Οδηγός επισκέψεων στο Kartal Pendik Maltepe και στο Göztepe

By | 16 Φεβρουαρίου, 2023

Οδηγός επισκέψεων στο Kartal Pendik Maltepe και στο Göztepe

Στο προηγούμενο άρθρο μου, μίλησα για μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στο Kadıköy. Σε αυτό το άρθρο, συγκέντρωσα τα μέρη που πρέπει να δείτε στο νότιο τμήμα της πλευράς της Ανατολίας. Μπορείτε να κάνετε κλικ στον σύνδεσμο για όλα τα όμορφα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην πλευρά της Ανατολίας.

Μπορείτε να πάτε σε πολλά μέρη εδώ μέσω της οδού Bağdat , η οποία ξεκινά δίπλα στο στάδιο Şükrü Saraçoğlu .

Νομίζω ότι το όνομα της οδού Bağdat, ενός από τους δύο πιο γνωστούς δρόμους της Τουρκίας, μαζί με την οδό Istiklal, ονομάστηκε προς τιμή του Μουράτ 4ου, που κατέκτησε τη Βαγδάτη, και είναι γνωστό ως τέτοιο εδώ και αιώνες.

Μπορείτε επίσης να βρείτε μέρη που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό σας (σχετικά) στο δρόμο με πολλά πολυτελή καταστήματα και εστιατόρια.

Δεδομένου ότι είναι μακρύς ο δρόμος, είναι δυνατό να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, αλλά σας συνιστώ να περπατήσετε τουλάχιστον ένα μέρος του, νομίζω ότι έτσι γίνεται καλύτερα κατανοητό.

Στο υπόλοιπο άρθρο, απαρίθμησα τα μέρη που μπορείτε να επισκεφτείτε από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Θα αναφέρω επίσης πώς να φτάσετε σε καθένα από αυτά.

 • Επισκέψεις στο Göztepe
  • Πάρκο Φενερμπαχτσέ
  • Πάρκο Ελευθερίας Selamiçeşme
  • Μουσείο Παιχνιδιών της Κωνσταντινούπολης
  • Μουσείο Καζίμ Καραμπεκίρ
  • Παραλία Caddebostan
 • Επισκέψεις στο Maltepe
  • Οίκος Kemal Tahir
  • Σουαντιγιέ
  • Πάρκο Ορχάν Γαζή
  • Ναός των Παρθένων και παραλία Sureyya
  • Αρχοντικά στο Maltepe
 • Επισκέψεις στο Kartal
  • Λόφος Άιδου και Δάσος Άιδου
  • Λόφος Δράγου
 • Επισκέψεις στο Pendik
  • Φράγμα Ομερλί
  • Άλσος Εκφοβισμού
  • Ανάχωμα Pendik
  • Αρχαία πόλη Temenye
  • Περιφέρεια Çınardere
  • Ερείπια Νεκρόπολης
  • Γαλλικό παρεκκλήσι
  • Μέγαρο Σουλτάνου
  • Istanbul Park και Last…

Επισκέψεις στο Göztepe

Πάρκο Φενερμπαχτσέ

Αυτό το πάρκο, στο οποίο μπορείτε να έρθετε με τα λεωφορεία FB1 και FB2, βρίσκεται στην άκρη ενός ακρωτηρίου που εκτείνεται στη θάλασσα του Μαρμαρά. Κατά τη βυζαντινή περίοδο υπήρχε το παλάτι της περίφημης αυτοκράτειρας Θεοδώρας, η οποία είχε σημαντικό ρόλο στην καταστολή της εξέγερσης του Νίκα και κυβέρνησε την αυτοκρατορία από τα παρασκήνια.

Δεδομένου ότι η Θεοδώρα είναι ηθοποιός, ο γάμος τους θεωρήθηκε σκανδαλώδης υπό τις συνθήκες εκείνης της περιόδου, αλλά το ερωτευμένο ζευγάρι κατάφερε να τα ξεπεράσει όλα.

Το όνομα του παραθαλάσσιου πάρκου προέρχεται από τον φάρο που βρισκόταν εδώ πριν από πέντε αιώνες. Αν και υπάρχει ένας πολύ παλιός φάρος εκεί τώρα, αυτός δεν είναι ο αρχικός που θα δείτε, αλλά ο νέος που χτίστηκε από τον Σουλτάνο Μαχμούτ Β’ το 1837.

Πάρκο Ελευθερίας Selamiçeşme

Αυτό το πάρκο, που έχει τη δική του στάση στη γραμμή FB1, είναι μια από τις όμορφες πράσινες περιοχές της Κωνσταντινούπολης όπου μπορείτε να σταματήσετε για να πάρετε μια ανάσα.

Παραστάσεις πραγματοποιούνται κατά καιρούς και στο εσωτερικό του αμφιθέατρου.

Επιπλέον, το Filizli Köşk , που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του, είναι ένα ωραίο κτίριο που χτίστηκε κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Abdülhamit II.

Γενικά αρέσει περισσότερο στους ανθρώπους που ζουν σε αυτήν την περιοχή από το πάρκο Göztepe .

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να κάνετε μια στάση, μπορείτε να φτάσετε στο πάρκο Göztepe μέσω της οδού Bağdat.

Μουσείο Παιχνιδιών της Κωνσταντινούπολης

Αυτό το μουσείο, που βρίσκεται στο Göztepe, ιδρύθηκε το 2005 από τον ποιητή και συγγραφέα Sunay Akın.

Για να το φτάσετε, πρέπει να πάρετε τα λεωφορεία GZ1, GZ2 ή ER1 και να κατεβείτε στον παράδρομο και να περπατήσετε για πέντε λεπτά.

Η Sunay Akın αγόρασε πολλές συλλογές για να δημιουργήσει αυτό το μουσείο. Μερικά από τα παιχνίδια στο εσωτερικό έχουν ιστορία αιώνων.

Το ίδιο το μουσείο βρίσκεται μέσα σε ένα ιστορικό αρχοντικό.

Το μουσείο ανοίγει στις εννιά και μισή κάθε πρωί εκτός Δευτέρας και κλείνει στις έξι τις καθημερινές και επτά τα σαββατοκύριακα. Η είσοδος είναι 13 TL.

Μουσείο Καζίμ Καραμπεκίρ

Το όνομα του δρόμου όπου βρίσκεται αυτό το μουσείο στο Erenköy είναι Kazım Karabekir Sokak.

Αφού μπείτε στο λεωφορείο ER2 από το Kadıköy, μπορείτε να κατεβείτε στη στάση Erenköy και να περπατήσετε για δέκα λεπτά (μπορείτε να δείτε ότι είναι λίγο έξω από την πεπατημένη).

Αυτό το αρχοντικό, όπου έζησε ο Kazım Karabekir Pasha, μια από τις σημαντικές προσωπικότητες του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, μεταξύ 1930 και 1938, μετατράπηκε σε μουσείο από την οικογένειά του το 2005.

Είναι ανοιχτό μόνο Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο. Οι ώρες επίσκεψης είναι μεταξύ 10:00-12:00 και 13:00-16:30.

Στο εσωτερικό, υπάρχουν έπιπλα, φωτογραφίες, όπλα και ρούχα από τον Kazım Karabekir.

Παραλία Caddebostan

Όσοι παρακολουθούν τα άρθρα μου καταλαβαίνουν πλέον, μια από τις αγαπημένες μου δραστηριότητες είναι το περπάτημα δίπλα στη θάλασσα. Η παραλία Caddebostan είναι επίσης ένα ιδανικό μέρος για αυτό.

Οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης απολαμβάνουν επίσης αυτή την ακτογραμμή σε μεγάλο βαθμό. Μπορείτε να δείτε ανθρώπους να τρέχουν, να κάνουν ποδήλατο, να κάνουν πατινάζ εδώ κάθε λεπτό της ημέρας και ειδικά αυτούς που κάθονται στα βράχια στην παραλία και βλέπουν τη θέα του νησιού για πολλή ώρα.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε αυτό το μέρος για να περπατήσετε ενώ παρακολουθείτε ή να καθίσετε και να χαλαρώσετε ενώ μυρίζετε το αεράκι.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, μπορείτε να δείτε ιστορικά κτήρια, όπως το Αρχοντικό Hüseyin Avni Pasha και το Αρχοντικό Ragıp Pasha στην πλευρά της ξηράς .

Επιπλέον , το πάρκο Dalyan είναι μια όμορφη καταπράσινη περιοχή στην ακτογραμμή.

Επισκέψεις στο Maltepe

Οίκος Kemal Tahir

Αυτό το μουσείο βρίσκεται στο Şaşkınbakkal και είναι το σπίτι του Kemal Tahir, ενός από τα σημαντικότερα ονόματα της τουρκικής λογοτεχνίας, ειδικά στον τομέα των ιστορικών μυθιστορημάτων.

Περίπου εννέα χιλιάδες βιβλία και πολλά προσωπικά αντικείμενα απέμειναν από τον διάσημο συγγραφέα, που πέρασε εδώ τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Ως ανάμνηση πιστής αγάπης ξεχωρίζει και η ραπτομηχανή που έραβε η γυναίκα του και τον βοηθούσε στα χρήματα που κέρδιζε όσο ήταν φυλακισμένος.

Επιπλέον, εκτίθεται η γραφομηχανή του Nazım Hikmet μαζί με τις αμοιβαίες επιστολές των δύο συγγραφέων.

Το μουσείο ιδρύθηκε από τη σύζυγο του Kemal Tahir, Semiha Hanım, και είναι η έδρα του Ιδρύματος Kemal Tahir.

Μπορείτε να το επισκεφτείτε δωρεάν από τις 09:00 έως τις 17:00 κάθε καθημερινή. Μπορείτε να φτάσετε στο Kadıköy με το μίνι λεωφορείο Bostancı ή το λεωφορείο νούμερο 16, να κατεβείτε στη στάση Şaşkınbakkal ή να περπατήσετε από την παραλία μέχρι εδώ και μετά να περπατήσετε προς τα μέσα από την οδό Kazım Özalp για πέντε λεπτά.

Σουαντιγιέ

Η γειτονιά Suadiye είναι μια από τις πιο όμορφες γωνιές του Kadıköy. Το Τζαμί Σουαντιγιέ , που έδωσε το όνομά του στη γειτονιά, χτίστηκε από τον Ρεσάτ Πασά στο όνομα της κόρης του Σουάντ Χανίμ, η οποία πέθανε σε νεαρή ηλικία. Ένα τζαμί αιώνων, του οποίου οι εσωτερικοί τοίχοι είναι διακοσμημένοι με κεραμίδια.

Αν αφήσετε το Kemal Tahir House και συνεχίσετε να περπατάτε προς το εσωτερικό, μπορείτε να διασχίσετε την οδό Bagdat και να φτάσετε εδώ. Είτε παίρνει δέκα λεπτά με τα πόδια είτε όχι.

Το ιστορικό Suadiye Bazaar , από την άλλη πλευρά, είναι περισσότερο από εκατό ετών, χτισμένο κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Abdulhamid II. Είναι ευχάριστο να περιπλανηθείς καθώς πλέον στεγάζει πολλά εργαστήρια τέχνης. Είναι επίσης δυνατό να ψωνίσετε. Υπάρχουν εργαστήρια αφιερωμένα σε διάφορους κλάδους της τέχνης όπως ζωγραφική, μουσική, ξύλο, κεραμική.

Πάρκο Ορχάν Γαζή

Το πάρκο Orhan Gazi , που βρίσκεται στην ακτή Maltepe, είναι μια μεγάλη καταπράσινη περιοχή δίπλα στη θάλασσα, όπως και τα άλλα πάρκα που θα συναντήσετε κατά μήκος της ακτογραμμής της πλευράς της Ανατολίας.

Ο πόλεμος που διεξήχθη σε αυτήν την περιοχή κατά την περίοδο του Ορχάν Γκαζή έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά την πρώτη συνάντηση ενός Βυζαντινού Αυτοκράτορα με τον Οθωμανό Σουλτάνο και τους Οθωμανούς να παίρνουν τον έλεγχο της περιοχής, εξ ου και το όνομα του πάρκου.

Όσοι ενδιαφέρονται για το θέμα μπορούν να διαβάσουν το μυθιστόρημά μου Handoğan , στο οποίο περιγράφω την ιδρυτική διαδικασία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας .

Ναός των Παρθένων και παραλία Sureyya

Ο ναός των Παρθένων, από την άλλη, ήταν χτισμένος στα βράχια στη μέση της θάλασσας στο παρελθόν, τα νεαρά κορίτσια που ήθελαν να παντρευτούν συνήθιζαν να κολυμπούν για να φτάσουν και να μπουν σε αυτόν και πίστευαν ότι όσοι τα κατάφερναν θα αποκτούσαν την τύχη τους μέσα σε εκείνο το έτος. Από εδώ προέρχεται το όνομά του.

Βέβαια τώρα είναι στη στεριά λόγω γεμίσματος της θάλασσας, μπορώ να πω μάλιστα ότι είναι λίγο μακριά από την ακτή.

Πρόκειται για μια απλή, λευκού χρώματος κατασκευή που αποτελείται από έναν στρογγυλό τρούλο που στηρίζεται σε πεσσούς.

Ενώ ήταν το σύμβολο της συνοικίας μαζί με την παραλία Süreyya , που βρισκόταν εδώ στο παρελθόν, μπορούμε να πούμε ότι τώρα είναι λίγο παραμελημένη, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση της στο λογότυπο του Δήμου Maltepe. Αυτή η παραλία πήρε το όνομά της από τη Süreyya İlmen, η οποία έδωσε το όνομά της στην Όπερα Süreyya.

Αρχοντικά στο Maltepe

Το Fenerli Köşk είναι ένα ιστορικό αρχοντικό που βρίσκεται στην οδό Bağdat. Τραβάει την προσοχή με τα κεντήματα στο ξύλινο εξωτερικό του και το φαναράκι στην πόρτα του, από όπου πήρε και το όνομά του.

Το Αρχοντικό Ρεμζή Πασά είναι ένα άλλο ιστορικό κτήριο που βρίσκεται στην οδό Çiftlik.

Το Beşçeşmeler , από την άλλη, μπορεί να σας ταξιδέψει σε ένα γλυκό ταξίδι στο παρελθόν αυτής της όμορφης πόλης διατηρώντας την αρχική της δομή, ανεξάρτητα από την ταχεία εκβιομηχάνιση στην Κωνσταντινούπολη.

Επισκέψεις στο Kartal

Η λέξη Aydos, που ονομαζόταν αυτή η συνοικία κατά τη βυζαντινή περίοδο, σημαίνει και στα ελληνικά αετός. Ως εκ τούτου, μπορεί να ειπωθεί ότι κατάφερε να διατηρήσει το όνομά του σε όλη την ιστορία, μεταφρασμένο μόνο στα τουρκικά.

Αν και άλλος ισχυρισμός είναι ότι το όνομα της συνοικίας δεν προέρχεται από την τούρκικη λέξη Aydos, αλλά από κάποιον Καρτέλη, που εγκαταστάθηκε εδώ τον 6ο αιώνα μ.Χ. και ίδρυσε ένα ψαροχώρι, και ονομαζόταν Καρτελίν από τα βυζαντινά χρόνια. . Ειλικρινά, είμαι πιο κοντά στο πρώτο.

Λόφος Άιδου και Δάσος Άιδου

Ο λόφος Aydos , που ξεπερνά τα 500 μέτρα, βρίσκεται στο Kartal και είναι το υψηλότερο σημείο εντός των επαρχιακών συνόρων της Κωνσταντινούπολης.

Το δάσος της Άιδου , που βρίσκεται εδώ, περιέχει πολλές βελανιδιές.

Απέναντι από το λόφο βρίσκεται το Κάστρο της Άιδου . Ο σκοπός αυτού του κάστρου, που χτίστηκε από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία το 500 μ.Χ., ήταν να προστατεύσει τη χερσαία διαδρομή προς το Üsküdar.

Ως εκ τούτου, κατελήφθη αρχικά από το κράτος των Σελτζούκων της Ανατολίας και στη συνέχεια από τους Οθωμανούς.

Μετά την κυριαρχία των Οθωμανών στην περιοχή, το Κάστρο της Άιδου έχασε επίσης τη σημασία του και εγκαταλείφθηκε.

Συνεχίζονται οι αρχαιολογικές μελέτες στο κάστρο, που σήμερα αποτελεί προστατευόμενη περιοχή πρώτου βαθμού.

Δυστυχώς, είναι λίγο δύσκολο να πάτε, πρέπει να πάρετε το λεωφορείο 18 K από τη στάση του μετρό Göztepe και να πάρετε ένα από τα 131 λεωφορεία στο Sultanbeyli.

Εάν έχετε ιδιωτικό όχημα, μπορείτε να το επισκεφθείτε εύκολα.

Λόφος Δράγου

Ο λόφος του Δράγου , με υψόμετρο 107 μέτρων , είναι ιδανικό σημείο για να παρακολουθήσετε τη θάλασσα.

Ενώ παλαιότερα ήταν ένα ήσυχο μέρος καλυμμένο μόνο με δέντρα, πρόσφατα είχε το μερίδιό του σε απρογραμμάτιστη αστικοποίηση.

Μπορείτε να πάτε χωρίς να είστε πλήρως καλυμμένοι με σπίτια, είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει η θέα στη θάλασσα.

Το όνομά του προέρχεται από το Dragos Stream εδώ.

Όταν οι Σελτζούκοι της Ανατολίας έφτασαν για πρώτη φορά στην περιοχή, αυτό το τσάι έγινε αποδεκτό ως σύνορο μεταξύ του Βυζαντίου και η πρώτη γραπτή συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών είναι επομένως γνωστή ως Συνθήκη του Ντράγκος.

Οι αρχαιολογικές ανασκαφές συνεχίζονται ακόμη σε ερείπια ναών και ανακτόρων που χρονολογούνται από τη βυζαντινή περίοδο.

Επισκέψεις στο Pendik

Φράγμα Ομερλί

Το Pendik είναι στην πραγματικότητα ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, πιστεύεται ότι κατοικείται για περισσότερα από οκτώ χιλιάδες χρόνια. Υπολογίζεται ότι το όνομά του προέρχεται από το ελληνικό Παντίκιον, που σημαίνει «η περιοχή που περιβάλλεται από τείχη».

Αν και πάντα τραβάει την προσοχή γιατί είναι φυσικό λιμάνι, δυστυχώς στη θέση των περισσότερων παλαιών κτιρίων πνέουν άνεμοι. Η παραλία, από την άλλη, είναι ακόμα όμορφη και περιβάλλεται από πάρκα όπως και σε άλλες περιοχές.

Φράγμα Ομερλί

Ένα άλλο μέρος όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καθαρό αέρα είναι το φράγμα Ömerli , αλλά προτιμώ την παραλία. Θεωρείται ότι είναι ένας παλιός οικισμός που βυθίστηκε κάτω από τα νερά του φράγματος, αλλά φυσικά δεν μπορείτε να τον δείτε.

Άλσος Εκφοβισμού

Ομοίως, το Gözdağı Grove είναι μια βολική διεύθυνση για να παρακολουθήσετε τη θέα του Pendik και να απολαύσετε τον όμορφο καιρό, ενώ είναι πολύ πιο κοντά από το φράγμα Ömerli, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο E-10 από το σταθμό του μετρό Pendik.

Ανάχωμα Pendik

Το Pendik Tumulus , ή Temenye Tumulus , είναι ένας πολύ, πολύ παλιός οικισμός όπου υπάρχουν καλύβες με στρογγυλή κάτοψη, εργαλεία όπως τσεκούρια από πελεκημένη πέτρα, όστρακα και ένα γυναικείο αγαλματίδιο.

Έχουν επίσης ανακαλυφθεί πολυάριθμοι τάφοι και ανθρώπινοι σκελετοί. Οι αρχαιολογικές μελέτες είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Όπως το Κάστρο της Άιδου, είναι λίγο δύσκολο να φτάσετε εδώ, αλλά όσοι έχουν ιδιωτικό όχημα και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αρχαιολογία μπορούν να πάνε.

Αρχαία πόλη Temenye

Η αρχαία πόλη Temenye με το ίδιο όνομα είναι Hz. Διάσημο για την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη. Στο ακρωτήριο Παύλη διακρίνονται ακόμη τα ερείπια ενός μοναστηριού που βρισκόταν εδώ.

Περιφέρεια Çınardere

Στη γειτονιά Çınardere , βρέθηκαν τα ερείπια ενός μοναστηριού, ηλικίας περίπου χιλίων ετών, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας, του παρεκκλησίου και των δωματίων όπου έμεναν οι ιερείς. Υπολογίζεται ότι το μοναστήρι αυτό, που συνδέεται με την ορθόδοξη αίρεση, καταστράφηκε από τους Καθολικούς Σταυροφόρους.

Ερείπια Νεκρόπολης

Η Νεκρόπολη της οδού Gelincik είναι επίσης ένα νεκροταφείο της βυζαντινής περιόδου, αλλά επειδή δεν μου αρέσει να επισκέπτομαι τα νεκροταφεία, προτίμησα να μην μπω μέσα.

Γαλλικό παρεκκλήσι

Το εκατοντάχρονο γαλλικό παρεκκλήσι στο Άλσος των Αδελφών Μπούρλα είναι σε πολύ κακή κατάσταση καθώς δεν έχει χρησιμοποιηθεί για πολύ καιρό, αλλά σχεδιάζεται να αποκατασταθεί εάν ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Μέγαρο Σουλτάνου

Ομοίως, μόνο η μνήμη του Σουλτάνου Μέγαρου , γνωστό και ως Μέγαρο Αϊνάλι, έμεινε από τη βασιλεία του Αμπντουλμετσίτ .

Istanbul Park και Last…

Το Istanbul Park βρίσκεται στο Kurtköy και είναι μια πίστα αγώνων στα πρότυπα της F1. Μετά το άνοιγμά του το 2005, διεξήχθησαν αγώνες F1 Grand Prix.

Αυτή η πίστα, χωρητικότητας 150 χιλιάδων θεατών, δυστυχώς αφαιρέθηκε από το ημερολόγιο των Grand Prix το 2012.

Όσοι έρχονται στην Κωνσταντινούπολη με ιδιωτικό αυτοκίνητο και όσοι ενδιαφέρονται για μηχανοκίνητα αθλήματα μπορούν να το επισκεφτούν, τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι εύκολα προσβάσιμα, αλλά όσοι επιμένουν μπορούν να πάρουν το λεωφορείο KM28 από το Pendik.

Κάποιες μέρες πραγματοποιούνται ειδικές εκδηλώσεις στην πίστα και μπορείτε επίσης να οδηγείτε. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να κανονίσουν το ταξίδι τους να συμπέσει με μια τέτοια μέρα.

Έτσι, περιηγηθήκαμε στο νότιο τμήμα της πλευράς της Ανατολίας. Δεν νομίζω ότι γίνεται να τα επισκεφτείς όλα σε μια μέρα, δεν θα μπορέσεις να γευτείς τα πάρκα και την παραλία αν βιαστείς.

Σας προτείνω να κατευθυνθείτε στα μέρη της λίστας που σας ενδιαφέρουν και να προγραμματίσετε ένα ήσυχο ταξίδι.

Καλές διακοπές!

Οδηγός για τους καλύτερους αρχιτέκτονες της Τουρκίας, το Kartal Pendik Maltepe και το Göztepe για να επισκεφτείτε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *