερικό για εσάς;

 • Πρώτα απ ‘όλα, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να έχετε ένα καλό οικονομικό εισόδημα δουλεύοντας στη χώρα στην οποία πηγαίνετε. Ταυτόχρονα, μπορείς να φέρεις καινοτομία στην καριέρα σου με την εμπειρία που έχεις αποκτήσει.
 • Ανάλογα με τον τομέα στον οποίο εργάζεστε , μπορείτε να γνωρίσετε νέους πολιτισμούς συνεργαζόμενοι με πολίτες διαφορετικών χωρών .
 • Μπορείτε επίσης να σημειώσετε πρόοδο στην προσαρμογή σε διάφορες καταστάσεις καθώς βγαίνετε από τη ζώνη άνεσής σας.
 • Μπορείτε να περάσετε ποιοτικό χρόνο στη χώρα που πηγαίνετε κάνοντας πολιτιστικά ταξίδια στον ελεύθερο χρόνο σας και να συμβάλλετε στη δημιουργικότητά σας.
 • Μπορείτε να αποκτήσετε την ικανότητα να ανταπεξέλθετε στις δυσκολίες και να βελτιωθείτε από αυτή την άποψη. Μπορείτε να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα της εργασίας στο εξωτερικό στις παγκοσμιοποιημένες συνθήκες του κόσμου.
 • Μπορείτε να μάθετε τη γλώσσα της χώρας στην οποία θα πάτε πιο μόνιμα, ζώντας, καθώς θα πρέπει να μιλάτε και να γράφετε τη γλώσσα.
 • Ενισχύοντας την επικοινωνία σας, μπορείτε να κάνετε νέους φίλους και να αποκτήσετε ένα νέο περιβάλλον.
 • Λόγω της προσπάθειάς σας να προσαρμοστείτε σε διαφορετικούς πολιτισμούς, μπορείτε πιο εύκολα να συμπάσχετε και να αποκτήσετε μια διαφορετική προοπτική.
 • Μπορεί να αποκτήσετε νέες συνδέσεις επαγγελματικά, καθώς και να αυξήσετε τις δεξιότητές σας στην επίλυση προβλημάτων. Μπορεί να αισθάνεστε δυνατοί λόγω των προκλήσεων που μπορεί να αντιμετωπίσετε.
 • Μπορείτε να συνεισφέρετε στην προσωπική σας ανάπτυξη αποκτώντας νέες πληροφορίες από άτομα διαφορετικών πολιτισμών που συναντάτε.
 • Δεδομένου ότι η βίζα εργασίας σας παρέχει επίσης άδεια διαμονής, μπορείτε να κατανοήσετε την κουλτούρα της χώρας στην οποία διαμένετε, να βελτιώσετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες και να έχετε μια διαφορετική εμπειρία για τον εαυτό σας εκτός της επαγγελματικής σας ζωής.
 • Μπορείτε να προσθέσετε νέες αξίες στον εαυτό σας με ένα μεταπτυχιακό ή άλλη εκπαίδευση, εκμεταλλευόμενοι τις εκπαιδευτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα στην οποία θέλετε να εργαστείτε. Όταν θέλετε να επιστρέψετε στη χώρα σας, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε μεγαλύτερη προσόντα.
 • Λαμβάνοντας εκπαίδευση για το επάγγελμά σας, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να εξελιχθείτε περισσότερο και να το εκμεταλλευτείτε.
 • Εάν έχετε επιλέξει τη Γερμανία ως χώρο εργασίας σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με Τούρκους εκεί και να επωφεληθείτε από τις γνώσεις τους. Μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε πιο εύκολα κάνοντας πρόοδο στη γερμανική γλώσσα . Μπορείτε να αναζητήσετε ευκαιρίες εργασίας στη Γερμανία από διάφορα μέρη, ειδικά από το διαδίκτυο, και να δοκιμάσετε την τύχη σας στέλνοντας ένα βιογραφικό.

Εφόσον πρέπει να συνάψετε ένα επιχειρηματικό συμβόλαιο πριν λάβετε βίζα εργασίας, μπορείτε να ξεκινήσετε την περιπέτεια της εργασίας σας στο εξωτερικό ολοκληρώνοντας άλλες διαδικασίες, όπως η συλλογή εγγράφων και η αγορά αεροπορικών εισιτηρίων αφού ξεκινήσετε την αναζήτηση εργασίας.

Οδηγός για τη λήψη βίζας εργασίας ανά χώρα

Ως Τούρκος πολίτης , μπορείτε να κάνετε αίτηση για βίζα εργασίας σε πολλές χώρες. Αφού καθορίσετε από ποια χώρα θέλετε να λάβετε βίζα εργασίας, μπορείτε να κάνετε έρευνα σχετικά με τη λήψη βίζας από τη συγκεκριμένη χώρα. Αν και οι περισσότερες χώρες έχουν παρόμοια διαδικασία έκδοσης βίζας, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο υπόλοιπο άρθρο για να μάθετε για τις συνθήκες των χωρών που εφαρμόζονται συχνά.

Για να αποκτήσετε βίζα εργασίας, η οποία είναι βίζα μακράς διαρκείας και παρέχει άδεια διαμονής, πρέπει να συναφθεί σύμβαση εργασίας. Εάν σκέφτεστε να υποβάλετε αίτηση στη Γερμανία για βίζα εργασίας, πρέπει πρώτα να αποκτήσετε βίζα Σένγκεν, καθώς βρίσκεται στη ζώνη Σένγκεν. Αγγλία αυτή η χώρα δεν είναι μεταξύ των 26 χωρών.

Η Βίζα Σένγκεν είναι ένας τύπος βίζας που σας προσφέρει διαμονή για 90 ημέρες. Μπορεί να χρειαστεί να κάνετε εκ νέου επεξεργασία σε διαδικασίες που υπερβαίνουν τις 90 ημέρες . Δεν απαιτείται γλωσσική απαίτηση για να λάβετε αυτήν τη βίζα, αλλά μπορεί να χρειαστείτε βασικές γλωσσικές γνώσεις για να επικοινωνήσετε σωστά και να εξηγήσετε το πρόβλημά σας.

Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσετε πλήρως τα έγγραφά σας για να αποκτήσετε τη Βίζα Σένγκεν Χάρη στη Βίζα Σένγκεν, έχετε το δικαίωμα να ταξιδέψετε σε πολλές χώρες που είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ είναι μια μικρή λεπτομέρεια που πρέπει να προσέξεις. Από ποια χώρα αποκτήσατε βίζα Σένγκεν, αναμένεται να πατήσετε πρώτα το πόδι σας στη χώρα αυτή. Για παράδειγμα; Εάν έχετε λάβει βίζα Σένγκεν από τη Γαλλία, πρέπει να εισέλθετε από τη Γαλλία και να περάσετε σε άλλες χώρες.

Μπορείτε να έχετε πολλές ευκαιρίες παίρνοντας αυτήν τη βίζα, η οποία σας επιτρέπει να ταξιδέψετε σε χώρες όπως η Τσεχία, η Ουγγαρία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία, καθώς και η Νορβηγία, η Ισλανδία και η Ελβετία, που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Μπορείτε επίσης να ζήσετε νέες εμπειρίες και να γνωρίσετε διαφορετικούς πολιτισμούς ταξιδεύοντας μεταξύ χωρών.

Έγγραφα που απαιτούνται για βίζα εργασίας

Αφού αποφασίσετε να υποβάλετε αίτηση για βίζα εργασίας, θα σας ζητηθούν ορισμένα έγγραφα, ανάλογα με τη χώρα για την οποία κάνετε αίτηση. Αυτά τα έγγραφα είναι γενικά παρόμοια για τις περισσότερες χώρες. Τα έγγραφα που απαιτούνται για τις αιτήσεις βίζας είναι γενικά παρόμοια.

Πρώτα απ ‘όλα, το τρέχον διαβατήριό σας, έντυπο αίτησης για βίζα, δύο τρέχουσες βιομετρικές φωτογραφίες για αρχεία, φωτοτυπία ταυτότητας και δείγμα εγγραφής, γάμοι και διαζύγια, πληροφορίες για παιδιά, εάν υπάρχουν, πληροφορίες για τους γονείς, δηλαδή αντίγραφο του πιστοποιητικό κατοικίας του αιτούντος, ασφάλιση υγείας, τρέχον βιογραφικό σημείωμα που να δείχνει επαγγελματικό υπόβαθρο και εκπαιδευτική ζωή, διπλώματα και έγγραφα μαθημάτων, πιστοποιητικά, σύμβαση εργασίας με την συμβαλλόμενη εταιρεία, έγγραφα που αναφέρουν το είδος της εργασίας (πλήρης ή μερικής απασχόλησης), ετήσια ακαθάριστο έγγραφο μισθοδοσίας που δείχνει τις αποδοχές του ατόμου, το μητρώο εμπορικού μητρώου και το πιστοποιητικό ισοδυναμίας.

Αφού συμπληρώσετε αυτά τα έγγραφα και καταβάλετε το απαιτούμενο τέλος, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με το αρμόδιο προξενείο. Τα έγγραφά σας θα εξεταστούν λεπτομερώς από τη χώρα για την οποία υποβάλατε αίτηση και θα σας δοθεί απάντηση έγκρισης ή απόρριψης.

Εάν λείπουν τα έγγραφά σας, η αίτησή σας δεν θα ληφθεί υπόψη. Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όλα τα έγγραφα είναι σωστά και πλήρη.

Το πιο σημαντικό πράγμα για να κάνετε αίτηση για βίζα εργασίας είναι να έχετε σύμβαση εργασίας. Αφού συνάψετε τη σύμβαση εργασίας σας, μπορείτε να δημιουργήσετε άλλα έγγραφα. Μετά το συμβόλαιο που έχετε κλείσει με τον χώρο εργασίας, μπορείτε να κλείσετε ραντεβού με το προξενείο, να ετοιμάσετε τα υπόλοιπα έγγραφά σας το συντομότερο δυνατό και να φροντίσετε για τις υπόλοιπες εργασίες σας όπως αεροπορικά εισιτήρια για τη χώρα. Σε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία λαμβάνοντας συμβουλευτική υπηρεσία και μπορείτε να κάνετε αίτηση στη χώρα που θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα για εσάς.

Αποτελέσματα βίζας εργασίας έως και 3 μήνες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Για αυτόν τον λόγο, ίσως είναι καλύτερο για τη διαδικασία αίτησης βίζας να μεταβείτε στη χώρα όπου θα εργαστείτε το συντομότερο δυνατό.

Αφού υποβάλετε αίτηση για βίζα εργασίας και λάβετε θετική απάντηση, μπορείτε να λάβετε νέες πληροφορίες στη χώρα που επισκέπτεστε, να έχετε την ευκαιρία να συναντήσετε και να εργαστείτε με άτομα από διάφορες εθνικότητες και να εργαστείτε στο εξωτερικό.

Σε πόσες ημέρες προκύπτει η βίζα εργασίας;

Αφού υποβάλετε αίτηση για βίζα εργασίας, τα έγγραφά σας εξετάζονται λεπτομερώς από τη χώρα για την οποία υποβάλατε αίτηση. Αφού υποβάλετε τα έγγραφά σας, το προξενείο της αντίστοιχης χώρας κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. Ως αποτέλεσμα, θα ειδοποιηθείτε για την αποδοχή ή την απόρριψη της βίζας.

Πολλοί από εμάς μπορεί να είμαστε ανυπόμονοι για το πόσο χρόνο θα διαρκέσει η διαδικασία αίτησης για βίζα. Οι περίοδοι αίτησης βίζας ποικίλλουν ανάλογα με τη δομή της χώρας και την περίοδο βίζας.

Ανάλογα με αυτό, το αποτέλεσμα της βίζας σας μπορεί να διαρκέσει από 1 μήνα έως 3 μήνες, αν και δεν είναι σαφές. Ωστόσο, η βίζα σας μπορεί να φτάσει σε εσάς σε μόλις 15 εργάσιμες ημέρες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η περίοδος μπορεί να είναι μεγαλύτερη καθώς το προξενείο σας ζητά νέο έγγραφο. Η κατοχή πλήρων εγγράφων μπορεί να διευκολύνει αυτή τη διαδικασία. Εάν λείπουν τα έγγραφά σας, η αίτησή σας δεν θα αξιολογηθεί.

Μετά από τις απαραίτητες αξιολογήσεις, εάν δεν υπάρχει πρόβλημα με την αίτησή σας και η χώρα σας θεωρεί επαρκή, η βίζα σας θα φτάσει κατά μέσο όρο σε 2 εβδομάδες-1 μήνα. Επιπλέον, οι χρόνοι επεξεργασίας ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον φόρτο εργασίας του προξενείου. Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις στιγμές, ίσως είναι καλύτερο να υποβάλετε την αίτησή σας για βίζα νωρίς, προκειμένου να φροντίσετε άλλες συναλλαγές, όπως τα αεροπλάνα.

Εκτός από την αποδοχή, μπορείτε φυσικά να απορριφθείτε ως αποτέλεσμα της αίτησης. Εάν έχετε λάβει άρνηση από το προξενείο, έχετε το δικαίωμα να ασκήσετε έφεση κατά της απόφασης. Μπορείτε να ασκήσετε ένσταση κατά της απόφασης με αναφορά. Ωστόσο, καθώς αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο, πολλοί άνθρωποι επιλέγουν τη μέθοδο εκ νέου εφαρμογής.

Πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας με τα τρέχοντα έγγραφά σας. Αφού κανονίσετε τα έγγραφά σας, κλείσετε ραντεβού και πληρώσετε την απαιτούμενη χρέωση, μπορείτε να υποβάλετε ξανά αίτηση. Θα πρέπει να πάτε στο ραντεβού την ακριβή ημερομηνία και ώρα και να εξηγήσετε ξεκάθαρα τον σκοπό της βίζας κατά τη διάρκεια του ραντεβού. Θα πρέπει επίσης να συστηθείς καλά ως προς την εκπαίδευση και το επάγγελμα.

Επιπλέον, αν και το διαβατήριό σας δεν είναι παλαιότερο των 10 ετών, πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον 12 περισσότερους μήνες από την ημερομηνία υποβολής αίτησης για βίζα εργασίας.

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε απόδειξη και έγγραφο εγγραφής που να δείχνει ότι έχει καταβληθεί το διοικητικό τέλος.

Αφού συμπληρωθούν όλα τα έγγραφα, η εκ νέου αίτησή σας θα ολοκληρωθεί σε παρόμοιους χρόνους. Εάν λάβετε απάντηση επιβεβαίωσης, μπορείτε να συνεχίσετε να πραγματοποιείτε τις απαραίτητες διαδικασίες για να πάτε στο εξωτερικό.

Ισχύει η απαίτηση γλώσσας κατά τη λήψη θεώρησης εργασίας;

Ένα από τα ερωτήματα που μπορεί να έλθουν στο μυαλό κατά την απόκτηση βίζας εργασίας είναι η απαίτηση γλώσσας. Αν και δεν επιβάλλει κάθε χώρα μια απαίτηση γλώσσας, φυσικά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τη γλώσσα για να κατανοήσετε ορισμένα πράγματα στη χώρα στην οποία θα πάτε και να μπορέσετε να επικοινωνήσετε σωστά.

Ωστόσο, οι περισσότερες χώρες απαιτούν τουλάχιστον γλωσσικές δεξιότητες επιπέδου Α1 από τους αιτούντες βίζα εργασίας. Εάν το προξενείο κρίνει ότι το επίπεδο ξένης γλώσσας σας επαρκεί στη συνέντευξη για τη βίζα εργασίας, ενδέχεται να μην σας ζητήσει έγγραφο εξέτασης για τη γλωσσική επάρκεια. Αν και δεν υπάρχει ακριβής απαίτηση γλώσσας, θα ήταν καλύτερο να γνωρίζετε με πολλούς τρόπους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους πόρους, όπως διαδικτυακά μαθήματα και μαθήματα πρόσωπο με πρόσωπο, για να βελτιώσετε τη γλώσσα σας και αφού βάλετε τα θεμέλια, μπορείτε να τη βελτιώσετε μιλώντας και επικοινωνώντας στη χώρα στην οποία πηγαίνετε. Είναι επίσης γνωστό ότι τα άτομα με προηγμένη γνώση ξένων γλωσσών προτιμώνται από τους εργοδότες στις προσλήψεις. Μπορείτε να συμπεριλάβετε τη γλώσσα που μάθατε στο βιογραφικό σας, ακόμη και να συμμετάσχετε σε μεταφραστικές δραστηριότητες.

Πόσο καιρό ισχύει μια βίζα εργασίας;

Εάν επαναλάβουμε τους όρους της θεώρησης εργασίας, οι αιτήσεις για βίζα εργασίας για τη Γερμανία και οι αιτήσεις για βίζα εργασίας άλλων χωρών γίνονται στα προξενεία ή στις πρεσβείες των χωρών που είναι η μόνη αρχή για αυτό το θέμα.

Αφού υποβάλετε αίτηση για βίζα εργασίας προετοιμάζοντας τα απαραίτητα έγγραφα, μπορείτε να περιμένετε το αποτέλεσμα της αίτησής σας περνώντας την απαίτηση γλώσσας ορισμένων χωρών και πληρώνοντας το τέλος σας.

Η βίζα εργασίας είναι ένας τύπος βίζας που ανήκει στην κατηγορία βίζας τύπου D και έχει μακροχρόνια ισχύ. Αυτός ο τύπος βίζας, που έχει ισχύ από 3 έως 6 μήνες, σας δίνει το δικαίωμα να εργαστείτε στη χώρα για την οποία υποβάλλετε αίτηση, καθώς και να διαμένετε. Εάν εξακολουθείτε να εργάζεστε στην ίδια εργασία μετά από αυτό το διάστημα, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στις αρμόδιες αρχές για παράταση της θεώρησής σας. Ή μπορείτε να κάνετε αίτηση για βίζα αορίστου χρόνου.

8 καλύτερα αμπελώνες στην Τουρκία, πώς να αποκτήσετε βίζα εργασίας (μπλε κάρτα) στην Ευρώπη;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *