Πέντε τρόποι με τους οποίους η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τις πτήσεις σας

By | 16 Φεβρουαρίου, 2023

Πέντε τρόποι με τους οποίους η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τις πτήσεις σας

Η κλιματική κρίση είναι ένας σαφής και παρών κίνδυνος για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη, και συμφωνούν ακόμη και οι επικεφαλής τεχνολογίας των μεγάλων παραγωγών αεροπλάνων και κινητήρων αεροσκαφών στον κόσμο.

«Η κλιματική αλλαγή έχει γίνει ξεκάθαρη ανησυχία για την κοινωνία μας. Ο αντίκτυπος της ανθρωπότητας στο κλίμα απαιτεί δράση σε πολλά μέτωπα», ανέφεραν επτά ανώτεροι αξιωματικοί τεχνολογίας σε μια άνευ προηγουμένου κοινή δήλωση στην Αεροπορική Έκθεση του Παρισιού, σημειώνοντας ότι «η αεροπορική βιομηχανία λαμβάνει ήδη σημαντική δράση για την προστασία του πλανήτη και θα συνεχίσει να το κάνει. ” Πράγματι, τα αεροπορικά ταξίδια γίνονται πιο αποτελεσματικά, αλλά ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της αεροπορίας εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει κάπου μεταξύ 2-10% της επίδρασης της ανθρωπότητας στο μεταβαλλόμενο κλίμα μας, που προκαλείται τόσο από την ποσότητα των εκπομπών από τα αεροσκάφη όσο και από τη θέση τους ψηλά στην ατμόσφαιρα.

Η τεχνολογία που βοηθά στη μείωση αυτού του αντίκτυπου είναι εδώ, και ορισμένες από τις πτήσεις σας ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με ηλεκτρικά αεροπλάνα το 2022. Η περιφερειακή αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ Cape Air υπέγραψε συμφωνία για την έναρξη αντικατάστασης των εννέα θέσεων Cessnas με το πλήρως ηλεκτρικό αεροσκάφος Alice της Eviation στο την ίδια αεροπορική έκθεση, ενώ τα υβριδικά συστήματα μπαταρίας-τζετ σχεδιάζονται και δοκιμάζονται από την Airbus και τη Rolls-Royce. Αλλά θα υπάρξουν επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο όλοι πετάμε προτού οι αεροπορικές εταιρείες του κόσμου εφοδιαστούν με ηλεκτρικά αεροπλάνα.

Μερικά αεροπλάνα δεν θα λειτουργήσουν εάν είναι πολύ ζεστό

Όταν οι θερμοκρασίες στην Ευρώπη αγγίζουν τους 45,9°C (115°F), αυτό είναι μόλις τρεις βαθμούς Κελσίου κάτω από τη μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας ορισμένων αεροσκαφών. Στην πραγματικότητα, πολλές πτήσεις από το Phoenix ακυρώθηκαν το 2017 επειδή τα περιφερειακά τζετ που χρησιμοποιούσαν δεν είχαν πιστοποιηθεί για να πετούν στη ζέστη. Αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα επειδή τα αεροπλάνα δεν είναι ασφαλή στη ζέστη. Είναι μάλλον ότι οι κατασκευαστές αεροσκαφών δεν είχαν ζητήσει προηγουμένως από τις αεροπορικές εταιρείες να λάβουν τον πλήρη όγκο των δεδομένων που απαιτούνται για τις εξαιρετικά ζεστές μέρες για να αποδείξουν την ασφάλειά τους.

Στο επίπεδο της θάλασσας, αεροπλάνα όπως αυτό είναι γενικά πιστοποιημένα μέχρι περίπου 50°C (122°F), για διάφορους λόγους: τους τρόπους με τους οποίους η θερμότητα επηρεάζει την ανύψωση και την ισχύ του κινητήρα, για αρχή, στους οποίους θα έρθουμε σύντομα. Υπάρχει όμως και ο πραγματικός παράγοντας «υπερθέρμανσης smartphone», όπως θα έχουν βιώσει πολλοί άνθρωποι σε ζεστά κλίματα: οι ηλεκτρονικές συσκευές έχουν επίσης μέγιστες θερμοκρασίες λειτουργίας.

Μέχρι τώρα, αυτό δεν ήταν τεράστιο πρόβλημα για τις περισσότερες πτήσεις στα περισσότερα μέρη. Αλλά για κάθε βαθμό θέρμανσης, ο αριθμός των ημερών όπου αυτό είναι πρόβλημα αυξάνεται.

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν λιγότερη άνοδο, δημιουργώντας δύο προβλήματα…

Ώρα επιστήμης! Η ζέστη μας φέρνει δύο σειρές προβλημάτων. Η ανύψωση δημιουργείται όταν ο αέρας ρέει πάνω και κάτω από το φτερό ενός αεροπλάνου. Αλλά σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ο αέρας είναι λιγότερο πυκνός, επομένως το φτερό δημιουργεί λιγότερη ανύψωση. Επίσης, οι κινητήρες, οι οποίοι συμπιέζουν τον αέρα για να περιστρέφουν τους ανεμιστήρες που τραβούν το αεροπλάνο στον ουρανό, παράγουν λιγότερη ισχύ επειδή ο αέρας είναι λιγότερο πυκνός. (Ο πιλότος του Airbus A380, ο καπετάνιος Ντέιβ Γουόλσγουορθ, έχει μια καλή εξήγηση για μερικές από τις λεπτομέρειες σχετικά με το τι χρειάζεται στο ιστολόγιό του, αν σας ενδιαφέρει.)

Επιπρόσθετα στις επιπλοκές, καθώς αυξάνεται το υψόμετρο, ο αέρας γίνεται επίσης λιγότερο πυκνός, έτσι τα αεροδρόμια σε πόλεις πιο πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας έχουν λιγότερο πυκνό αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί από αυτούς έχουν μεγαλύτερους διαδρόμους: ο μεγαλύτερος διάδρομος των ΗΠΑ είναι αυτός των 16.000 ποδιών (4.877 μέτρων) στο Ντένβερ, ο οποίος βρίσκεται περίπου 5.431 πόδια/1.665 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο μεγαλύτερος διάδρομος στο Λος Άντζελες LAX, που βρίσκεται ακριβώς πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι 12.932 πόδια ή 3.939 μέτρα.

Σε ζέστη, σε υψόμετρο ή και στα δύο, η κύρια συνέπεια για τους ταξιδιώτες είναι ότι τα αεροπλάνα πρέπει να πάνε πιο γρήγορα, χρησιμοποιώντας περισσότερο διάδρομο, για να δημιουργήσουν την ίδια ποσότητα ανύψωσης για να απογειωθούν. Εάν δεν υπάρχει άλλο μήκος διαδρόμου, το αεροπλάνο πρέπει να είναι ελαφρύτερο.

Εκεί μπαίνεις, ταξιδιώτη. Σε ζεστό καιρό, σε υψόμετρο, και ακόμη περισσότερο σε αεροδρόμια «ζεστά και ψηλά», ορισμένα αεροπλάνα δεν μπορούν να μεταφέρουν το μέγιστο φορτίο ανθρώπων και φορτίου. Σπάνια, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εκ νέου κράτηση επιβατών, τον επαναπρογραμματισμό του φορτίου ή την παραμονή των αποσκευών.

…και λιώνουν στα αεροδρόμια

Σε ασυνήθιστα ζεστό καιρό, ορισμένα παλαιότερα αεροδρόμια των οποίων οι διάδρομοι προσγείωσης, οι τροχόδρομοι και οι χώροι στάθμευσης αεροπλάνων δεν δημιουργήθηκαν για υπερβολική ζέστη ενδέχεται να έχουν περιορισμούς κίνησης, ώστε το αεροπλάνο να μην βυθίζεται κυριολεκτικά στην άσφαλτο. Τώρα μια κολλώδης κατάσταση. Από την άλλη πλευρά του νομίσματος, ο εξοπλισμός εδάφους των αεροδρομίων (φορτηγά αποσκευών, οχήματα με ώθηση και ούτω καθεξής) σε πιο εύκρατες χώρες δεν είναι κατασκευασμένος για υπερβολική ζέστη ή κρύο, ώστε να μπορεί να αποτύχει.

Υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας: περισσότεροι άνθρωποι θα αδιαθετούν σε υψηλότερες θερμοκρασίες, οδηγώντας σε περισσότερες διακοπές πτήσεων.

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες σημαίνουν μεγαλύτερη αναστάτωση – και περισσότερη απρόβλεπτη κατάσταση

Ακολουθούν δύο ακόμη σημεία που συνδέονται μεταξύ τους: η κλιματική κρίση δεν αφορά μόνο τις υψηλότερες θερμοκρασίες. Πρόκειται για πιο ασταθείς καιρικές συνθήκες και στα δύο άκρα, που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αναστάτωση. Ωστόσο, ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών σημειώνει καλή πρόοδο όσον αφορά τον εντοπισμό κακοκαιρίας και τη διαδρομή γύρω από αυτήν. Έτσι, ενώ υπάρχει κάποια αξιοσέβαστη επιστήμη που λέει ότι η κλιματική αλλαγή πιθανότατα θα σημαίνει περισσότερες αναταράξεις, οι αεροπορικές εταιρείες και οι πιλότοι θα είναι επίσης σε θέση να την ανιχνεύσουν και να την αποφύγουν πιο εύκολα.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι πιο πιθανό ότι τα αεροδρόμια από τα οποία πετάτε, από και προς τα οποία περνάτε μπορεί να διαταραχθούν από τις κακές καιρικές συνθήκες, ειδικά το καλοκαίρι και τα βάθη του χειμώνα. Και αυτό είναι το μακρύ και το σύντομο: προβλέπεται απρόβλεπτο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ζέστη θα γίνει πιο ζεστή, το κρύο θα γίνει πιο δροσερό και όλα θα είναι πιο ασταθή.

Τι μπορείς να κάνεις εσύ, ο ταξιδιώτης; Εκτός από το ότι όλοι κάνουν τα δυνατά τους για να μειώσουν τις συνεισφορές στην κλιματική αλλαγή και πιέζουν τις μεγάλες εταιρείες και τις κυβερνήσεις μας να κάνουν το ίδιο, η καλύτερη συμβουλή είναι η ίδια όπως και στην εποχή κακοκαιρίας: κλείστε πτήσεις νωρίς την ημέρα, έχετε εφεδρικά σχέδια, να είστε προετοιμασμένοι για καθυστερήσεις και να περιμένετε το απροσδόκητο.

Λάβετε περισσότερη ταξιδιωτική έμπνευση, συμβουλές και αποκλειστικές προσφορές που αποστέλλονται απευθείας στα εισερχόμενά σας με το εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο μας.

Τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο Μπρίσμπεϊν το καλοκαίρι, Η πρωτεύουσα της Γεωργίας τη νύχτα: τα καλύτερα μπαρ και κλαμπ στην Τιφλίδα, Πέντε τρόποι που η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσει τις πτήσεις σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *