Παρακμιακές Βερσαλλίες

By | 23 Φεβρουαρίου, 2023

Παρακμιακές Βερσαλλίες

Επτακόσια δωμάτια, 67 σκάλες, 352 καμινάδες, 2153 παράθυρα, 6300 πίνακες ζωγραφικής, 2100 γλυπτά και αγάλματα, 15.000 γκραβούρες, 5.000 διακοσμητικά αντικείμενα και έπιπλα τέχνης, 4,7 εκατομμύρια επισκέπτες του château no most wonder, που επισκέπτονται ετησίως το κάστρο της Γαλλίας. Έξι μέρες την εβδομάδα, η τουριστική τρέλα κατατρώει το ευημερούν, καταπράσινο και αστικό προάστιο των Βερσαλλιών, την πολιτική πρωτεύουσα και έδρα της βασιλικής αυλής από το 1682 έως το 1789, όταν οι επαναστατικοί όχλοι κατέσφαξαν τη φρουρά του παλατιού και έσυραν τον Λουδοβίκο XVI και τη Μαρία-Αντουανέτα πίσω στο Παρίσι για να τους αποκεφαλίσουν τελικά.

Ήταν κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βασιλιά Ήλιου Λουδοβίκου XIV (1643–1715) που χτίστηκε το Château de Versailles. Προοριζόμενη να στεγάσει την αυλή του με 6000 άτομα, η τεράστια κλίμακα και η διακόσμηση των Βερσαλλιών αντανακλούσε όχι μόνο την απόλυτη εξουσία της γαλλικής μοναρχίας αλλά και το γούστο του Λουδοβίκου XIV για άχαρη πολυτέλεια και όρεξη για αυτοδοξολογία. Προσέλαβε τέσσερις ταλαντούχους άνδρες για να αναλάβουν το τεράστιο έργο: τον αρχιτέκτονα Louis Le Vau. Jules Hardouin-Mansart, ο οποίος ανέλαβε το Le Vau στα μέσα της δεκαετίας του 1670. ζωγράφος και σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Charles Le Brun. και ο σχεδιαστής τοπίου André Le Nôtre, κάτω από τον οποίο ισοπεδώθηκαν ολόκληροι λόφοι, τα έλη αποξηράνθηκαν και τα δάση μετακινήθηκαν για να δημιουργήσουν τους φαινομενικά ατελείωτους κήπους, τις λιμνούλες και τα σιντριβάνια για τα οποία είναι τόσο γνωστές οι Βερσαλλίες. Περίπου 30.000 εργάτες και στρατιώτες μόχθησαν για την κατασκευή, τους λογαριασμούς για τους οποίους άδειασαν τα ταμεία του βασιλείου.

Το απέραντο συγκρότημα του πύργου χωρίζεται σε τέσσερα κύρια τμήματα: το κτήριο του παλατιού μήκους 580 μέτρων με τις αναρίθμητες πτέρυγες, τις αίθουσες και τις κρεβατοκάμαρες και τα διαμερίσματα του King’s and Queen’s State Apartments. τους τεράστιους κήπους, τα κανάλια και τις πισίνες στα δυτικά του παλατιού. δύο μικρότερα παλάτια γνωστά ως Grand Trianon και Petit Trianon. και το Hameau de la Reine (Άμλετ της Βασίλισσας).

Λίγες αλλαγές έχουν γίνει στο κάστρο από την κατασκευή του, ενώ τα περισσότερα από τα εσωτερικά έπιπλα εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της Επανάστασης και πολλά από τα δωμάτια ξαναχτίστηκαν από τον Louis-Philippe (r 1830–48), ο οποίος άνοιξε μέρος του κάστρου στο κοινό το 1837. Το τρέχον πρόγραμμα αποκατάστασης ύψους 370 εκατομμυρίων ευρώ είναι το πιο φιλόδοξο μέχρι τώρα και μέχρι να ολοκληρωθεί το 2020, ένα μέρος του παλατιού είναι πιθανό να είναι ντυμένο με σκαλωσιές όταν το επισκεφτείτε.

Πολυτελή και επιδεικτικά ραντεβού – τοιχογραφίες, μάρμαρο, επίχρυσος και ξυλόγλυπτα, με θέματα και σύμβολα αντλημένα από την ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία – αναβλύζουν από κάθε τελευταίο καλούπι, γείσο, οροφή και πόρτα στα Grands Appartements du Roi et de la Reine (Βασιλιάς και Βασίλισσας) του παλατιού State Apartments). Αλλά η χλιδή κορυφώνεται στην αστραφτερή, αστραφτερή, εκπληκτική (ανεπαρκείς υπερθετικοί για αυτό) που αναπαλαιώθηκε πρόσφατα στο Galerie des Glaces (Hall of Mirrors). Αυτή η αίθουσα χορού μήκους 75 μέτρων με 17 γιγάντιους καθρέφτες από τη μία πλευρά και ίσο αριθμό παραθύρων από την άλλη πρέπει να τη δεις για να την πιστέψεις.

Οι λάτρεις της ιστορίας ή/και της τέχνης που θέλουν να εμβαθύνουν στη ζωή στο δικαστήριο, τη μουσική, τα ιδιωτικά διαμερίσματα του Louis XV και XI και ούτω καθεξής μπορούν να εγγραφούν για μια ενημερωτική περιήγηση διάλεξης .

Ανακαλύψτε όλους τους άλλους θησαυρούς που έχει να προσφέρει το Παρίσι στον Οδηγό τσέπης του Παρισιού

Εκτός της πεπατημένης διαδρομής στη βόρεια Κύπρο, πηγαίνετε χαλαρά στο πορτοφόλι σας με αυτά τα 10 δωρεάν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βαλτιμόρη, Decadent Versailles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *