Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια «χαμένη ήπειρο» κάτω από τον Μαυρίκιο

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια «χαμένη ήπειρο» κάτω από τον Μαυρίκιο

Η Δημοκρατία του Μαυρικίου είναι ένα νησί στον Ινδικό Ωκεανό περίπου 550 μίλια ανατολικά της Μαδαγασκάρης. Είναι ίσως περισσότερο γνωστό ως το σπίτι του πουλιού dodo που δεν πετάει – τουλάχιστον μέχρι που οι Πορτογάλοι και οι Ολλανδοί το κυνήγησαν μέχρι εξαφάνισης τον δέκατο έβδομο αιώνα. Αλλά η ιστορία του νησιού στην πραγματικότητα πηγαίνει πίσω δισεκατομμύρια χρόνια πριν από αυτό, ανακοίνωσαν επιστήμονες την περασμένη εβδομάδα. Ένα από τα μικρότερα έθνη στη γη, όπως αποδεικνύεται, είναι και η ίδια του η ήπειρος. Ή τουλάχιστον ήταν.

Ο Μαυρίκιος είναι ο αρχικός τροπικός παράδεισος, λένε οι ντόπιοι.
Ο Μαυρίκιος είναι ένας αγαπημένος προορισμός διακοπών για τους εντυπωσιακούς καταρράκτες του και τις γαλάζιες λιμνοθάλασσες, που περικλείονται από εκατό μίλια τέλειων παραλιών με λευκή άμμο. Όταν επισκέφτηκε τον Μαρκ Τουέιν το 1896, ένας πολίτης του είπε: «Πρώτα έγινε ο Μαυρίκιος και μετά ο παράδεισος… ο παράδεισος αντιγράφηκε μετά τον Μαυρίκιο». Όπως τα περισσότερα νησιά, είναι σχετικά νέο, αφού σχηματίστηκε από ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν από περίπου οκτώ εκατομμύρια χρόνια.

Βρίσκοντας την Ατλαντίδα σε λάθος ωκεανό.
Το 2013, μια ομάδα Ευρωπαίων και Νοτιοαφρικανών γεωλόγων δημοσίευσε έρευνα που δείχνει ότι ο βράχος του νησιού περιείχε στην πραγματικότητα κρυστάλλους ζιργκόν που ήταν δισεκατομμύρια χρόνια παλαιότεροι από το ίδιο το νησί. Πώς ήταν αυτό δυνατό; Οι ερευνητές πρότειναν ότι ο Μαυρίκιος βρίσκεται στην κορυφή μιας αρχαίας ηπείρου που βυθίστηκε κάτω από τον Ινδικό Ωκεανό πριν από δεκάδες εκατομμύρια χρόνια.

Θα ζυγίζετε λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο στον Μαυρίκιο.
Οι επιστήμονες γνώριζαν ήδη ότι πολλές περιοχές της λεκάνης του Ινδικού Ωκεανού είχαν ισχυρότερα βαρυτικά πεδία από άλλες, και ο Μαυρίκιος ήταν ένα από αυτά τα μυστηριώδη σημεία. Μια πιθανή εξήγηση: μια βυθισμένη ήπειρος στον πυθμένα της θάλασσας, που κάνει τον φλοιό της γης πιο παχύ εκεί και επομένως πιο ογκώδη. Τα αποτελέσματα της περασμένης εβδομάδας, που δημοσιεύθηκαν από ορισμένους από τους ίδιους γεωλόγους, δείχνουν ότι οι κρύσταλλοι ζιρκονίου που βρέθηκαν στον Μαυρίκιο, οι οποίοι είναι παρόμοιοι με εκείνους που βρέθηκαν στον ηπειρωτικό γρανίτη, δεν θα μπορούσαν να είχαν αποτεθεί εκεί από τον άνεμο ή τα κύματα, αλλά σίγουρα είχαν φυσαλίδες στη λάβα που σχημάτισαν το νησί.

Είναι εκατομμύρια χρόνια πολύ αργά για να κλείσετε ένα ταξίδι στη «Μαυρικία».
Το ανατολικό τμήμα της υπερηπείρου Gondwanaland διαλύθηκε πριν από 120 εκατομμύρια χρόνια, με την Ινδία να μετακινείται βόρεια από την Ανατολική Αφρική για να ανοίξει τον Ινδικό Ωκεανό. Οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι άφησε πίσω του ένα ίχνος εξαφανισμένων πλέον «μικροηπείρων» που εκτείνονται βόρεια από τη Μαδαγασκάρη, μία από τις οποίες ήταν η πρόσφατα ανακαλυφθείσα Μαυρικία. Αυτό σημαίνει ότι ένα νησί περίπου στο μέγεθος του Τζάκσονβιλ της Φλόριντα μπορεί τώρα να πει ότι είναι η ίδια του η ήπειρος, κάπως έτσι. Αλλά η υπόλοιπη απέραντη Μαυρικία είναι τόσο νεκρή όσο το ντόντο, χαμένη κάτω από τα κύματα του Ινδικού Ωκεανού.

Πώς οι αυτόχθονες πεζοπόροι ανακτούν τα πιο διάσημα μονοπάτια της Αμερικής

Τη δεύτερη μέρα πεζοπορίας τους στο Nüümü Poyo, η Jolie Varela και το Autumn Harry ξύπνησαν με τον ήλιο. Αφού έφτιαξαν το πρωινό και μάζεψαν την κατασκήνωσή τους, έφτασαν στο μονοπάτι. Ήταν μια ηλιόλουστη, ζεστή μέρα του Ιουλίου, αλλά ο Varela (που είναι ο ποταμός Tule Yokut και ο Paiute) και ο Harry (που είναι η Pyramid Lake Paiute και ο Diné) οχυρώθηκαν από τη σύνδεσή τους με τη γη και τους προγόνους τους.

Νωρίς εκείνο το απόγευμα, η Βαρέλα και ο Χάρι σταμάτησαν κοντά σε μια θέα για να κάνουν ένα διάλειμμα. Αλλά όταν είδαν έναν άλλο πεζοπόρο να πλησιάζει, απομακρύνθηκαν από το μονοπάτι για να διατηρήσουν την κοινωνική απόσταση λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού. Καθώς περπατούσαν στο δάσος, βρήκαν κάτι αξιοσημείωτο – πέτρες. Οι πέτρες ήταν φυσική απόδειξη της παρουσίας των προγόνων τους. «Σχεδόν με φέρνει σε κλάματα», λέει ο Varela. «Απλά ήξερα ότι οι πρόγονοί μου ήταν εκεί σε εκείνο το μέρος».

Η Varela, η οποία ίδρυσε το Indigenous Women Hike το 2018, υποστηρίζει εδώ και χρόνια την αναγνώριση της ιστορίας του λαού της -του Paiute- σε αυτό το μονοπάτι, μια από τις πιο δημοφιλείς πεζοπορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκτείνεται από το Εθνικό Πάρκο Yosemite μέχρι το όρος Whitney στην κεντρική Καλιφόρνια, και ονομάστηκε John Muir Trail στις αρχές του 1900. Αλλά για χιλιετίες πριν από αυτό, οι Paiute, Shoshone και άλλες φυλές έχτισαν και διατήρησαν το μονοπάτι ως δημοφιλή εμπορική οδό. Στο Paiute, το όνομα Nüümü Poyo σημαίνει το μονοπάτι των ανθρώπων.

Το Tumanguya – το όνομα Shoshone για το όρος Whitney, την ψηλότερη κορυφή στις ηπειρωτικές ΗΠΑ – βρίσκεται ουσιαστικά στην πίσω αυλή του Varela. Μεγάλωσε στο μικρό χώρο μεταξύ της Κοιλάδας του Θανάτου και των Εθνικών Πάρκων Sequoia, τα οποία δέχονται πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο. Αλλά ποτέ δεν ένιωσε ότι αυτοί οι χώροι φτιάχτηκαν για εκείνη ή την κοινότητά της. «Θα έπρεπε να νιώθουμε άνετα σε αυτούς τους χώρους», λέει, εξηγώντας ότι μέρη όπως ο διάσημος προορισμός αναρρίχησης The Buttermilks δεν είναι μόνο οι προγονικές της πατρίδες, αλλά μέρη όπου κάποτε ζούσαν μέλη της οικογένειάς της. «Αλλά όταν πάμε εκεί νιώθουμε ανεπιθύμητοι».

Ως ενήλικη, η Βαλέρα άρχισε να κάνει πεζοπορία όχι ως πράξη αποκατάστασης, αλλά για τη δική της φροντίδα και θεραπεία. Άρχισε να δημοσιεύει για τις πεζοπορίες της στα social media και απέκτησε θαυμαστές. Αυτό που ακολουθεί περιελάμβανε και άλλες ιθαγενείς γυναίκες. Το 2018, η Varela σχεδίαζε τη μεγαλύτερη πεζοπορία της μέχρι σήμερα – το Nüümü Poyo των 200 μιλίων – και αρχικά πίστευε ότι θα το έκανε μόνη της. Αλλά μετά οι γυναίκες θέλησαν να συμμετάσχουν, λέει. Σύντομα, υπήρχε μια βασική ομάδα επτά γηγενών γυναικών που πεζοπορούσαν μαζί στο μονοπάτι και άλλες τις συνάντησαν στην πορεία. Το ταξίδι γέννησε την οργάνωση του Varela, Indigenous Women Hike.

«Ο πλοηγός είναι ο Φθινόπωρο [Χάρι]», λέει ο Βαρέλα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν πριν από την πρώτη πεζοπορία το 2018 και ενώ άλλες γυναίκες πηγαινοέρχονταν, ο Χάρι και η Βαρέλα ταξίδεψαν 10 ολόκληρες μέρες ως ζευγάρι.

Όταν διαβάζετε για την ιστορία του εθνικού πάρκου Yosemite ή του εθνικού πάρκου Sequoia, οι λευκοί άνδρες όπως ο John Muir πιστώνονται ότι «συντήρησαν» τα τοπία των πάρκων. Ο Βαρέλα λέει ότι η αφήγηση διαγράφει τους αρχικούς φροντιστές της γης. «Με κάνει πραγματικά θυμωμένο να πηγαίνω στο κέντρο επισκεπτών στο Yosemite και να βλέπω ότι αποκαλούν ανθρώπους όπως ο Muir πρώτους διαχειριστές του Yosemite», λέει. “Αυτό είναι ψέμα.”

Καθώς το κίνημα των Black Lives Matter έχει αναγκάσει έναν εθνικό απολογισμό με ρατσιστικά σύμβολα και μνημεία, η κληρονομιά του John Muir έχει επίσης τεθεί υπό αμφισβήτηση. Στις 22 Ιουλίου, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Sierra Club, της επιτροπής διατήρησης του Yosemite, εξέδωσε μια δήλωση αποστασιοποιώντας την οργάνωση από τον διάσημο συνιδρυτή της. Η δήλωση ανέφερε τη σχέση του Muir με ευγονιστές και τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε για τους Μαύρους και τους Ιθαγενείς. «Ως η πιο εμβληματική φιγούρα στην ιστορία του Sierra Club, τα λόγια και οι πράξεις του Muir έχουν ιδιαίτερα μεγάλο βάρος», έγραψε ο εκτελεστικός διευθυντής Brune. «Συνεχίζουν να πληγώνουν και να αποξενώνουν ιθαγενείς και έγχρωμους ανθρώπους».

Ο John Muir έγινε διάσημος για το γράψιμό του για ταξίδια με σακίδιο στα βουνά Sierra. Αλλά ενώ οι περιγραφές του για τα βουνά και τα αλπικά λιβάδια ήταν ρομαντικές, τα λόγια του για τους ιθαγενείς ήταν ταπεινωτικά, αδαή και ρατσιστικά. «Μας περιγράφει ως βρώμικους», λέει ο Βαρέλα. «Και αυτό που έβλεπε ήταν ότι οι πρόγονοί μας χρησιμοποιούσαν λάσπη για να προστατευτούν από τα κουνούπια και τον ήλιο. Έτσι, όταν είδε «βρώμικους ιθαγενείς», αυτό που έβλεπε πραγματικά είναι η παραδοσιακή μας γνώση».

Ο Χάρι λέει ότι ο ρατσισμός του πρώιμου κινήματος διατήρησης στις ΗΠΑ είναι βαθύτερος από μερικά ανησυχητικά αποσπάσματα. Η όλη ιδέα της παρθένας ερημιάς —ακατοίκητης και ανέγγιχτης από τον άνθρωπο— απαιτεί τη διαγραφή των ιθαγενών. «Η ιδέα τους για την ερημιά είναι απλώς η διατήρηση της λευκότητας», λέει ο Χάρι. «Δεν τους άρεσε η ιδέα ότι οι ιθαγενείς μας ήταν εκεί».

Ενώ οι μεγαλύτερες ομαδικές πεζοπορίες βρίσκονται σε παύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η πεζοπορία των ιθαγενών γυναικών συνεχίζει να ευαισθητοποιεί σχετικά με τα τοπωνύμια και την ιστορία των ιθαγενών σε δημόσιες εκτάσεις στα νοτιοδυτικά. Η Varela έκανε την πρώτη της εκπαίδευση για το προσωπικό στο Εθνικό Πάρκο Sequoia το 2019 και, αφού έλαβε εξοπλισμό, λειτουργεί τώρα μια βιβλιοθήκη εξοπλισμού για σακίδια και πεζοπορία στην πόλη της.

Από τότε που ξεκίνησε η ομάδα, ο Βαρέλα και ο Χάρι έχουν δει κάποιες θετικές αλλαγές τόσο στο πάρκο όσο και στους επισκέπτες του. Αυτόν τον Ιούλιο καθώς ξεκινούσαν σταμάτησαν σε έναν σταθμό φυλάκων, ο οποίος ήταν κλειστός λόγω του COVID-19. Αλλά η ενημερωτική πινακίδα που κρεμόταν στην πόρτα αναγνώριζε αυτό που ο Βαρέλα, ο Χάρι και άλλοι ηγέτες των ιθαγενών έχουν περάσει χρόνια ζητώντας. Έγραφε: «Η Κοιλάδα της Εξέλιξης και η ευρύτερη περιοχή της Σιέρα είναι πατρίδα του λαού Paiute. Η λέξη τους για αυτήν την περιοχή είναι Nüümü Poyo.

«Το να είμαστε γυναίκες Paiute στο μονοπάτι και βλέποντας αυτό το σημάδι, μας έδωσε μια μεγάλη αίσθηση υπερηφάνειας», λέει ο Χάρι.

Στο δρόμο για το σπίτι από την πεζοπορία τους πέρασαν και πάλι από τον σταθμό δασοφυλάκων, αυτή τη φορά διασταυρώνοντας μονοπάτια με ένα ηλικιωμένο λευκό ζευγάρι. Χωρίς να το προτρέψουν, το ζευγάρι ρώτησε τον Χάρι και τον Βαρέλα, «Ξέρατε ότι αυτή είναι η γη του Παϊού;»

«Και είμαστε σαν ναι», λέει ο Χάρι. «Είμαστε η Pauite».

Συσκευάστε Smart με αυτά τα 9 Unisex Προϊόντα Ομορφιάς

Το να ταξιδεύεις με έναν σημαντικό άλλο γενικά σημαίνει ότι έχεις διπλάσια συσκευασία, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να ισχύει όταν πρόκειται για προϊόντα περιποίησης του ίδιου και της: Υπάρχουν πολλά προϊόντα ομορφιάς που λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά για άνδρες και γυναίκες χωρίς να σκύβω υπερβολικά αρσενικό ή θηλυκό. Από μια κρέμα ξυρίσματος που ενυδατώνει μέχρι ένα σαπούνι που ενσωματώνει όλα τα πλυσίματα σώματος, έχουμε συγκεντρώσει τα αγαπημένα μας προϊόντα για να τα μοιραστούμε (ή ακόμα και να δανειστούμε) με τα παιδιά.

Τα σαπούνια από άργιλο και κάρβουνο της Herbivore Botanicals είναι φιλικά προς την TSA και αρκετά απαλά για να χρησιμοποιηθούν ως καθαριστικό προσώπου ή σώματος, χωρίς κανένα από τα αποτελέσματα στεγνώματος που μπορεί να έχει κανονικά μια μπάρα.

Μια εξαιρετικά απαλή, καταπραϋντική φόρμουλα είναι ζωτικής σημασίας στην κρέμα ξυρίσματος, είτε πρόκειται να χρησιμοποιηθεί στο πρόσωπο είτε στα πόδια. Η έκδοση της Baxter παρέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα μαξιλαριού για προστασία από το κάψιμο του ξυραφιού χωρίς να θυσιάζει το πλησιέστερο ξύρισμα. Προστέθηκε μπόνους; Έχει ένα ευχάριστα διακριτικό, αναζωογονητικό άρωμα μέντας.

Πιστό στο όνομά του, αυτό το άοσμο βούτυρο καριτέ και το βάλσαμο για τα χείλη με λάδι αβοκάντο αναζωογονεί ακόμη και τα πιο ξερά χείλη. Αφήνει ένα ουδέτερο, ματ φινίρισμα όταν χρησιμοποιείται μόνο του, και μόνο ένα τρίψιμο του δημιουργεί το τέλειο αστάρι κραγιόν.

Αυτό το αποσμητικό χωρίς αλκοόλ και αλουμίνιο χρησιμοποιεί αντιβακτηριακό εκχύλισμα ευκαλύπτου και σιτρονελλύλιο που εξουδετερώνει τις οσμές, τα οποία συνεργάζονται αποτελεσματικά για να σας αφήσουν φρέσκους στις διαδρομές στη ζούγκλα (ή στην πόλη).

Χρησιμοποιώντας την καινοτόμο τεχνολογία βλαστοκυττάρων για την ενίσχυση της υγρασίας του κολλαγόνου, αυτός ο ορός πολλαπλών χρήσεων θα καταπραΰνει επίσης την ερυθρότητα, τα εγκαύματα από τον αέρα, τον ερεθισμό από τον ήλιο και πολλά άλλα. Σημεία για τη συσκευασία: η ακριβής μέτρηση της συσκευασίας μιας δόσης το καθιστά απαραίτητο εν κινήσει.

Όταν πρόκειται για περιποίηση μαλλιών ταξιδιού, τα προϊόντα δύο σε ένα είναι απαραίτητο για εξοικονόμηση χώρου. Αυτό το σαμπουάν χωρίς απορρυπαντικό ικανοποιεί τόσο την ανάγκη του για εξομάλυνση όσο και τη δική σας για ένα καθαριστικό που δεν ξεκολλάει.

Με έναν καθολικά ελκυστικό, μινιμαλιστικό σχεδιασμό και ισχυρά βοτανικά συστατικά, η ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι της μάρκας περιποίησης δέρματος Context παρέχει προστασία ευρέος φάσματος χωρίς τη βαριά αίσθηση του αντηλιακού—και είναι αρκετά ελαφρύ ώστε να λειτουργεί ως βάση μακιγιάζ.

Πολυτελώς αρκετά παχύρρευστο ακόμη και για τα πιο επίμονα ξηρά σημεία, αυτή η ενυδατική κρέμα διπλασιάζεται ως κρέμα πολλαπλών χρήσεων από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα και θρεπτική κρέμα όλης της νύχτας. Δεν είναι περίεργο ότι είναι ένα από τα αγαπημένα καλτ μεταξύ των jet-set.

Φτιαγμένα με αγνά αιθέρια έλαια, αυτά τα ατομικά τυλιγμένα απολυμαντικά χεριών ξεπερνούν τα πάντα, λειτουργούν ως εντομοαπωθητικό, αντιηλιακό και βοήθημα αρωματοθεραπείας και εφαρμόζουν τακτοποιημένα σε οτιδήποτε, από την παραγεμισμένη χειραποσκευή σας μέχρι το μινιμαλιστικό πορτοφόλι του.

Περισσότερα από το Condé Nast Traveler

Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Uber στη Βαρκελώνη αυτή τη στιγμή

Ετοιμάστε τα παπούτσια σας για περπάτημα, αν πρόκειται να κατευθυνθείτε προς τη Βαρκελώνη στο εγγύς μέλλον: Οι δύο εταιρείες μεταφοράς που δραστηριοποιούνται στην πόλη – η Uber και η Cabify – έχουν προσωρινά αναστείλει τις υπηρεσίες τους, λόγω διαμαρτυριών οδηγών ταξί που τραυμάτισαν τουλάχιστον δύο άτομα. Αν και η απεργία των ταξί αναμένεται να λήξει την Παρασκευή, η Uber και η Cabify είπαν μόνο αόριστα ότι θα επιστρέψουν «όταν η κατάσταση επανέλθει στο φυσιολογικό» σε κοινή τους δήλωση.

Η Uber μόλις επέστρεψε στη Βαρκελώνη τον Μάρτιο μετά από παύση τριάμισι ετών λόγω των μεταβαλλόμενων κανονισμών της χώρας. Εξαιτίας των κανονισμών της Ισπανίας, η Uber στη Βαρκελώνη λειτουργεί διαφορετικά από ό,τι στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας μόνο αδειοδοτημένους, επαγγελματίες οδηγούς και όχι ένα δίκτυο ιδιοκτητών αυτοκινήτων που μπορούν να εγγραφούν στην εφαρμογή για οδήγηση. Όταν η Uber και η Cabify άσκησαν έφεση στο εθνικό δικαστήριο για την προσπάθεια της Βαρκελώνης να θεσπίσει τους δικούς της αυστηρούς κανονισμούς πέρα ​​από τις απαιτήσεις αδειοδότησης της Ισπανίας, οι εταιρείες μετακίνησης κέρδισαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, αναστέλλοντας τους κανόνες της πόλης. Οι οδηγοί ταξί ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία τους την Τετάρτη, λέγοντας ότι διακυβεύεται η επιβίωσή τους εάν δεν τηρηθεί η εθνικά υποχρεωτική αναλογία των Ισπανών ενός Uber ή Cabify για κάθε 30 ταξί, αναφέρει το TechCrunch. Τα πράγματα θερμάνθηκαν χθες όταν ένας οδηγός ξυλοκοπήθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και ένας άλλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με εγκαύματα πρώτου βαθμού μετά από επίθεση με οξύ, σύμφωνα με το Associated Press. Ορισμένα αυτοκίνητα με επιβάτες μέσα δέχθηκαν επίσης επίθεση, αφήνοντας αυτοκίνητα κατεστραμμένα αλλά ταξιδιώτες χωρίς να τραυματιστούν.

Ως αποτέλεσμα των περιορισμένων επιλογών μεταφοράς, οι γραμμές για τα λεωφορεία στο αεροδρόμιο El Prat της πόλης είναι μεγάλες και οι οδηγοί ταξί μπλοκάρουν τις λωρίδες παραλαβής με τα αυτοκίνητά τους χωρίς επιβάτες, αναφέρει το AP. Για να αποφύγετε την αναμονή, κατευθυνθείτε προς το τρένο Renfe R2 Nord στον τερματικό σταθμό 2, το οποίο εκτελεί δρομολόγια περίπου κάθε 30 λεπτά από το αεροδρόμιο προς το κέντρο της πόλης (θα σας κοστίσει περίπου 5 $ για απλή μετάβαση). Μόλις βρεθείτε στην πόλη, η δημόσια συγκοινωνία και τα δικά σας πόδια είναι ο τρόπος να πάτε. Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, η κάρτα Hola Barcelona, ​​η οποία προσφέρει απεριόριστες διαδρομές για 48, 72, 96 ή 120 ώρες με το μετρό, τον αστικό σιδηρόδρομο (FGC) και τα λεωφορεία, είναι εξαιρετική. Υπενθύμιση: Το μετρό και το FGC κλείνουν τα μεσάνυχτα τις καθημερινές, αν και λειτουργούν όλη τη νύχτα Παρασκευή και Σάββατο.

Τι πρέπει να κάνω στη Φλωρεντία της Ιταλίας τα Χριστούγεννα;

Ερώτηση:

«Γεια σου Wendy,

Αρχικά, επιτρέψτε μου να πω ότι μου αρέσει να διαβάζω το άρθρο σας κάθε μήνα. Ο σύζυγός μου και εγώ θα είμαστε στη Φλωρεντία 24-27 Δεκεμβρίου. Ήμασταν στη Φλωρεντία πριν από 40 χρόνια και είδαμε τις καλύτερες στιγμές, αλλά θέλαμε να επαναλάβουμε μια παλιά ανάμνηση. Αλίμονο, φαίνεται ότι όλα θα είναι κλειστά λόγω αργίας. Καμιά σύσταση για πράγματα που πρέπει να κάνουμε, ακόμα και με το κακό timing;»

Shari

Απάντηση:

Στην πραγματικότητα, Shari, δεν νομίζω ότι ο συγχρονισμός σου είναι καθόλου κακός. Λατρεύω τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη (είναι αναζωογονητικά σπιτικά και λιγότερο εμπορικά από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες), και η Φλωρεντία τον χειμώνα είναι μια ανακούφιση: οι τουρίστες είναι λίγοι, τα μουσεία είναι σχετικά άδεια και οι τεχνίτες στο Oltrarno είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν χρόνο για να συζητήσουν . Είναι πολύ κρίμα που δεν θα είστε εκεί για τις εκπτώσεις του Ιανουαρίου (όλα αυτά τα υπέροχα δερμάτινα γάντια και τα κασκόλ από μαλλί μερίνο με έκπτωση 50 τοις εκατό!). Για να λάβω λεπτομέρειες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσω καλύτερα το πολύτιμο τετραήμερό σας στη Φλωρεντία αυτά τα ερχόμενα Χριστούγεννα, πήγα στη Maria Gabriella Landers, μια από τις ειδικές στην Ιταλία στη συλλογή μας Top Travel Specialists. Η Μαρία ζει στην Ιταλία τον μισό χρόνο (η εταιρεία της είναι το Concierge στην Ούμπρια, αλλά μην αφήσετε το όνομα να σας ξεγελάσει: Ξέρει κάθε εκατοστό της Τοσκάνης, γι’ αυτό την επέλεξα για να σχεδιάσει τη Φλωρεντινή υπερβολή του νικητή μας στο Διαγωνισμό Ταξιδίου στο όνειρο). Ακολουθεί η συμβουλή της Μαρίας:

«Τα Χριστούγεννα στη Φλωρεντία είναι υπέροχα. Μην ανησυχείτε: τα περισσότερα καταστήματα, εστιατόρια και μουσεία θα είναι ανοιχτά τις γιορτές (και, ενώ δεν θα είστε εκεί την Κυριακή 23, μπορεί να ενδιαφέρει άλλους να μάθουν ότι όλο και περισσότερα καταστήματα στη Φλωρεντία ανοίγουν τις Κυριακές το γενικός). Τα εστιατόρια είναι συχνά οικογενειακά και παρόλο που μερικά μπορεί να κλείσουν για διακοπές Χριστουγέννων, πολλά θα είναι ανοιχτά. Το περπάτημα στους δρόμους είναι διασκεδαστικό και ενδιαφέρον και θα ήταν καλό να το κάνετε στις 25: Υπάρχουν διακοσμήσεις στις βιτρίνες και φώτα του δρόμου για να θαυμάσετε—γενικά όχι τόσο μεγάλα και περίτεχνα όσο αυτό που βλέπουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά πολύ ιταλικά και μοναδική. (Και αν είστε αρκετά τυχεροί που βρίσκεστε εκεί όταν ξεσκονίζει το χιόνι, μπορεί να είναι πραγματικά μαγικό. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά, αλλά συνέβη πέρυσι.) Ακολουθούν ιδέες για τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας:

  • Σταματήστε να πιείτε μια πλούσια ζεστή σοκολάτα στο κομψό Caffe Rivoire στην Piazza della Signoria και σταματήστε για να αγοράσετε ένα σακουλάκι με ψητά κάστανα.

  • Σχεδόν κάθε βράδυ μπορείτε να βρείτε δωρεάν ή φθηνές συναυλίες ιερής και χριστουγεννιάτικης μουσικής σε εκκλησίες μεγάλες και μικρές, καθώς και σε χώρους παραστάσεων σε όλη την πόλη.

  • Μιλώντας για εκκλησίες, μια πολύ ιταλική παράδοση είναι η ετήσια παρουσίαση μοναδικών σκηνών της γέννησης ή —σχεδόν κάθε εκκλησία έχει μία ή περισσότερες με περίπλοκες σκηνές πόλης και φάτνης. Εάν ενδιαφέρει τα μεσάνυχτα, πηγαίνετε στη λειτουργία του επισκόπου στη Santa Maria del Fiore (ο Duomo).

  • Οι κύριες πιάτσι έχουν χριστουγεννιάτικες αγορές που συνήθως τελειώνουν στις 24 Δεκεμβρίου ή νωρίτερα, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Αγοράς στο Santa Croce, με χειροτεχνίες, φαγητό, μπύρα και κρασί από όλη την Ευρώπη. δύο μεγάλες αγορές σε Fortezza da Basso και Stazione Leopolda. και εκθεσιακούς χώρους κοντά στη Santa Maria Novella.

  • Πολλά μουσεία είναι ανοιχτά τις Δευτέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, και αυτά θα είναι ανοιχτά και στις 24 Δεκεμβρίου: Palazzo Medici Riccardi, Piazza della Signoria, Bardini και Opificio delle Pietre Dure (εργαστήριο ημιπολύτιμων λίθων που αποκαθιστά την τέχνη). Τα παρεκκλήσια των Μεδίκων και το μουσείο Davanzati (ένα πραγματικά ενδιαφέρον μουσείο της οικιακής ζωής στη Φλωρεντία ανά τους αιώνες) είναι ανοιχτά την τέταρτη Δευτέρα κάθε μήνα, οπότε είστε τυχεροί εκεί. Πρέπει να δείτε τις πόρτες, οι οποίες θα επανεγκατασταθούν στο Βαπτιστήριο μετά από 15 χρόνια αποκατάστασης, μαζί με τον αναστηλωμένο ασημένιο βωμό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή. Αυτό είναι ένα τεράστιο γεγονός στην Ιταλία και στον κόσμο της τέχνης, καθώς οι πόρτες είναι από τα πιο διάσημα και θαυμαστικά έργα της Αναγέννησης. Όσο για τα μουσεία που είναι κλειστά τις Δευτέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους -όπως το Uffizi και η Accademia- όταν οι διακοπές πέφτουν Τρίτη (όπως τα Χριστούγεννα φέτος), μερικές φορές επιλέγουν να ανοίξουν την προηγούμενη μέρα. Δυστυχώς, περιμένουν πολύ κοντά στην ημέρα για να κάνουν αυτήν την κλήση (το νωρίτερο τον Οκτώβριο), οπότε πρέπει να συνεχίσετε να ελέγχετε. Το Uffizi και η Accademia θα είναι σίγουρα ανοιχτά το Σάββατο και την Κυριακή πριν από τα Χριστούγεννα.

Θέλετε ταξιδιωτικές συμβουλές από τη Wendy; Ρίξτε της μια γραμμή στο [email protected] Θα μπορούσατε να δείτε την ερώτησή σας στο The Perrin Post.

Στείλτε email στη Wendy Perrin

Φωτογραφία: Grand Tour/Corbis

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια «χαμένη ήπειρο» κάτω από τον Μαυρίκιο, πώς οι αυτόχθονες πεζοπόροι ανακτούν τα πιο διάσημα μονοπάτια της Αμερικής, συσκευάστε έξυπνα με αυτά τα 9 προϊόντα ομορφιάς Unisex, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Uber στη Βαρκελώνη αυτή τη στιγμή, Τι πρέπει να κάνω στη Φλωρεντία, Ιταλία, τα Χριστούγεννα;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *