Ο Ralph Fiennes στο _The Grand Budapest Hotel, _ Travel Fantasies και Hotel Sex

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Ο Ralph Fiennes στο _The Grand Budapest Hotel, _ Travel Fantasies και Hotel Sex

Στη νέα ταινία του Wes Anderson, κάθε λεπτομέρεια του φανταστικού θερέτρου σπα στάζει από χλιδή: τα πλούσια ροζ και μωβ, τα επιχρυσωμένα και γυαλιστερά βαγόνια του τρένου, οι βαλίτσες αποσκευών σφραγισμένες με έντονα χρωματιστά μονογράμματα. Κάθε στοιχείο μας κάνει να νοσταλγούμε περισσότερο την εποχή της ταινίας μεταξύ των πολέμων, όταν τα ταξίδια ήταν φαντασία και το ξενοδοχείο ήταν το πιο πολυτελές μέρος που μπορούσες να κοιμηθείς. Ήταν και το πιο ρομαντικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σταρ της ταινίας, ο γοητευτικός Βρετανός Ralph Fiennes —που υποδύεται τον επικεφαλής θυρωρό M. Gustave— επέλεξε να αναλύσει τη σέξι γοητεία των κρεβατιών ξενοδοχείων καθώς καθόταν λίγα εκατοστά μακριά μας, ακριβώς δίπλα σε ένα ιδιαίτερα μεγάλο και φιλόξενο κρεβάτι ξενοδοχείου. Μην ανησυχείτε, τίποτα δεν ξέφυγε—κ. Ο Φάινς είχε επίσης πολλά να πει για τους τρόπους.

Η ταινία έχει πολλή γοητεία του Παλαιού Κόσμου ή της ‘Ηπειρωτικής’. Ποιες ιδιότητες εκείνης της προηγούμενης εποχής θέλατε να φέρετε στον M. Gustave;

Λοιπόν, έχει μια υπέροχη ομιλία για τους καλούς τρόπους, για την αγένεια. Αλλά νομίζω ότι η “Ηπειρωτική γοητεία” για μένα είναι ένα είδος ευγένειας και μερικές φορές η ευγένεια μπορεί να είναι αποπνικτική, ειδικά όταν αποτελεί κάλυψη για παθητική-επιθετική απροθυμία. Η «ηπειρωτική γοητεία» μου προτείνει επίσης έναν κόσμο φινέτσας και καλών τρόπων. Αυτό που μου έρχεται στο μυαλό είναι η ιδέα της Βιέννης και των αρχών του 1900, και εκείνων των καφέ και αυτών των ανδρών που κάθονται εκεί με τον καφέ τους και τις εφημερίδες τους, και τους σερβιτόρους που έχουν τέτοια ευκολία στην κίνηση και ξέρουν πού το τάδε. κάθεται καθημερινά και πώς του αρέσει να έχει το Wiener σνίτσελ του.

Νοσταλγείτε εκείνη την εποχή της κουλτούρας του καφέ;

Μάλλον είμαι λίγο. Πήγα να κάνω μια ταινία στην Ουγγαρία και κάλυψε τρεις γενιές μιας ουγγρικής εβραϊκής οικογένειας. Και υπήρχε ένα καφέ που εμφανιζόταν στην ταινία, διαδραματιζόταν στη Βουδαπέστη, και το καφέ άλλαξε κατά τη διάρκεια της ταινίας, όπως ο Wes [Anderson] κάνει το ξενοδοχείο άσχημο σε αυτήν την ταινία και ο Formica’d σε μια ίντσα του Η ζωή σε αυτό που προτείνει είναι ένα είδος Σοβιετικής Εποχής. Σε αυτήν την ταινία, ο σκηνοθέτης István [Szabó] έκανε κάτι παρόμοιο. Αυτό το καφενείο είχε όμορφα λεκιασμένα ξύλα και ένα ζαχαροπλαστείο, σχάρες με εφημερίδες με αυτά τα μικρά ξύλινα δέματα με κλιπ. Και μετά όλα πήγαν με αυτά τα φρικιαστικά φώτα νέον, τις επιφάνειες Formica και τις χρηστικές σκατά.

Λοιπόν, αυτή η ταινία σίγουρα θυμίζει μια εποχή που τα ταξίδια ήταν πιο φανταστικά.

Ναι, και όλα αυτά πρέπει να υπογραμμιστούν από το γεγονός ότι αυτό ήταν διαθέσιμο για μια συγκεκριμένη μεσαία τάξη που είχε την οικονομική δυνατότητα να καθίσει εκεί. Εξαιρούμε την πλειοψηφία του πληθυσμού αυτών των χωρών που πάλευε με την εργασία, και αυτή ήταν μια ζωή που διατηρήθηκε για λίγους προνομιούχους. Και δεν είναι στο DNA αυτής της ταινίας να γίνεις πολιτικός κοινωνικά.

Πώς πιστεύετε ότι αυτή η ταινία αντιπροσωπεύει αυτή τη χρυσή εποχή του ταξιδιού;

Το ρομαντικοποιεί απολύτως — και νομίζω ότι ήταν ρομαντικό. Το ξενοδοχείο είναι πολυτελές και η χρωματική παλέτα και το σχέδιο της ταινίας ενισχύουν αυτό το ήδη ρομαντικό πράγμα. Αυτά είναι ονειρικά τοπία, αυτά τα ξενοδοχεία. Αυτά είναι μέρη για απόδραση. Είναι για άτομα που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ένα ξενοδοχείο σπα ή να πάνε στα βουνά. Τα καλά πολυτελή ξενοδοχεία είναι ουσιαστικά μέρη φαντασίας, καθώς και τρένα πρώτης κατηγορίας. Πληρώνεις για τη φαντασίωση του χρυσωμένου ταξιδιού. Θυμάμαι την ταινία της Αγκάθα Κρίστι Murder on the Orient Express που περιέγραφε [ταξίδια με τρένο πρώτης θέσης]. Υποθέτω ότι το σύγχρονο ισοδύναμο είναι τα αεροπορικά ταξίδια πρώτης κατηγορίας. Οι άνθρωποι σίγουρα δεν είναι ρομαντικοί για αυτό, αλλά σίγουρα το εκτιμούν και ξέρουν πότε το έχουν, αν είναι αρκετά τυχεροί.

Ο χαρακτήρας σας κύριος Γκούσταβ έχει πολλές διασκεδάσεις στο ξενοδοχείο και ο προστατευόμενος του Zero βρίσκει την αληθινή του αγάπη εκεί. Τι είναι αυτό στα ξενοδοχεία που τα κάνει τόσο σαγηνευτικά και ρομαντικά;

Υπάρχει ένα είδος σεξουαλικού ρεύματος που είναι πάντα μέρος της σχέσης της ζωής στο ξενοδοχείο. Οι εραστές δραπετεύουν σε ξενοδοχεία. Εξυπηρετούν τη φαντασία να έχουν ένα πολυτελές υπνοδωμάτιο. Νομίζω ότι έχει συσχετισμούς με την απόσπαση από τη ζωή για να επιδοθείς σε μια ρομαντική, ερωτική ίντριγκα ή σύνδεση. Δεν υπάρχει περίπτωση να γράψετε ή να μιλήσετε για ξενοδοχεία χωρίς να αναφέρετε τη μεγαλύτερη φαντασία του φαγητού, την καθαριότητα, την εξαιρετική άνεση και συχνά τα επόμενα στάδια – υπάρχει το μεγάλο κρεβάτι στο δωμάτιο και όλα αυτά που υποδηλώνουν.

Ποιο είναι το καλύτερο ξενοδοχείο που έχετε πάει ποτέ;

Δεν μπορώ να σας δώσω ένα, αλλά το Claridge’s στο Λονδίνο πρέπει να είναι ένα από τα υπέροχα ξενοδοχεία. Είναι αυτό που βρίσκεται στη Ζυρίχη, το Dolder Grand. Εντυπωσιακή θέση, εντυπωσιακό τοπίο γύρω της. Περπατώντας γύρω του. Νομίζω ότι ο Norman Foster έχει σχεδιάσει μια σύγχρονη επέκταση σε αυτό.

Λοιπόν πού πας για να ξεφύγεις;

Πηγαίνω σε ένα ιδιωτικό μέρος που δεν είναι ξενοδοχείο. Είναι απλώς ένα σπίτι με τα βασικά πράγματα και τις λειτουργίες, και είναι μακριά από τους ανθρώπους. Δεν με πειράζει να μαγειρεύω και να πλένω και να πλένω μόνος μου. Νιώθω πιο χαρούμενος.

Δοκιμαστική επιτυχία

Τα προγράμματα Pass προσφέρουν πρόσβαση σε εκατοντάδες σαλόνια σε όλο τον κόσμο. Περνάμε από τρεις ηπείρους για να αυξήσουμε το μέγεθος των προϊόντων τους

Ως δημοσιογράφος, ταξιδεύω συχνά στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, αλλά ποτέ δεν συγκεντρώνω αρκετά μίλια σε μια αεροπορική εταιρεία για να κερδίσω το δρόμο μου στα σαλόνια της ή για να δικαιολογήσω το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα σαλονιών της. Τελευταία, όμως, έχω ακούσει πολλές συζητήσεις για κάρτες που μπορείτε να αγοράσετε που χορηγούν είσοδο σε σαλόνια σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα δοκίμασα μερικές από τις επιλογές και εξεπλάγην ευχάριστα με αυτό που βρήκα.

Το Priority Pass προσφέρει πρόσβαση σε περίπου 600 σαλόνια σε όλο τον κόσμο—πολλά από τα οποία δεν προσφέρουν ημερήσιες κάρτες. Έχει επίπεδα συνδρομής που κυμαίνονται από ετήσια χρέωση $89 και $27 ανά επίσκεψη έως απεριόριστη πρόσβαση για ένα έτος για $399 (prioritypass.com). Δοκίμασα επίσης το Lounge Pass, που πωλεί κάρτες εκ των προτέρων, από 22 έως 53 $, σε σαλόνια σε 100 διεθνή αεροδρόμια (loungepass.com). Και τα δύο προγράμματα προσφέρουν πρόσβαση σε μια μεγάλη ποικιλία από σαλόνια—αυτά που ανήκουν σε αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, business class lounge διεθνών αερομεταφορέων (συνήθως τα ωραιότερα) και ανεξάρτητα σαλόνια, τα οποία μπορεί να είναι πραγματικά αστεία: Το Lounge στο JFK ήταν μια απόλαυση, ενώ το Servisair Lounge στο Χίθροου δεν εντυπωσίασε. Πολλά από αυτά τα σαλόνια είναι προσβάσιμα μέσω ημερήσιας κάρτας που πωλείται στην πόρτα, αν και τα σαλόνια ξένων εταιρειών, που είναι από τα ωραιότερα, σπάνια προσφέρουν αυτή την ευκολία.

Εάν ταξιδεύετε σπάνια, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πάσο στην πόρτα ή να κάνετε κράτηση μέσω του Lounge Pass. Για τον συχνό διεθνή ταξιδιώτη, η επένδυση στο Priority Pass μπορεί να αποφέρει μερίσματα με άνεση. Απλώς θυμηθείτε ότι συνήθως υπάρχει μια πρόσθετη χρέωση για τους συζύγους και τα παιδιά και ότι ορισμένα σαλόνια απαγορεύουν την είσοδο σε άτομα κάτω των 12 ετών.

ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ

The Way In: Priority Pass; Lounge Pass (41 $). ημερήσια κάρτα (40 $).

The Vibe: Φωτεινό, ευάερο και σύγχρονο. Το πλήθος είναι μια μίξη θορυβωδών Αμερικανών με σορτς και σαγιονάρες και με προορισμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

The Good: Το εξαιρετικό προσωπικό βοήθησε με τις αποσκευές μας. Υπέροχες προσφορές μενού με πιάτα όπως ζυμαρικά από μαλλιά αγγέλου και κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας-βασιλικού και σαλάτα Καίσαρα με ψητό κοτόπουλο, σερβιρισμένα σε καθίσματα σε στυλ καφέ για δύο άτομα. Το πλήρες μπαρ έχει εισαγόμενη και εγχώρια μπύρα καθώς και κρασιά από Αργεντίνικο, Γαλλικό και Ιταλικό. Μας άρεσαν τα groovy μικρά σετ τάβλι και πούλια διαθέσιμα για παιχνίδι.

The Bad: Είναι στεριανό, οπότε θα πρέπει ακόμα να περάσετε από την ασφάλεια, και είναι μικρό για τα γούστα μας.

Η ετυμηγορία: Αξίζει τον κόπο.

Η ΟΑΣΗ

The Way In: Priority Pass; ημερήσια κάρτα (35 $).

The Vibe: New Jersey Housewives, περίπου το 1982, με περίεργα διάσπαρτα vintage κινέζικα ντουλάπια Ethan Allen. Ωραία θέα του διαδρόμου από τις δερμάτινες καρέκλες του κλαμπ. Το πλήθος είναι ένας συνδυασμός ταξιδιωτών αναψυχής, οικογενειών και επιχειρηματιών.

The Good: Ευρύχωρο, με εξυπηρετικό προσωπικό. Ο μπουφές σερβίρει κάπως μουσκεμένα σάντουιτς και περιτυλίγματα, σούπα, σαλάτα και κύβους τυριού. Οι χορτοφάγοι θα απολαύσουν τη σειρά από κάρυ, μια εξαιρετική σούπα με φακές και τραγανές σαμόσες που σερβίρονται ζεστές στον μπουφέ. Τα συσκευασμένα σνακ περιλαμβάνουν μπισκότα Pepperidge Farm για λήψη.

The Bad: Παρά το μέγεθος του lounge, μπορεί να αισθάνεστε γεμάτο. Είστε στη λάθος πλευρά της ασφάλειας.

Η ετυμηγορία: Αξίζει τον κόπο

ΕΛΒΕΤΟΣ

The Way In: Priority Pass.

The Vibe: Κομψό και κομψό, με τοίχους από πέτρα Jura. Πολλαπλοί χώροι καθιστικού με βαθιές μαύρες δερμάτινες καρέκλες club και, πίσω από καπνιστό γυαλί, ένα ξεχωριστό ήσυχο δωμάτιο με πολλές δερμάτινες καρέκλες μασάζ σε όλο το μήκος. Το σαλόνι είναι διαμορφωμένο σαν διαμέρισμα σιδηροδρόμου – συνεχίστε στο πίσω μέρος για περισσότερο χώρο.

The Good: Εξαιρετική εξυπηρέτηση (πετούσαμε για Σιγκαπούρη, αλλά το προσωπικό είπε ότι θα ανακοινώσει την πτήση μας). Ασημένια φαγητά με πεντανόστιμα πικάτα κοτόπουλου και ψητές πατάτες. Αλλαντικά, μεγάλη ποικιλία τυριών, σαλάτας και ψωμιού. Καθίσματα σε στυλ εστιατορίου με δερμάτινα συμπόσια καθώς και τραπέζια με ψηλά σκαμπό.

The Bad: Είναι στεριά. Περιορισμένο μπαρ με ανέμπνευστο λευκό και κόκκινο Καλιφόρνια.

Η ετυμηγορία: Αξίζει κάθε δεκάρα.

SHONGOLOLO LOUNGE

The Way In: PriorityPass; ημερήσιο πάσο (37 $, εφόσον το επιτρέπει ο χώρος).

The Vibe: Νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, ήσυχη βιβλιοθήκη. Υπερμεγέθη κρεμαστά φωτιστικά με σκιές από φτερά στρουθοκαμήλου και ευρύχωρες δερμάτινες καρέκλες με ψηλή πλάτη είναι μια ευπρόσδεκτη αναχώρηση από το αεροδρόμιο. Πολλές ιδιωτικές γωνιές και χώρος για τους τραπεζίτες του Χονγκ Κονγκ και τα στελέχη του πετρελαίου με προορισμό την Αγκόλα **.

The Good:** Κομψό μπαρ με εκλεκτή ποικιλία κρασιών, φρέσκο ​​καφέ και ντουλάπι με τυριά, φρούτα, granola και μικρά αλλά χορταστικά χαρτοκιβώτια με ταϊλανδέζικα νουντλς για φούρνο μικροκυμάτων, ψητά ψάρια και άλλα ελκυστικά πιάτα. Τα μπάνια φαίνονται ολοκαίνουργια.

The Bad: Είναι μακριά από κάποιες πύλες. χωρίς θέα.

Η ετυμηγορία: Σίγουρα αξίζει τον κόπο.

DELTA SKY CLUB

The Way In: Priority Pass; ημερήσιο πάσο (μισή μέρα, 30 $, ολόκληρη μέρα, 50 $).

The Vibe: Ο Biedermeier συναντά την Americana σε αυτόν τον τεράστιο χώρο γεμάτο φως, επιπλωμένο με άνετες μαύρες δερμάτινες και επενδυμένες καρέκλες club.

Το καλό: Το απίστευτα εξυπηρετικό προσωπικό έλεγξε ξανά την πύλη και την ώρα αναχώρησης όταν φτάσαμε. Πλήρες μπαρ με ωραία ποικιλία από μπίρες και γερμανικά κρασιά, συμπεριλαμβανομένων αφρωδών κρασιών. Το ήσυχο δωμάτιο διαθέτει πέντε πλήρως ανακλινόμενα δερμάτινα καθίσματα με ακουστικά. Προϊόντα περιποίησης στο ντους.

Το κακό: Το φαγητό περιορίζεται σε συσκευασμένα σνακ, κοινόχρηστα μπολ με πατάτες μπάρμπεκιου και Cheez Doodles, φρέσκα φρούτα, σαλάμι σε κύβους και ζεστές γερμανικές μπάλες λουκάνικου με γερμανική μουστάρδα και κορνιχόν. Το ήσυχο δωμάτιο είναι φωτεινό και όλες οι ξαπλώστρες ήταν κατειλημμένες. Μόνο δύο υπολογιστές. Πρέπει να πληρώσετε για ασύρματο.

Η ετυμηγορία: Αξίζει τον κόπο για ντους, ήσυχο δωμάτιο και συνολική ατμόσφαιρα.

SKY – CLUB LOUNGE

The Way In: Priority Pass; Lounge Pass (36 $). ημερήσια κάρτα (40 $).

The Vibe: Φωτεινός χώρος που μοιάζει με ελκυστικό ιατρείο, με οθόνες εμπνευσμένες από την Ασία, δέντρα από μπαμπού και νυχτερινές φωτογραφίες πόλης.

** Το καλό:** Ευχάριστο και ευάερο και προσφέρει πραγματική ιδιωτικότητα – όχι άλλος επισκέπτης στη θέα!

Το κακό: Δεν υπάρχουν υπολογιστές. Wi-Fi έναντι χρέωσης. περιορισμένη επιλογή φαγητού (μίνι γερμανικές σοκολάτες και ξηροί καρποί). περιορισμένη επιλογή μπύρας και κρασιού. δεν υπάρχουν ανακοινώσεις πτήσης (και η οθόνη πτήσης είναι μια αρχαία οθόνη υπολογιστή). Ο μικροσκοπικός χώρος αποθήκευσης αποσκευών και οι πινακίδες προειδοποιούν δυσοίωνα για να κρατάτε τις τσάντες σας πάντα μαζί σας. Οι τουαλέτες δεν είναι καν τόσο ωραίες όσο αυτές στο αεροδρόμιο.

Η ετυμηγορία: Σίγουρα δεν αξίζει τον κόπο.

SERVISAIR LOUNGE

The Way In: Priority Pass; Lounge Pass ($29)? ημερήσια κάρτα (29 $).

The Vibe: Ευχάριστος ρυθμός με μοντέρνα διακόσμηση και άπλετο φυσικό φως—φαίνεται ολοκαίνουργιο. Γεμάτο με μεμονωμένους επαγγελματίες ταξιδιώτες και οικογένειες με μικρά παιδιά και πάρα πολλά καροτσάκια και χειραποσκευές.

The Good: Πλήρες μπαρ με ωραία ποικιλία από γερμανικές μπύρες και κρασιά από τη Χιλή και την Καλιφόρνια. Εργατικό και ευχάριστο προσωπικό. Ο ίδιος πίνακας αναχωρήσεων όπως βρέθηκε στο γήπεδο. Ωραία επιλογή περιοδικών και φρεσκοκομμένες ιτιές.

The Bad: Μια πινακίδα που σας προειδοποιεί να μην επιτεθείτε στο προσωπικό σας υποδέχεται στην είσοδο και περισσότερες πινακίδες παντού απαγορεύουν τη λήψη φαγητού ή ποτού από το σαλόνι. Όλα τα φαγητά είναι τυλιγμένα σε συρρικνωμένη συσκευασία—τυρί, κράκερ, μίνι μάφιν, φέτες κέικ, φιστίκια—εκτός από το μπολ με γεμιστές ελιές (παρακολουθήστε πολλούς επισκέπτες του σαλονιού να γλείφουν τα δάχτυλά τους και να βουτούν πίσω;. Η κύρια θέα είναι λακκούβες σε μια άσχημη παρακείμενη ταράτσα.

Η ετυμηγορία: Μόνο οι σοβαρές μπάρμπυγες και οι λάτρεις του πρόχειρου φαγητού θα το βρουν αυτό που αξίζει τα λεφτά του.

Τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ίμπιζα και τη Φορμεντέρα, από πολυτελή θέρετρα έως βίλες σε στιλ αγροικίας

Ως καταφύγια για τους Haute hippies, τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ίμπιζα τείνουν να μην είναι ξενοδοχεία. Είναι κομψές κοινότητες, αγροικίες αγροτουρισμού ή ξενοδοχεία που λειτουργούν ως πάρτι στο σπίτι. Οι καλύτερες διευθύνσεις είναι κρυμμένες, όπου ο ρυθμός είναι πιο αργός, οι εσωτερικοί χώροι είναι πιο έξυπνοι και οι αιώρες είναι ο στήριγμα. Το φαγητό από το αγρόκτημα μέχρι το τραπέζι, τα καταφύγια γιόγκα και τα προγράμματα ευεξίας είναι αγαπημένα τσιτάτα. Οι μεγάλοι παίκτες του κόσμου έχουν αρχίσει να αφήνουν το στίγμα τους και στα νησιά. Τα κουτιά Bento είναι τσιμπημένα σε ξαπλώστρες από λευκασμένο ξύλο στον παραλιακό κόλπο Nobu Ibiza, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από τη Marina Botafoch. Πιο πρόσφατα, ένα εκτεταμένο Six Senses άνοιξε κατά μήκος του Cala Xarrac της βόρειας Ίμπιζα, προσελκύοντας τη διεθνή προσοχή.

Είτε αναζητάτε την πλήρη περιποίηση με πισίνα υπερχείλισης είτε προτιμάτε να κρυφτείτε σε ένα ασβεστωμένο μπανγκαλόου, υπάρχουν πολλά για να διαλέξετε. Για να σας καθοδηγήσουμε στη σωστή κατεύθυνση, επιλέξαμε τα καλύτερα ξενοδοχεία στην Ίμπιζα και τη Φορμεντέρα —με καμία ιδιαίτερη σειρά— συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων εγκαινίων και των ανανεωμένων μερών διαμονής.

1. OKU Ibiza

Εάν υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείτε να βρείτε την εσωτερική γαλήνη και να συνδεθείτε με τον εαυτό σας, αυτό το μέρος είναι το OKU Ibiza. Αυτό το χαλαρό πολυτελές καταφύγιο είναι ένας μικρός παράδεισος μέσα σε έναν παράδεισο και το καλύτερο μέρος για να ανακαλύψετε (ή να ανακαλύψετε ξανά) το λεγόμενο White Island: Σκεφτείτε το σχέδιο εμπνευσμένο από το wabi sabi, δύο γαλήνιες πισίνες, τακτικές συνεδρίες γιόγκα και fusion κουζίνα . Το ξενοδοχείο έχει επίσης μια εξαιρετική τοποθεσία που σας δίνει πρόσβαση στα πιο όμορφα παραλιακά σημεία του νησιού, από μεγάλες και αμμώδεις ακτές μέχρι κρυμμένους μικρούς κολπίσκους, καθώς και δημοφιλή παραλιακά κλαμπ και εστιατόρια με θέα στη θάλασσα.

2. Nobu Ibiza Bay

Το hotspot της προκυμαίας

Τώρα που η κατασκευή οτιδήποτε από την αρχή στην Ίμπιζα είναι σχεδόν αδύνατη, οι ξενοδοχειακές ομάδες πρέπει να αιωρούνται περιμένοντας να κλείσουν παλιά στέκια διακοπών. Δεν ήταν λοιπόν τυχεροί οι ιδιοκτήτες του Nobu (η συλλογή MC – The Marbella Club, Puente Romano κ.λπ. – και οι αδερφοί Livingstone – Cliveden, Chewton Glen); Βρήκαν ένα ξενοδοχείο Talamanca με πρόσβαση στο νερό, μια μεγάλη παραλία και φωτεινά μπλε κύματα. Και παρά τη δυνητικά τρομακτική Ίμπιζα του ξενοδοχείου, με το chiringuito beach restaurant Chambao, τις μπουτίκ που πωλούν μαγιό 300 ευρώ και το Nobu που σερβίρει σασίμι, αυτό είναι ένα χαλαρό μέρος με μπικίνι.

Τα παιδιά εξαφανίζονται στο παιδικό κλαμπ, ενώ οι μεγάλοι πίνουν φρέσκο ​​χυμό καρπουζιού, επιβιώνουν σε κουτιά από μπέντο και βυθίζουν τα δάχτυλά τους στη ζεστή άμμο από διπλές ξαπλώστρες από λευκασμένο ξύλο. Η γλυκιά μουσική συμπληρώνει ένα συνεχές τσίμπημα πάγου στα ποτήρια, ενώ ροζ με μεθουσέλα περιφέρονται βιαστικά. Τα υπνοδωμάτια είναι αφράτα με μακραμέ και κρόσσια σε μπεζ, μπλε και λευκά χρώματα. Και εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες απόψεις από το κρεβάτι: βάρκες που σκάνε στον κόλπο Talamanca, οι άκρες των φοινίκων, οι ξυπνητές νωρίς κάνουν τζόκινγκ κατά μήκος του πεζόδρομου που οδηγεί στο The Fish Shack. Αυτή είναι μια ζωηρή, boho προσθήκη που προσελκύει τους αφοσιωμένους βίλας της νότιας και της βόρειας ακτής.

3. Ξενοδοχείο Ibiza Gran

Το ξενοδοχείο τέχνης

Αυτό είναι μια νέα φυλή του ξενοδοχείου Ibiza. Σχεδιασμένο για όσους αγαπούν τα ηδονικά λάφυρα του νησιού, αλλά είναι ίσως έτοιμοι για μια πιο χαλαρή απόδραση, το Ibiza Gran είναι ένα παράδειγμα γαλήνιας πολυτέλειας. Γνωστό για την αισθητική του «art hotel», οι εσωτερικοί χώροι είναι διακοσμημένοι με έργα τέχνης κατά παραγγελία από διάσημους διεθνείς δημιουργικούς, και το σπα γίνεται το αγαπημένο του Ibiza. Εν τω μεταξύ, το La Gaia, το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου, μόλις κέρδισε ένα αστέρι Michelin, καθιστώντας το το πρώτο ξενοδοχείο του νησιού που κέρδισε το βραβείο. Όσοι δεν έχουν πειστεί ακόμα να κάνουν κράτηση για διαμονή, ρίξτε μια ματιά στις γωνιακές σουίτες: καθεμία έχει ιδιωτική πισίνα υπερχείλισης, που εκτείνεται προς τον κόλπο με απρόσκοπτη θέα στο Dalt Vila.

Διαβάστε την πλήρη κριτική του Ibiza Gran Hotel εδώ.

4. Six Senses Ibiza

Περιλαμβάνεται στη Hot λίστα μας για το 2022 με τα καλύτερα νέα ξενοδοχεία στον κόσμο

Είναι ένα εύστοχο νεύμα για τον ανορθόδοξο χαρακτήρα της Ίμπιζα ότι ακόμη και τα γεμάτα κουδούνια και σφυρίχτρες, το θέρετρο Six Senses 116 δωματίων είναι κρυμμένο στην πλαγιά ενός λόφου και είναι προσβάσιμο μόνο από μια ελικοειδή χωματόδρομο. Κάντε το ταξίδι και θα σας καλωσορίσουν με μια σαμανική τελετή καθαρισμού του καπνού – μόνο μια γεύση από τη σειρά μαθημάτων ευεξίας και μαθημάτων που προσφέρονται. Η ιδέα εδώ είναι να ξεκουραστείτε, να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα και να κάνετε επαναφορά σε εξαιρετικό επίπεδο. Η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι απαράμιλλη, από τις οροφές με μπαμπού που μοιάζουν με τις παραδοσιακές καλύβες των ψαράδων της Ίμπιζα μέχρι τα μίνι μπαρ που φυλάσσονται με ashwagandha και αναψυκτικά με έγχυση CBD.

Οι εσωτερικοί χώροι είναι απαλοί, απτικοί και εκλεπτυσμένοι, με απαλό ξύλο, δέρμα και πέτρα. Και ενώ υπάρχουν κάποιες ρουστίκ πινελιές που συμβαδίζουν με τον γήινο θύλακα του ξενοδοχείου, στην πραγματικότητα, είναι ένας χώρος για ενήλικες που προσελκύει ένα διεθνές πλήθος μποέμ. Μερικοί μένουν για λίγο, ξυπνώντας με θέα στη βεράντα, την πισίνα και τη θάλασσα στις junior σουίτες προτού κατεβούν στο paddle-board-σκάλες κατεβαίνουν απευθείας από τα καταλύματα στο νερό. Και μερικοί δεν φεύγουν ποτέ — αρκετά Six Senses Residences είναι διαθέσιμα για αγορά. Διαβάστε περισσότερα στην πλήρη κριτική μας για το Six Senses Ibiza.

5. 7Pines Resort Ibiza

Η όαση με όλες τις σουίτες

Στην κορυφή ενός βράχου ανάμεσα σε καταπράσινους πευκώνες, αυτό το πανέμορφο ξενοδοχείο απολαμβάνει εκπληκτική θέα από κάθε γωνία. Οι σχεδιαστές γνώριζαν ξεκάθαρα τα βασικά σημεία πώλησης – το χαρακτηριστικό εστιατόριο The View αξίζει το συγκεκριμένο άρθρο του, με άπειρη θέα στη θάλασσα και μενού γευσιγνωσίας με θαλασσινά. Κατά τα άλλα, τα τελετουργικά του ηλιοβασιλέματος στο Cone Club δεν είναι τίποτα λιγότερο από αιθέρια. Βυθιστείτε σε βελούδινες καρέκλες, απολαύστε θέα 270 μοιρών και πιείτε κοκτέιλ από mixologist καθώς ο ήλιος ρίχνει κεχριμπαρένια και πορτοκάλια στον ουρανό.

Η ευεξία είναι το κλειδί για τη διαμονή όσο το τζιν και τονικ και τα γεύματα πολλαπλών πιάτων. Μια ολιστική προσέγγιση υιοθετείται σε όλο το υπερσύγχρονο κέντρο, όπου τα βαθιά μασάζ ιστών διευκολύνουν τους μυϊκούς κόμπους μετά το πάρτι, οι περιποιήσεις προσώπου ενισχύουν τη λάμψη των διακοπών και οι συνεδρίες γιόγκα συνδυάζονται με συνεδρίες διατροφικής καθοδήγησης για βέλτιστα αποτελέσματα. Ως θέρετρο με σουίτες, κάθε δωμάτιο διαθέτει μπαλκόνι ή βεράντα. Οι σουίτες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την τοποθεσία τους, με τις πιο αποκλειστικές επιλογές στην περιοχή του βράχου. Εδώ, η πανοραμική θέα, οι ενιαίοι χώροι διαβίωσης και η αίσθηση του σπιτιού μακριά από το σπίτι (αλλά καλύτερα) είναι εγγυημένα – ορισμένα διαθέτουν ακόμη και μεγάλες βεράντες με ξαπλώστρες και ιδιωτικές πισίνες.

6. Atzaro, Ibiza

Η αναβίωση του σπα

Όταν άνοιξε το 2004, αυτός ο αγροτουρισμός 24 υπνοδωματίων ξεκίνησε το ήθος από το αγρόκτημα στο πιρούνι στο νησί, καλλιεργώντας όλα τα δικά του φρούτα και λαχανικά στους γύρω λόφους. Τώρα, το αγροτικό κίνημα ανθεί και ο Atzaró έχει εξελιχθεί ξανά. Όλοι συμφώνησαν τελικά ότι το στυλ με ασιατικό θέμα απλώς δεν ήταν σχετικό. Έτσι, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, βγήκαν τα μεταξωτά shantung και οι βαθύ γκρίζοι τοίχοι, οι πέτρινοι Βούδες και η μαύρη λάκα, και μπήκαν πόρτες από φίλντισι, αφίσες από ξύλο τικ, γυαλισμένα πλακάκια από τερακότα και ασβέστη, το παραδοσιακό χρώμα της οικογένειας finca επτά γενεών. Το χρώμα έρχεται τώρα από τους πύργους των βουκαμβίλιων που ανατρέπονται έξω από κάθε παράθυρο.

Αυτή η κοιλάδα βρίσκεται στην καρδιά της Ίμπιζα και το ξενοδοχείο αισθάνεται για άλλη μια φορά ριζωμένο και αυθεντικό. Στη μέση των 13 εκταρίων πορτοκαλεώνων, τα δωμάτια απλώνονται σαν χωριό, με μονοπάτια και καμάρες, σπιτάκια, μυστικές σκάλες, σκιασμένες πέργκολες, ίσια κυπαρίσσια και πεντακάθαρους κήπους. Τα κουφέτα των ξύλινων περιστεριών και το θρόισμα του ανέμου στις παλάμες παρέχουν το soundtrack. Οι επισκέπτες μετακινούνται από πισίνα σε πισίνα (υπάρχουν τέσσερις, καθώς και πισίνες με πολλά από τα δωμάτια) και στη συνέχεια στο υπαίθριο σπα για αυστηρά μασάζ και υπνωτικές περιποιήσεις προσώπου στις αίθουσες περιποίησης από σκαλιστά ξύλινα, vinyasa flow yoga στους ναούς ή ένα καθαριστικό με σαπούνι στο χαμάμ. Αργότερα μέσα στο έτος, όταν οι παραλίες και τα μπαρ και τα πεζοπορία αργά τη νύχτα έχουν σιγοβράσει, πιο εντατικά, εμπλεκόμενα προγράμματα ευεξίας εμφανίζονται στο πρόγραμμα.

7. Gran Hotel Montesol, Ίμπιζα

Το αστικό crashpad

Ήταν ενδιαφέρον να δούμε πώς έχει αλλάξει η βιασύνη της κεντρικής πλατείας της πόλης της Ίμπιζα, Βάρα ντελ Ρέι, από τότε που τα αυτοκίνητα απομακρύνθηκαν πέρυσι. Σίγουρα, είναι πιο ήσυχο, πιο ήρεμο, πιο ήρεμο. Μια γωνιά, όμως, είναι πιο ζωντανή από ποτέ. Η πρόσοψη του Montesol στο χρώμα του παγωτού παραμένει ένας ηλιοφάνειας φάρος. Όταν άνοιξε τη δεκαετία του 1930, ήταν το πρώτο σωστό ξενοδοχείο του νησιού και εξακολουθεί να είναι δυνατό. Ο εκπληκτικός νέος ιδιοκτήτης Hilton μπορεί να ταρακούνησε τα πράγματα καθιστώντας το μέρος της μάρκας Curio, αλλά το έκανε με επιδέξια ευαισθησία (το κτίριο είναι ένα περιουσιακό στοιχείο πολιτιστικού ενδιαφέροντος της UNESCO).

Τα 33 υπνοδωμάτια έχουν διατηρήσει την αρχική τους γοητεία. Ο Ισπανός σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Lázaro Rosa-Violán (Palma’s Hotel Cort, Soho House Barcelona) έχει πάει για μια μοντέρνα-κλασική ατμόσφαιρα: γυαλιστερό παρκέ, μονόγραμμα λινά, καθρέφτες με φινιστρίνι και σκούρα παραθυρόφυλλα στις γαλλικές πόρτες που βλέπουν είτε στην πλατεία είτε στο λιμάνι.

Το ισόγειο καφέ σε στιλ αρ ντεκό έχει μια εντυπωσιακή κεραμική τοιχογραφία σε στυλ Πικάσο και ένα τεράστιο κεντρικό μπαρ που είναι πάντα γεμάτο μέχρι αργά το βράδυ. Ένα γλυπτό από σκελετό δεινοσαύρου κάθεται στο λόμπι και η ασπρόμαυρη φωτογραφία του Toni Riera πλαισιώνει τους τοίχους, στιγμιότυπα από το πώς έχει εξελιχθεί η ηδονική νυχτερινή ζωή του νησιού. Αλλά το καλύτερο από όλα είναι ένα εστιατόριο στη βεράντα του τελευταίου ορόφου για το οποίο κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει, με μενού γευσιγνωσίας (σεβίτσε χτένι με ελαιόλαδο Santa Gertrudis, entrecôte ωρίμανσης έξι εβδομάδων) και νοκ-άουτ θέα στο Dalt Vila. Για ένα παρατεταμένο σαββατοκύριακο το φθινόπωρο, αυτό το ξενοδοχείο κάνει την πόλη της Ίμπιζα έναν γνωστό αντίπαλο της Βαρκελώνης και της Πάλμα.

8. Can Tres, Formentera

Το καταφύγιο των χίπηδων

Ακριβώς το μέρος που θα θέλατε πάντα να μπορούσατε να συναντήσετε, σε μια σκονισμένη πίστα στο δρόμο προς την πιο γαλάζια θάλασσα. Εδώ είναι τρία κρυμμένα, γωνιακά σπίτια σχεδιασμένα από αρχιτέκτονες: Can Aire, Can Mar και Can Terra, το καθένα με μια χούφτα δωμάτια. Αισθάνονται σαν μικρά διαμερίσματα με την πιο έξυπνη φαντασία, με σκιερές ιδιωτικές βεράντες για πρωινό στο χέρι με φρεσκοψημένο ψωμί και κολλώδεις μαρμελάδες.

Οι τρεις ιδιοκτήτες με έδρα τη Μαδρίτη κυνήγησαν και κυνηγούσαν για ένα ακίνητο στη Φορμεντέρα, αφού το έπεσαν σε διακοπές, αλλά χρειάστηκαν δύο χρόνια για να βρουν οτιδήποτε λειτουργικό από απόσταση. Τυχαία, ο Γερμανός ιδιοκτήτης αυτού του οικοπέδου αποφάσισε να αποσυρθεί. Φυτεύτηκαν πορτοκαλιές, λεμονιές και ελιές για να μαλακώσουν τις γύρω ευωδιαστές θαμνώδεις εκτάσεις, δημιουργήθηκε μια πισίνα και κάλεσαν τη σχεδιάστρια Paty Pombo για τη μοντέρνα vintage άποψη της στο νησιώτικο στυλ. Οι καρέκλες παγώνι από ρατάν κάθονται τώρα δίπλα σε χοντροκομμένες ξύλινες κούνιες, οι σιδηροδρομικοί στρωτήρες παίρνουν σχήμα ως πλατφόρμες κρεβατιού και λαμπτήρες από υφαντό άχυρο και κορδόνι με σχοινί διακοσμούν τις γωνίες. Είναι μια υφή ταραχή. Φτέρες βγαίνουν από μίνι ζαρντινιέρες και καλάθια με αποξηραμένη λεβάντα κήπου κάνουν τον αέρα γλυκό. Όπως και στην Απουλία, τα φύλλα φραγκόσυκου κρέμονται σαν διακοσμητικά στους εξωτερικούς τοίχους. Η λευκή-λευκή άμμος της παραλίας Migjorn απέχει 10 λεπτά με τα πόδια και το μονοπάτι οδηγεί κατευθείαν στο Kiosko 62, μια ακατάστατη παραλία με εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και δυνατά Mojito. Δεν χρειάζεται να τολμήσετε άλλο.

9. Legado Ibiza Finca

Το Bamp;B επόμενου επιπέδου

Όλοι είπαν ότι δεν μπορούσε να γίνει. Αλλά με κάποιο τρόπο οι Αυστριακοί ιδιοκτήτες Andreas Lackner και Andreas Oberkanins δούλεψαν κάποια μαγεία και μεταμόρφωσαν την παλιά Finca La Colina, στους λόφους έξω από τη Santa Eularia, σε μόλις δύο μήνες. Τα ρετρό πλακάκια, τα μπάνια σε ρουαγιάλ-μπλε, χαμηλές οροφές και σκουρόχρωμη ξυλουργική από πεύκο ξεσκίστηκαν γρήγορα. Και στη θέση τους είναι αυτό που οι Andreases περιγράφουν ως «ποπ-ρουστίκ στυλ». Τα πλακάκια της λαμπερής τιρκουάζ πισίνας έχουν βαφτεί σε γκρι ανθρακί και τα παλιά ξύλινα ανάκλιντρα αντικαταστάθηκαν από ειδικές πλατφόρμες με στρώμα που ξεπροβάλλουν πάνω από το νερό. Τα επτά ανακαινισμένα δωμάτια (ακολουθούν άλλα δύο) είναι δροσερά, με αυθεντικούς τοίχους με πάχος στα πόδια που κρατούν έξω τον κατανυκτικό ήλιο του καλοκαιριού. Δοκάρια ελιάς εκτίθενται όπου είναι δυνατόν. Ο Lackner σχεδίασε μόνος του το ύφασμα για τους χώρους (ταπετσαρία αγκινάρας,

Ένας ντόπιος οξυγονοκολλητής με τον οποίο ο Lackner ήταν φίλος έφτιαξε τα ίδια κεφαλάρια, μαζί με τις καρέκλες της τραπεζαρίας και σχεδόν όλα τα έπιπλα εξωτερικού χώρου, σε ένα σκουριασμένο μέταλλο που τρέχει παντού. Το χειμερινό καθιστικό είναι γεμάτο περιέργειες, συμπεριλαμβανομένων δώρων από φίλους (ένας πίνακας με έναν κορμό κούκλας Ken). Τα επιβλητικά βάζα με λεμόνι και τα χαριτωμένα είδη προέρχονται από την απαράμιλλη εσωτερική αποθήκη Sluiz στο δρόμο. Αυτό είναι ένα ξενοδοχείο ως πάρτι. Μια βίλα για τον εαυτό σας, χωρίς κανόνες, όπου οι επισκέπτες συζητούν για πρωινό εσπρέσο και ανταλλάσσουν συμβουλές για εκδρομές στην παραλία και εστιατόρια για δείπνο. Αισθάνεται φρέσκο ​​και συναρπαστικό, μια νέα αλλαγή για το Ibiza.

10. Los Enamorados, Ibiza

Ο έξυπνος παραθαλάσσιος ξενώνας

Αυτός ο κατάλευκος πρώην ξενώνας βρίσκεται πάνω σε μια σειρά από καλύβες ψαράδων βαμμένες με μπλε χρώμα, γαργαλημένες από τα πιο απαλά κύματα. Η μεγάλη βεράντα δίπλα στο νερό λειτουργεί ως μπαρ, εστιατόριο και χώρος ηλιοθεραπείας για τους επισκέπτες – το είδος των πολυταξιδεμένων 30άρηδων που έχουν μιλήσει για την εξαιρετική τροπική αισθητική αυτού του ξενοδοχείου στα μέσα του αιώνα. Μαζεύονται με ξεροκέφαλους ντόπιους που γλεντάνε σε μεγάλα τραπέζια – Το Portinatx είναι ένα ψαροχώρι στην καρδιά και το μενού με ψάρι tacos και ψημένο pulpo βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα τοπικά αλιεύματα. Μέχρι το βράδυ, θα πίνουν Piña Coladas στο μπαρ, το οποίο είναι στρωμένο με ξεθωριασμένα φύλλα φοίνικα και στρωμένο με σκαμπό με δέρμα προβάτου. Οι εσωτερικοί χώροι είναι ένα κολάζ χρώματος, υφής και έντεχνης ακρίβειας. κάθε καρέκλα μπαμπού στο σωστό σημείο, κάθε γραμμή σκιάς πέφτει ακριβώς έτσι. μακριά, Ο ανοιχτός διάδρομος είναι εννέα κρεβατοκάμαρες στο χρώμα των κοσμημάτων, όπου τα χαλιά με στοίβα και οι τοίχοι από ραφιά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μοτέλ. Τα δωμάτια, που βρίσκονται στη μικρή πλευρά, αλλά διαθέτουν ιδιωτικά μπαλκόνια με θέα στη θάλασσα, είναι στολισμένα με κουρτίνες σε πορτοκαλί χρώμα, πλακάκια σε μπλε χρώμα και τεράστια κρεβάτια CocoMat με τρίκλινα στρώματα. Το λίφτινγκ των αυθεντικών, τα μοντέρνα μπάνια δεν μετρούν τα κολοσσιαία ντους ή τις φανταχτερές λεκάνες. Αλλά όπως όλα τα άλλα πράγματα εδώ, είναι τόσο κομψά που δεν μπορείτε να κοιτάξετε μακριά.

11. Etosoto, Formentera

Το δημιουργικό κέντρο

Αυτό το έργο ήταν έργο αγάπης για τους Παριζιάνους ιδιοκτήτες Grégory Labrousse και τον αδελφό του Julien (εξειδικεύεται στη δημιουργία και την αποκατάσταση πολιτιστικών χώρων όπως το Hôtel du Nord και το Elysée Montmartre). Πέντε χρόνια μόχθου της γης και καλλιέργειας της φάρμας τους και δύο χρόνια σχεδιασμού και ανοικοδόμησης οδήγησαν σε ένα ήπιο, γεμάτο ψυχή μέρος, που διευθύνεται από την αδάμαστη Noemie Thebaut. Η αρχική αγροικία είναι αγνώριστη, οι κήποι πλέον είναι γεμάτοι με γλυκό γιασεμί, δεντρολίβανο και συκιές. Είναι μια βίλα, φαινομενικά, όμορφα, αβίαστα διακοσμημένη από τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Elsa Kikoïne, με πολυελαίους από κοχύλι και καλαθόφωτα, ρουστίκ ξαπλώστρες από μπαμπού και αιώρες με κροσέ. Τα εννέα υπνοδωμάτια είναι απτικά, ασβεστωμένα, γυαλισμένα τσιμέντα, με παράθυρα που βλέπουν σε σκιερές αυλές.

Αισθάνεται ελληνικό, μερικές φορές Προβηγκιανό, με άγρια ​​άκρη. Η διάθεση είναι οικολογική και κομψή, και οι καθρέφτες αντικατοπτρίζουν το τιρκουάζ χτύπημα της θάλασσας στο Cala En Baster, λίγο πιο πέρα ​​από τους χαμηλούς πέτρινους τοίχους. Οι οικογένειες που βρίσκονται μπροστά από την καμπύλη το κάνουν κράτηση για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ άλλες μπαίνουν κρυφά για εβδομάδες, όταν τα δωμάτια μπορούν να ληφθούν χωριστά. Τον υπόλοιπο χρόνο, είναι ένα εργαστήριο ιδεών — ένας καλλιτεχνικός, ευφάνταστος ανεμοστρόβιλος εβδομάδων ευεξίας και νηστείας, μουσικών εργαστηρίων και συνεδριών δημιουργίας ταινιών. Ο Jax Lysycia διοργανώνει καταφύγια γιν γιόγκα σε πανσέληνο μαζί με τον Αμερικανό ειδικό στο rolfing Ossian Macdonald, του οποίου το αμάξωμα επικεντρώνεται στη χειραγώγηση των βαθιών ιστών. Για όσους πονούν, αυτή είναι μια εμπειρία μεταμόρφωσης. Για όσους δεν είναι, το Etosoto είναι εξίσου εντυπωσιακό. Ο ειρηνικός, αργός ρυθμός του λειτουργεί σαν αυτόματο άνεμο, αποκοιμούμενος από τον ήχο και τη μυρωδιά της θάλασσας.

12. Hotel Riomar, Ibiza, ένα Tribute Portfolio Hotel

Αυτός είναι ένας βασικός παράγοντας για τη μεταμόρφωση των μακροχρόνιων πεποιθήσεων για το White Isle. Η ξεφτίλα και οι διεθνείς DJ βρίσκονται σε μικρή απόσταση, αλλά εδώ δίνεται έμφαση στην ευεξία – τουλάχιστον μέχρι να δύσει ο ήλιος. Οι δωρεάν συνεδρίες γιόγκα διευκολύνουν τους μαυρισμένους παραθεριστές να περάσουν τα πρωινά τους προτού ξεκινήσουν οι ομάδες για περιηγήσεις πεζοπορίας. Όλο αυτό το τέντωμα και ο βηματισμός μπορεί να προκαλέσει πόνο στους μύες. Το κατάστρωμα της πισίνας, με την εκπληκτική θέα στη θάλασσα, λειτουργεί ως το απόλυτο σημείο πρόσκρουσης για χαλαρά απογεύματα.

Το κτήριο είναι ένα στολίδι των μέσων του 20ου αιώνα. Οι εσωτερικοί χώροι είναι κλασικά μινιμαλιστικοί – τα λευκά, οι κρεμ και οι γήινες αποχρώσεις είναι ένα ηρεμιστικό αντίδοτο σε ορισμένα πιο πρόσφατα ανοίγματα που απευθύνονται σε πλήθη που έρχονται στο Instagram (η ανακαίνιση του 2021 προήλθε από την ίδια ομάδα που επέβλεψε την κατασκευή του Nobu Hotel London Shoreditch). Το φαγητό είναι κάθε άλλο παρά μια εκ των υστέρων σκέψη. Στο Ocean Brasserie amp; Bar, ένα χαλαρό στέκι που προτιμούν οι ντόπιοι και οι επισκέπτες, το πρωινό καταναλώνεται από τους επισκέπτες μετά από πρωινές δραστηριότητες. Εν τω μεταξύ, το TRIBE, ένα από τα πιο όμορφα νέα μπαρ προορισμού του νησιού, φιλοξενεί συνεδρίες ηλιοβασιλέματος. Καθώς ο ήλιος αποχαιρετά, απολαύστε τους χαμηλούς ρυθμούς και την ακουστική μουσική, με κοκτέιλ στο χέρι.

13. Το Standard Ibiza

Όχι απλώς ένα νησί για ασταμάτητα πάρτι ή καταφύγια ευεξίας, τα εγκαίνια του The Standard, στην Ίμπιζα στην κεντρική πλατεία της πολυσύχναστης πόλης Ibiza, σηματοδοτούν την αυξανόμενη όρεξη για louche και εκλεπτυσμένες οπές σε αυτό το ζωντανό και λιθόστρωτο μέρος της πόλης. Συχνά από γνωστούς καλεσμένους ντυμένους με sneaker και πλήθος της μουσικής βιομηχανίας jet-set. μπορεί να έχετε ένα δείπνο αργά δίπλα σε έναν DJ που ετοιμάζεται να βγει στα decks σε ένα κοντινό κλαμπ ή να κάνετε παρέα με ντόπιους της μόδας που έχουν διακριτικές συναντήσεις στην ηλιόλουστη ταράτσα.

Το φωτεινό-λευκό ξενοδοχείο με τα καθαρά ουδέτερα χρώματα του μοιάζει με μια ήρεμη αλλά δροσερή απόδραση στην πόλη. Υπάρχουν βαθιά άνετα δωμάτια για διάφορους τύπους ταξιδιωτών, από τα προσεγμένα και μικρά έως τις μεγάλες σουίτες και την μαμούθ, βελούδινη ιδιωτική κατοικία στη γωνία. Κατά τη διάρκεια της ημέρας στο Jara, το εστιατόριο και το μπαρ στο επίπεδο του δρόμου, είναι ένα ήσυχο καταφύγιο με επισκέπτες που πίνουν κορτάντο και χτυπούν τα πληκτρολόγια πριν ανέβουν στον τελευταίο όροφο για να απολαύσουν υπέροχα κοκτέιλ δίπλα στην πισίνα κάτω από όμορφες ομπρέλες και απέραντη θέα σε όλη την πόλη. Καθώς ο ήλιος δύει και ο ρυθμός των Βαλεαρίδων αρχίζει να βουίζει, μια αποπνικτική διάθεση κυριαρχεί. Είναι το είδος του μέρους όπου οι ηλιοβασιλέματα οδηγούν σε δείπνα και τα δείπνα σε βραδινά δείπνα. Αυτό είναι ένα καλά ισορροπημένο και τέλεια τοποθετημένο ξενοδοχείο για τον ταξιδιώτη που θέλει λίγη φασαρία στο κέντρο της πόλης,

14. Can Sastre, Ίμπιζα

Το καταφύγιο της μπουτίκ

Δέκα λεπτά από το δροσερό Santa Gertrudis, ο Can Sastre περιγράφει τον εαυτό του ως agriturismo. Αν και δεν υπάρχουν πολλά σημάδια ζωής στη φάρμα, αυτό το ξενοδοχείο πέντε δωματίων νιώθεις σαν να μπαίνεις στο σπίτι της ιδιοκτήτριας Bibi και του συζύγου της Ray. Τα πανέμορφα ξανθά παιδιά τους τρέχουν περίπου (σιωπηλά) κάτω από τα πόδια φορώντας πετσέτες, ενώ οι γονείς τους ζητούν μετά τη βραδινή σας έξοδο ή βοηθούν με κρατήσεις για δείπνο, αλλά διαφορετικά σας αφήνουν στην τύχη σας. Το ζευγάρι των Ολλανδών αγόρασε και ανανέωσε τον χώρο το καλοκαίρι του 2018, με λευκά φινκά εξωτερικά ντυμένα με μπουκαμβίλιες και αιώρες κρεμασμένες σε σκιερές γωνίες. Στα υπνοδωμάτια τα πράγματα είναι απλά, με ασβεστωμένους τοίχους και ψάθινα καλάθια δίπλα σε αμπαζούρ με κρόσσια παλάμης. Στο μπάνιο υπάρχουν βιολογικές λοσιόν Meraki από τη Δανία, τις οποίες μπορείτε επίσης να αγοράσετε για να πάρετε σπίτι από τη μπουτίκ του ξενοδοχείου.

Κατά τη δύση του ηλίου, βοηθήστε τον εαυτό σας να πιει ένα τεράστιο ποτήρι ροζ ρουζ στο μπαρ ειλικρίνειας δίπλα στην πισίνα και παραγγείλετε το μόλις μαγειρεμένο edamame περιχυμένο με αλάτι. Για πρωινό, υπάρχουν κομμένα ξύλινα μπολ με δροσερό acai με ζαχαρωμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς και χυμό παντζαριού για να πιείτε ένα καλαμάκι από μπαμπού. Ρωτήστε εκ των προτέρων και μπορείτε να κανονίσετε πιάτα με φρέσκο ​​ψωμί, ζαμπόν Iberico και τυρί manchego για μεσημεριανό γεύμα. Τα πράγματα εδώ αισθάνονται άνετα και χαλαρώνουν αμέσως – είναι τόσο καλό μέρος για να κρυφτείς εξ ολοκλήρου από το υπόλοιπο νησί όσο είναι ένα σημείο εκτόξευσης από το οποίο μπορείς να εξερευνήσεις τα εστιατόρια της Ίμπιζα από φάρμα μέχρι τραπέζι, παραλιακά κλαμπ ή σκηνές μεγα-κλαμπ.

Περισσότερα ξενοδοχεία σε κοντινή απόσταση από το OKU IbizaWabi σχεδιασμός εμπνευσμένος από τους σάμπι, γαλήνιες πισίνες, τακτικές συνεδρίες γιόγκα, fusion κουζίνα—αν υπάρχει ένα μέρος όπου μπορείτε να βρείτε εσωτερική γαλήνη, αυτό είναι εδώ. ExpediaIbiza Gran Hotel Ένα παράδειγμα της λιγότερο γνωστής, χαλαρής περσόνας της Ibiza και ένα μοντέλο γαλήνιας καταφυγίου στο ηδονιστικό νησί. Κάντε κράτηση τώρα Powered By: TripadvisorNobu Hotel Ibiza BayBook NowPowered By: ExpediaΠερισσότερα από το Condé Nast TravelerRalph Fiennes στο _The Grand Budapest Hotel,_ Travel Fantasies, and Hotel Sex, Putting passes to the Test, The Best Hotels in Ibiza and Formentera, from Luxe Resorts to Farmhouse Style Villas

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *