Επισκέψεις στην Καππαδοκία και ταξιδιωτικός οδηγός

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Επισκέψεις στην Καππαδοκία και ταξιδιωτικός οδηγός

Σήμερα, συζητάμε για την υπέροχη Καππαδοκία με τη φυσική ομορφιά της που αποκαλύπτεται από τη λάβα και τα υπολείμματα στάχτης.

Είστε έτοιμοι να γνωρίσετε τη θρυλική ομορφιά, που ταξιδεύει τους ανθρώπους σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο και που πρέπει να δουν άνθρωποι όλων των ηλικιών, πηγαίνουμε αμέσως σε μια περιοδεία στην Καππαδοκία.

Συγκεντρώσαμε για εσάς έναν ταξιδιωτικό οδηγό, όπου θα απαντήσουμε στις ερωτήσεις για το πού να επισκεφτείτε, τι να φάτε και πού να περάσετε χρόνο.

Γράψαμε για εσάς τα μέρη που πρέπει να δείτε στην Καππαδοκία, η οποία φιλοξενεί τους πιο μοναδικούς φυσικούς σχηματισμούς του κόσμου και όπου μπορείτε να δείτε μοναδικά ιστορικά μνημεία.

Σχετικά με το Fairy Chimneys

Οι νεράιδες καμινάδες, που γοητεύουν όσους τις βλέπουν, έχουν μια βαθιά ριζωμένη ιστορία. Η ουσία των νεραϊδοκαμινάδων, που διαμορφώθηκαν από τις συνθήκες της εποχής πριν από αιώνες και πήραν τη σημερινή τους μορφή, στην πραγματικότητα προέρχεται από τούφα. Αυτές οι τούφες έχουν διαβρωθεί από τις επιπτώσεις της βροχής, του ανέμου και των νερών από πλημμύρες και έχουν πλέον πάρει τη μορφή που μας υποδέχεται.

Καθένας από αυτούς τους σχηματισμούς που κάνουν την Καππαδοκία ξεχωριστή έχει τις δικές του ρεματιές. Η ιστορία των καμινάδων νεραϊδών ξεκινά στην πραγματικότητα με τα ηφαίστεια. Η λάβα που ξεχείλιζε από τα ηφαίστεια κατέβηκε στα οροπέδια και στέγνωσε τα ποτάμια, τις λίμνες και τις θάλασσες της περιοχής. Αργότερα, ένα στρώμα τάφρου πάχους 100 – 150 μέτρων κάλυψε αυτό το δάπεδο.

Εδώ ακριβώς ξεκίνησε η ιστορία των Fairy Chimneys. Δεδομένου ότι υπάρχουν εκχυλίσματα από βασάλτη, ψαμμίτη ή άργιλο σε αυτό το στρώμα τάφρου, η διάβρωση έχει συμβεί σε διαφορετικούς βαθμούς παντού. Με τα χρόνια, η διάβρωση εντάθηκε, ιδιαίτερα στην περιοχή Kızılırmak, με την επίδραση των πλημμυρών και των ανέμων. Τα Fairy Chimneys, που έχουν αμφισβητήσει όλα αυτά τα γδαρσίματα, έχουν επιβιώσει μέχρι σήμερα.

Οι διάμετροι αυτών των Fairy Chimney ποικίλλουν από 1 μέτρο έως 15 μέτρα. Αυτή η αλλαγή παρέχει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα για να βλέπετε καμινάδες νεράιδων όλων των μεγεθών.

Η Καππαδοκία οφείλει τη φιλοξενία εκατομμυρίων επισκεπτών κάθε εποχή του χρόνου στους εκθαμβωτικούς φυσικούς σχηματισμούς της.

Ωστόσο, η πόλη έχει επίσης μια βαθιά ριζωμένη ιστορία. Ένας γεωγράφος ονόματι Στράβων σχεδίασε τα σύνορα της Καππαδοκίας για πρώτη φορά στη ρωμαϊκή αρχαιότητα.

Αυτά τα σύνορα ξεκινούσαν από τα βουνά του Ταύρου στο νότο και απλώνονταν σε μια ευρεία περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Περιφέρειας της Μαύρης Θάλασσας στα βόρεια, του Ακσαράι στα δυτικά και της Μαλάτια στα ανατολικά.

Τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική. Οι πόλεις Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Niğde και Kayseri εμφανίζονται ως Καππαδοκία.

Το τμήμα που ονομάζεται Rocky Cappadocia Region είναι το Avanos, το Ihlara, το Uçhisar, το Göreme και το Ürgüp. Αυτά τα μέρη είναι τα μέρη όπου ο κόσμος επισκέπτεται περισσότερο και βλέπει από κοντά τις Καμινάδες των Νεραϊδών.

Επισκέψεις στην Καππαδοκία

Καταρχήν να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει πόλη που να λέγεται Καππαδοκία. Είναι ένα όνομα που δόθηκε στην περιοχή μεταξύ των επαρχιών Καππαδοκίας, Νεβσεχίρ, Καϊσερί, Νίγντε, Κιρσεχίρ και Ακσαράι.

Κάντε κλικ για να κάνετε μια διαδικτυακή περιήγηση στην Καππαδοκία.

Ως εκ τούτου, τα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε είναι διάσπαρτα μεταξύ αυτών των πόλεων. Για αυτόν τον λόγο, υπάρχουν πολλά μέρη για επίσκεψη, αλλά εμείς επιλέξαμε τα πιο γνωστά:

Κοιλάδες Καππαδοκίας

Κοιλάδα Ντέβρεντ

Γνωστό και ως Imagination Valley, αυτό το μέρος είναι διάσημο για την καμινάδα που μοιάζει με καμήλα, η οποία χρησιμοποιείται συχνά στις προωθητικές ενέργειες της Καππαδοκίας. Κάθε καμινάδα νεραϊδών στην Καππαδοκία είναι πολύ ιδιαίτερη, αλλά τα σχήματα των νεραϊδόφωνων καμινάδων σε αυτήν την κοιλάδα είναι πολύ πιο αξιοσημείωτα.

Αυτές οι καμινάδες νεράιδων, που συνήθως παρομοιάζονται με φιγούρα ζώου, είναι περιφραγμένες για να αποφευχθεί η καταστροφή.

Η κοιλάδα απέχει 15 λεπτά από τον Άβανο. Για να δείτε αυτήν την κοιλάδα, χρειάζεστε ιδιωτικό αυτοκίνητο ή ταξί, επειδή δεν υπάρχει δημόσιο μέσο μεταφοράς που έρχεται εδώ.

Κοιλάδα Gulludere

Υπάρχουν πολλές εκκλησίες και μοναστήρια σε αυτή την κοιλάδα, η οποία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη λόγω της καθαρής θέας στις καμινάδες των νεραϊδών.

Θα πρέπει να επισκεφθείτε όλη την κοιλάδα με τα πόδια και να μην χάσετε καμία λεπτομέρεια. Γιατί αυτή η κοιλάδα είναι ιδανική για περιπάτους στη φύση.

Αυτή η υπέροχη κοιλάδα μεταξύ του χωριού Çavuşin και του Göreme δείχνει τις ομορφιές της από το πρώτο φως του πρωινού.

Κοιλάδα Ihlara

Με τον οικισμό που ξεκίνησε τον 4ο αιώνα, η κοιλάδα, όπου μπορεί να παρατηρηθεί κάθε απόχρωση του πράσινου, είναι ένα πολύ διάσημο μέρος με εκκλησίες λαξευμένες στους βράχους και τους μοναδικούς φυσικούς σχηματισμούς της.

Η κοιλάδα Ihlara, που βρίσκεται εντός των συνόρων του Aksaray, είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να δείτε. Όταν φτάσετε στην κοιλάδα Ihlara, μπορείτε να αφιερώσετε μια μέρα για περιηγήσεις στα αξιοθέατα.

Μπορείτε να αναφέρετε τα μέρη που μπορείτε να δείτε εδώ με τη μορφή της Εκκλησίας Ağaçaltı, της Εκκλησίας Sümbüllü, της Εκκλησίας Kırk Damaltı και της Εκκλησίας Yılanlı. Είναι δυνατή η είσοδος στην κοιλάδα Ihlara με κάρτα μουσείου και η είσοδος στην κοιλάδα Ihlara είναι 90 TL.

Pigeon Valley

Η περιοχή των 4100 μέτρων προτιμάται ιδιαίτερα για πεζοπορία και πήρε το όνομά της από τις φωλιές που χτίστηκαν για να ταΐσουν τα περιστέρια. Μπορείτε να περάσετε υπέροχα στην κοιλάδα όπου υπάρχουν περισσότερα περιστέρια.

Αυτή η κοιλάδα, που ξεκινά από το Uçhisar και εκτείνεται μέχρι το Göreme, προτιμάται συχνά για δραστηριότητες όπως η ποδηλασία, η γιόγκα και το τρέξιμο.

Δεν είναι δυνατή η είσοδος στην κοιλάδα με περιηγήσεις σαφάρι. Το μόνο που έχετε να κάνετε για να μπείτε στην κοιλάδα είναι να περπατήσετε.

Pasabag

Αυτό το μέρος, όπου υπάρχουν νεράιδες καμινάδες με καπέλα, είναι στην πραγματικότητα γνωστό ως Κοιλάδα των Ιερέων Paşabağ.

Στην περιοχή υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα με σουβενίρ, όπου οι μοναχοί ζούσαν μια μακρινή ζωή από τους ανθρώπους.

Το πιο εντυπωσιακό πράγμα στην περιοχή είναι το παρεκκλήσι που χτίστηκε στο όνομα του Αγίου Σιεμόν.

Τα ξωκλήσια και οι εκκλησίες αυτής της κοιλάδας, που γοητεύουν τους ανθρώπους με τις μοναδικές ιστορίες τους, είναι αρκετά γνωστά. Όταν έρχεστε εδώ, μπορείτε να χαθείτε στις σκονισμένες σελίδες της ιστορίας.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το Pasabag και το Three Beauties χωρίς χρέωση.

Love Valley

Στην Καππαδοκία, που φημίζεται για τις κοιλάδες της, αυτή είναι ίσως η κοιλάδα που εκθέτει τις πιο πολύχρωμες εικόνες. Ο λόγος που ονομάζεται Love Valley είναι επειδή συνήθως γίνονται προτάσεις γάμου εδώ.

Υπάρχει ένας Λόφος Αγάπης αντάξιος του ονόματος της κοιλάδας και κρύβει όλη την ομορφιά της κοιλάδας κάτω από τα πόδια κάποιου.

Μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να φτάσετε στην κοιλάδα της αγάπης, η οποία βρίσκεται στο δρόμο από το Göreme προς το Uçhisar, με αυτοκίνητο.

Κοιλάδα Kizilcukur

Μπορούμε να βάλουμε τις εκκλησίες της περιοχής στη λίστα με τις παλαιότερες εκκλησίες της Καππαδοκίας.

Καθώς ο ήλιος δύει, μπορείτε να τραβήξετε γραφικές εικόνες στην κοιλάδα Kızılçukur, η οποία είναι θρυλική με το τοπίο που προσφέρει στους καλεσμένους της.

Εγγυόμαστε ότι θα ζήσετε στιγμές γεμάτες αδρεναλίνη ενώ κάνετε περιηγήσεις σαφάρι ή ATV στην περιοχή.

Αν θέλεις να μπεις στην κοιλάδα, πρέπει να περπατήσεις. Εδώ μπορείτε να δείτε την άνοδο των μπαλονιών με το πρώτο φως του πρωινού.

Κοιλάδα Gomeda

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η κοιλάδα, που δεν είναι τόσο διάσημη όσο άλλες κοιλάδες, έχει μια συναρπαστική θέα.

Μπορείτε να περπατήσετε ολόκληρο το μονοπάτι πεζοπορίας στην κοιλάδα Gomeda μήκους 6 χιλιομέτρων σε περίπου 1,5-2 ώρες.

Μοιάζει με διαμέρισμα εξωτερικά, η κοιλάδα Gomeda θα είναι μια από τις αξέχαστες στιγμές της περιοδείας σας στην Καππαδοκία.

Η κοιλάδα αυτή, που είχε σημαντική θέση στη ρωμαϊκή περίοδο, στέγαζε τότε 600 σπίτια, 2 εκκλησίες, 1 υπόγεια πόλη και 2 νεκροπόλεις.

Η κοιλάδα Gomeda περιμένει τους καλεσμένους της στο Mustafapaşa, που συνδέεται με το Ürgüp.

Τρεις Ομορφιές

Η πρώτη απάντηση που μπορείτε να πάρετε στο ερώτημα ποιο είναι το σύμβολο της Καππαδοκίας είναι, φυσικά, οι Τρεις Χάριτες.

Αυτό το μέρος, όπου φαίνονται πιο ξεκάθαρα οι καμινάδες των νεραϊδών με τα καπέλα, έχει επίσης μια θλιβερή ιστορία. Σύμφωνα με την ιστορία, η κόρη του βασιλιά ερωτεύεται έναν βοσκό, αλλά ο βασιλιάς δεν τους επιτρέπει να παντρευτούν. Σε αυτή την περίπτωση, η κόρη του βασιλιά διαλέγει τον έρωτά της και τρέχει μακριά με τον βοσκό και παντρεύεται. Έχουν και παιδιά, αλλά ο πατέρας του δεν τον συγχωρεί. Ο βασιλιάς στέλνει στρατιώτες να τους σκοτώσουν και η κοπέλα προσεύχεται να απαλλαγεί από αυτή την κατάσταση, ενώ οι στρατιώτες πρόκειται να σκοτώσουν τους τρεις τους. Τότε οι τρεις τους γίνονται πέτρα και παίρνουν το όνομα Τρεις Ομορφιές. Οι Τρεις Ομορφιές είναι επισκέψιμες χωρίς καμία χρέωση.

Γέφυρες Καππαδοκίας

Πέτρινη γέφυρα 117 ετών

Το γεγονός ότι αυτή η γέφυρα, που στέκεται σε 11 πόδια για πολλά χρόνια, δεν έχει υποστεί καμία φθορά σήμερα την κάνει ξεχωριστή.

Οι πέτρες που χρησιμοποιήθηκαν για αυτήν την ιστορική γέφυρα, η οποία ολοκληρώθηκε το 1900 και άνοιξε για χρήση, μεταφέρθηκαν ειδικά από τις περιοχές του Τσετσέ και του Μαυροβουνίου. Μπορείτε να σταθείτε σε αυτή τη γέφυρα και να παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα.

Δεν χρειάζεται να κάνετε ιδιαίτερη προσπάθεια για να έρθετε εδώ. Η γέφυρα σας υποδέχεται ήδη στην είσοδο του Αβάνου.

Ξύλινη γέφυρα

Σε κάνει να πιστεύεις ότι θα πέσεις ανά πάσα στιγμή περνώντας πάνω από αυτή την ξύλινη γέφυρα χτισμένη σε σιδερένια πόδια.

Η Ξύλινη Γέφυρα μήκους 180 μέτρων, που χτίστηκε το 1973, προσφέρει την ευκαιρία να επισκεφθείτε και τις δύο πλευρές του ποταμού Kızılırmak.

Μουσεία Καππαδοκίας

Μουσείο Μαλλιών

Αυτό το μέρος, που πρέπει να επισκεφτείτε όταν έρθετε στο παζάρι των αγγειοπλαστών, είναι γνωστό ως το πιο παράξενο μουσείο στον κόσμο.

Περιτριγυρισμένο από τα μαλλιά περισσότερων από 16.000 γυναικών, αυτό το μουσείο έχει επίσης μια πολύ ρομαντική ιστορία.

Μια Γαλλίδα αφήνει μια τούφα από τα μαλλιά της ως αναμνηστικό πριν πάει στο αγγειοπλαστείο που λατρεύει να επισκέπτεται, και κάθε γυναίκα που έρχεται μετά από αυτό συνεχίζει την ίδια δράση.

Να σημειωθεί ότι απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών στο μουσείο.

Υπαίθριο Μουσείο Zelve

Σε αυτό το μουσείο, που σας επιτρέπει να κάνετε ήρεμους περιπάτους στο φυσικό περιβάλλον, μπορείτε να δείτε από κοντά τι έχουν απομείνει σε δύο διαφορετικές κοινωνίες.

Το γεγονός ότι αυτές οι κοινωνίες, που υιοθέτησαν διαφορετικές θρησκείες και τρόπους ζωής, προσέγγισαν η μία την άλλη με ανεκτικότητα εκείνη την εποχή, δίνει στους ανθρώπους μια βαθιά ευτυχία.

Εάν θέλετε, μπορείτε να εξερευνήσετε την κοιλάδα με περιηγήσεις σαφάρι αφού επισκεφθείτε αυτό το μέρος βήμα προς βήμα. Το Zelve Open Air Museum μπορεί να εισέλθει με κάρτα μουσείου και η είσοδος χωρίς κάρτα είναι 65 TL.

Υπαίθριο Μουσείο Goreme

Το Υπαίθριο Μουσείο Goreme, που είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη της Καππαδοκίας, επισκέπτεται πολύς κόσμος κάθε χρόνο. Υπάρχουν περίπου 360 εκκλησίες στην περιοχή και δίνεται μεγάλη προσοχή στη συντήρηση αυτών των εκκλησιών. Μπορείτε να βγείτε από τους φυσικούς σχηματισμούς και να δείτε τα πιο ενδιαφέροντα σημεία του Göreme εδώ.

Η είσοδος στο Υπαίθριο Μουσείο Göreme είναι 150 TL χωρίς κάρτα.

Η Κάρτα του Μουσείου ισχύει στην είσοδο του Υπαίθριου Μουσείου, αλλά δεν είναι δυνατό να δείτε τη Σκοτεινή Εκκλησία με την Κάρτα του Μουσείου. Η είσοδος της Dark Church είναι 50 TL.

Υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας

Υπόγεια πόλη Kaymakli

Μόνο οι πρώτοι 4 όροφοι αυτής της υπόγειας πόλης, που αποτελείται από 8 ορόφους και έχει 5000 άτομα, είναι επισκέψιμοι. Μια υπέροχη υπόγεια πόλη με τα πηγάδια ανεφοδιασμού, τις δεξαμενές νερού, τις αίθουσες και πολλά άλλα.

Όταν φτάσετε στην υπόγεια πόλη, μπορείτε να δείτε τα ίχνη της πρώιμης περιόδου στον πρώτο όροφο. Ίσως σας ενδιαφέρει περισσότερο η ιστορία μετά από αυτό που βλέπετε σε αυτή την υπόγεια πόλη που ανοίγει τις πόρτες ενός μυστηριώδους κόσμου.

Kaymaklı Underground City, η είσοδος χωρίς κάρτα είναι 100 TL. Η Κάρτα Μουσείου ισχύει και εδώ.

Υπόγεια πόλη Özkonak

Είναι γνωστό ότι σε όλες τις υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας, πέτρινες πόρτες κατασκευάζονταν έξω και μετακινούνταν μέσα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για την υπόγεια πόλη Özkonak.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που κάνει αυτή την υπόγεια πόλη διαφορετική είναι ότι υπάρχουν μεγάλες τρύπες που ανοίγουν για επικοινωνία μεταξύ των ορόφων.

Μπορείτε να δείτε τρύπες στη σήραγγα στην υπόγεια πόλη Özkonak. Ο σκοπός αυτών των τρυπών ήταν να ρίξουν καυτό λάδι στον εχθρό όταν έφτασαν στην πόρτα.

Μια επιτυχημένη υπόγεια πόλη τόσο για καταφύγιο όσο και για άμυνα.

Υπόγεια πόλη Thuja

Σε αυτή την υπόγεια πόλη, που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Mataza, φαίνεται πολύ περίεργο ότι οι τάφοι βρίσκονται στην οροφή.

Υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές είσοδοι στην υπόγεια πόλη Mazı. Προφανώς, αυτές οι καταχωρήσεις είχαν διαφορετικές χρήσεις εκείνη την εποχή.

Αν θέλετε να δείτε τους τάφους από κοντά, πρέπει να ανεβείτε στην ταράτσα. Είναι δυνατή η είσοδος στις υπόγειες πόλεις Özkonak, Mazı και Tatlarin με κάρτα μουσείου και η είσοδος χωρίς κάρτα είναι 25 TL.

Υπόγεια πόλη Derinkuyu

Το Derinkuyu, μια από τις πιο διάσημες υπόγειες πόλεις, αποτελείται από 8 ορόφους όπως το Kaymaklı.

Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλες υπόγειες πόλεις, υπάρχει σχολείο για ιεραποστόλους, εξομολογητήριο και κολυμβήθρα βαπτίσματος. Αυτά τα στοιχεία κάνουν την υπόγεια πόλη ακόμα πιο ουσιαστική.

Είναι γνωστό ότι κάτω από το Derinkuyu υπήρχαν 400-500 υπόγειες πόλεις. Είναι επίσης δυνατό να τα ονομάσουμε ως μικρά δωμάτια.

Δεδομένου ότι οι πόρτες αυτών των υπόγειων πόλεων, που έχουν 600 πόρτες, ανοίγουν στα σπίτια όπου μένουν άνθρωποι, τα μέρη αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως αποθήκες από τα νοικοκυριά.

Derinkuyu Underground City η είσοδος χωρίς κάρτα είναι 100 TL. Μπορεί να εισαχθεί μόνο με Κάρτα Μουσείου.

Εκκλησίες της Καππαδοκίας

Εκκλησία Cavusin

Μπορεί να συναντήσετε έναν πολύ δύσκολο δρόμο για να φτάσετε σε αυτήν την εκκλησία. Ωστόσο, είναι αδύνατο να μη σε συναρπάσει η διαφορετικότητα της εκκλησίας που βλέπεις αφού την φτάσεις.

Μεταφέροντας τα ίχνη του πρώιμου χριστιανισμού μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, αυτό το μέρος έχει επίσης τα καλύτερα αγιογραφικά.

Ο νάρθηκας της εκκλησίας του Τσαβούσιν, που έχει μονόκλιτο και τρεις αψίδες, καταστράφηκε προ πολλού. Όμως παρά το πέρασμα των αιώνων καταφέρνει να σταθεί όρθιο.

Η είσοδος χωρίς κάρτα της Εκκλησίας Cavusin είναι 20 TL, αλλά η Κάρτα του Μουσείου είναι έγκυρη.

Εκκλησία Ιωάννη του Βαπτιστή

Όταν έρχεστε εδώ, μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε πού βρίσκεται η εκκλησία.

Ίσως η μόνη κατασκευή στην περιοχή της Καππαδοκίας που δεν θυμίζει εκκλησία είναι η εκκλησία του Ιωάννη του Βαπτιστή.

Υπάρχει μια τρίκλιτη βασιλική χτισμένη για τον Ιωάννη τον Πρόδρομο ακριβώς πίσω από την είσοδο λαξευμένη στο βράχο. Ωστόσο, το κτίριο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Για το λόγο αυτό, μπορεί να στεναχωρηθείτε όταν βλέπετε τις τοιχογραφίες της βασιλικής.

Τα ιερά και ιδιαίτερα λείψανα του Αγίου Ιέρωνα φυλάσσονταν εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη Βυζαντινή Περίοδο.

Εκκλησία Ελ Ναζάρ

Αυτή η εκκλησία, η οποία απέχει περίπου 1 χιλιόμετρο από το Υπαίθριο Μουσείο Göreme, βρίσκεται στην ομώνυμη κοιλάδα.

Υπάρχει ένα νεκροταφείο ακριβώς δίπλα στην εκκλησία El Nazar, η οποία χτίστηκε σε σχήμα Τ μέσα σε μια καμινάδα νεραϊδών.

Αυτό το κτίσμα, που χτίστηκε τον 10ο αιώνα και έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να φέρει όλα τα ίχνη του χριστιανισμού όπως ήταν την πρώτη μέρα.

Αλλα μέρη

Αρχοντικό Ασμαλή

Αυτό το αρχοντικό, που φημιζόταν για τηλεοπτική σειρά που μεταδόθηκε πριν από χρόνια, φέρει ακόμα τα ίχνη εκείνων των ημερών.

Το Asmalı Konak, που παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο το παράδειγμα ενός παραδοσιακού αρχοντικού, έχει ελληνική αρχιτεκτονική 200 ετών. Αν και η έπαυλη στέκεται ακόμα, είναι σε πολύ φθαρμένη κατάσταση.

Αν θέλετε να επισκεφτείτε το αρχοντικό, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι δεν είναι όλα τα δωμάτια ανοιχτά για θέαση.

Tursan Wine Factory

Το Tursan Wine Factory βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Asmalı Konak και σας δίνει πληροφορίες για τον τρόπο παρασκευής του κρασιού.

Εδώ, όπως και σε άλλα οινοποιεία, μπορείτε να δοκιμάσετε όμορφα κρασιά.

Μπορείτε να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα στο Tursan Wine House και να επισκεφθείτε το οινοποιείο.

Kocabag Wine House

Το Kocabağ Wine House στο Uçhisar έχει μεγάλη φήμη. Η περιοχή της Καππαδοκίας είναι πολύ τυχερή όσον αφορά τους αμπελώνες.

Υπάρχουν πολλοί αμπελώνες μέσα και γύρω από την περιοχή. Αυτό επιτρέπει την παραγωγή όμορφων κρασιών στην περιοχή.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε διαφορετικές γεύσεις, μπορείτε να απευθυνθείτε στο Kocabağ Wine House.

Μπορείτε να πιείτε τα κρασιά σας με τη θέα των μπαλονιών το ηλιοβασίλεμα και να ζήσετε την πιο απολαυστική πολιτεία της Καππαδοκίας εδώ.

Κάστρο Uchisar

Ολόκληρη η περιοχή μπορεί να δει κανείς από το κάστρο ύψους 160 μέτρων. Το κάστρο, που δεν χρησιμοποιείται λόγω της μαλακής δομής του εδάφους του, είναι η πρώτη επιλογή των λάτρεις του τοπίου.

Το κάστρο Uchisar, το οποίο έχει μια νεραϊδόκαμινο που φαίνεται από αμέτρητα σημεία στην περιοχή της Καππαδοκίας, προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικαστική πανδαισία στους καλεσμένους του.

Μόλις φτάσετε στο κάστρο, ολόκληρη η περιοχή Göreme είναι κάτω από τα πόδια σας. Αφού παρακολουθήσετε το ηλιοβασίλεμα εδώ, ο θαυμασμός σας θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο.

Δυστυχώς, η κάρτα μουσείου δεν ισχύει στην είσοδο του Κάστρου Uçhisar και η είσοδος είναι 10 TL.

Κάστρο Ortahisar

Αυτό το κάστρο τραβάει την προσοχή με την υπέροχη δομή του. Μπορείτε να δείτε τη μεγαλύτερη καμινάδα νεραϊδών της Καππαδοκίας στο Κάστρο Ortahisar.

Αυτό το κάστρο άρχισε να διαμορφώνεται από ανθρώπινα χέρια την εποχή του Ετιλέρ. Ο κύριος λόγος για αυτό ήταν η διατήρηση της φυσικής δομής.

Το Κάστρο Ortahisar, το οποίο γνώρισε τη ρωμαϊκή, βυζαντινή, σελτζουκική και οθωμανική περίοδο στην ιστορία, ήταν ένα από τα καλύτερα αμυντικά μέρη για εκείνη την εποχή.

Μπορείτε να πάτε σε αυτό το κάστρο, που κουβαλά τα ίχνη της ιστορίας σε κάθε γωνιά, και να παρακολουθήσετε το Avanos, το Ürgüp και το Göreme.

Παλιό Τζαμί Cavusin

Είναι δυνατόν να ονομαστεί η περιοχή Çavuşin ως το τμήμα μεταξύ Avanos και Göreme.

Ένα από τα πιο επισκέψιμα σημεία σε αυτό το μέρος, που απέχει 2 χιλιόμετρα από τον Άβανο, είναι το Παλιό Τζαμί. Αυτό το τζαμί, που φέρει τα ίχνη της περιόδου των Σελτζούκων, είναι το πιο πολυσύχναστο τζαμί του χωριού.

Hope Hill

Αυτό το υπέροχο μέρος, που δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το Ürgüp από ψηλά, χτίστηκε το 1288. Ο λόφος Temenni, που είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη για επίσκεψη στο Ürgüp με θέα στο Erciyes, προσελκύει μεγάλη προσοχή λόγω της τοποθεσίας του.

Υπάρχουν δύο τρούλοι στο λόφο Temenni. Ο τάφος στην είσοδο είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι κάνουν ευχές και δένουν διάφορα υφάσματα ενώ το κάνουν. Από εδώ προέρχεται το όνομα του λόφου.

Όταν πάτε στο λόφο Temenni, φροντίστε να σταματήσετε από τον τρούλο στη μέση. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Tahsin Ağa βρίσκεται εδώ. Αν και έχει μεταφερθεί στο κέντρο της πόλης, έχουν απομείνει και εδώ αντικείμενα.

Αρχαία πόλη Sobesos

Αυτή είναι μια αρχαία πόλη. Η Αρχαία πόλη Sobesos, που βρίσκεται στο χωριό Şahinefendi, έναν οικισμό στο Ürgüp, φέρει τα ίχνη που άφησαν οι Luwis, που κάποτε ήταν αυτόχθονες κάτοικοι της Ανατολίας.

Ως αποτέλεσμα των ανασκαφών που έγιναν εδώ, βρέθηκε μια αίθουσα συνεδριάσεων καλυμμένη με ψηφιδωτά και ένα λουτρό.

Τα τέλη εισόδου ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο των ετών, μπορείτε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://www.kapadokyaweb.com/inceleme/muze-kart για να δείτε τα τρέχοντα τέλη.

Δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε στην Καππαδοκία

Έχουμε παραθέσει τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε σε αυτήν την περιοχή:

  • Φροντίστε να κάνετε σαφάρι αλόγων στην κοιλάδα.
  • Μην χάσετε την περιήγηση με αερόστατο την ανατολή και τη δύση του ηλίου το βράδυ. Ρίξτε μια ματιά στη θέα από ψηλά.
  • Ζήστε την αδρεναλίνη στο έπακρο με περιηγήσεις ATV.
  • Επισκεφθείτε τους δασκάλους αγγειοπλαστικής ή ακόμα και φτιάξτε μόνοι σας μια γλάστρα.
  • Περάστε από τα οινοποιεία και δοκιμάστε άφθονα νόστιμα κρασιά. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στη χώρα όπου παράγεται κρασί εδώ και 4000 χρόνια.
  • Κάντε μια περιήγηση με ποδήλατο τώρα και κάντε ποδήλατο στην περιοχή από τη μια άκρη στην άλλη.
  • Το βράδυ βγείτε στη βεράντα του ξενοδοχείου που μένετε, δείτε τα αστέρια κάτω από τη θέα του ουρανού και μέχρι να βαρεθείτε.

Φαγητό και Ποτό στην Καππαδοκία

Επειδή το πιο διάσημο πιάτο της περιοχής είναι το δοκιμαστικό κεμπάπ , θα πρέπει να του δώσετε την πρώτη θέση και να πάτε αμέσως στο εστιατόριο Millocal . Αυτό το υπέροχο μέρος, που βρίσκεται στο Uçhisar , είναι ένα μέρος όπου μπορείτε να φάτε tas kebab προσεκτικά προετοιμασμένο σε πήλινο δοχείο.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε το εστιατόριο Le Mouton σε αυτήν την περιοχή για σακ κεμπάπ. Μπορείτε να καταναλώσετε υπέροχα αλκοόλ, τα οποία είναι και πολύ προσιτά και με τα γεύματα.

Μπορείτε να πάτε στο εστιατόριο Şükrüoğulları για ένα δείπνο με ψητά πλακάκια που συναρπάζει τους πάντες με την υπέροχη μυρωδιά και τη γεύση του .

Αυτό είναι επίσης το μόνο μη αλκοολούχο μέρος στην περιοχή. Ένα άλλο εστιατόριο που τραβάει την προσοχή με τη μεγάλη ποικιλία ορεκτικών και την αξέχαστη ατμόσφαιρα είναι το Old Greek House .

Διαμονή στην Καππαδοκία

Τα υπόσκαφα ξενοδοχεία της Καππαδοκίας είναι αναμφίβολα η πρώτη επιλογή στην Καππαδοκία, όπου θα συναντήσετε πολλές επιλογές για διαμονή.

Υπάρχουν ξενοδοχεία σε όλη την περιοχή, τα οποία συρρέουν από όσους θέλουν να ζήσουν μια διαφορετική εμπειρία και να αναπνεύσουν μια αυθεντική ατμόσφαιρα. Ωστόσο , τα Ελληνικά Αρχοντικά και τα υπόσκαφα ξενοδοχεία στο Güzelyurt είναι από τα πιο αγαπημένα πρόσωπα.

Ένα από τα πιο δημοφιλή ξενοδοχεία, του οποίου τα τέλη διαμονής κυμαίνονται μεταξύ 150-500 TL , είναι το Aydınlı Cave Hotel με φροντίδα στον καθαρισμό και τη διακόσμηση .

Αποκαλύπτοντας πόσο μοντέρνο και κλασικό μπορούν να παρουσιαστούν σε τέλεια αρμονία, το Magic Cave House είναι το δεύτερο ξενοδοχείο που προτιμούν όσοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν την άνεσή τους.

Το Grand Cave Suites είναι επίσης πολύ διάσημο με τη θέα στη βεράντα του που κάνει την περιοχή να αισθάνεται κάτω από τα πόδια σας .

Το ξενοδοχείο Fresco Cave Suites amp; Mansions , το οποίο φημίζεται για το αξέχαστο πρωινό του, μπορεί να είναι το μέρος διαμονής για όσους αναζητούν γεύση.

Ψώνια στην Καππαδοκία

Δεδομένου ότι η περιοχή είναι τουριστική, μπορείτε να βρείτε πολλά αναμνηστικά. Ειδικά φιγούρες καμινάδας νεράιδων , μαγνήτες και μπαλόνια πωλούνται πολύ.

Ταυτόχρονα, η ύφανση χαλιών και χαλιών είναι πολύ σημαντική εδώ και συναντάς ανθρώπους που κάνουν πωλήσεις και παραγωγή σε πολλά καταστήματα .

Εκτός από αυτό, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε χειροτεχνίες από γυαλί, πλακάκια, κεραμικά και πήλινα.

Ωστόσο, τα πιο ενδιαφέροντα αναμνηστικά στην περιοχή είναι οι θεραπευτικές πέτρες. Τα κοσμήματα φτιαγμένα με διαφορετικές πέτρες είναι πραγματικά εκθαμβωτικά.

Ψυχαγωγία και νυχτερινή ζωή στην Καππαδοκία

Γενικά, οργανώσεις που ονομάζονται «Τουρκική νύχτα» εκτίθενται στα περισσότερα ξενοδοχεία για διασκέδαση.

Μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτά ή να πάτε στο Angel Cafe Bistro Bar στο κέντρο των Σκοπίων . Ταξί είναι επίσης διαθέσιμα για μεταφορά κοντά στο χώρο, όπου η διασκέδαση συνεχίζεται μέχρι τις 03:00 το βράδυ.

Το Red Red Wine Göreme προτείνεται για όσους θέλουν να απολαύσουν τα υπέροχα κρασιά τους σε ένα αυθεντικό περιβάλλον .

Τέλος, το υπόγειο σπήλαιο που ονομάζεται Red Rock Cave Bar είναι το μέρος για όσους θέλουν μια αλλαγή. Μπορείτε είτε να παίξετε παιχνίδια όπως μπιλιάρδο είτε να πιείτε το ποτό σας μέσα.

Υπάρχουν τόσα πολλά φεστιβάλ που γίνονται στην περιοχή κατά τη διάρκεια της ημέρας που να είστε σίγουροι ότι θα συναντήσετε ένα.

Το Cappadox Festival , το οποίο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια, μεταφέρθηκε φέτος τον Ιούνιο (2020) . Υπάρχουν πολλά πράγματα σε αυτό το φεστιβάλ, από γευσιγνωσία τοπικών λιχουδιών μέχρι παραστάσεις καλλιτεχνών και προϊόντα και εργαστήρια από τα επιδέξια χέρια τοπικών δασκάλων.

Διάσημα φεστιβάλ τρεξίματος στην πόλη, όπου οι εκδρομές για τζόκινγκ και ποδηλασία είναι συχνές, περιλαμβάνουν το Erciyes Ultra Sky Trail (Ιούλιος), το Runfine Kapadokya (Ιούλιος) και το Kapadokya Ultra Rail (Οκτώβριος) . Τα φεστιβάλ ποδηλασίας είναι το Erciyes Cycling Festival (Σεπτέμβριος), το Salcano Cappadocia Cycling Festival (Σεπτέμβριος). Ταυτόχρονα, πολύ δημοφιλές είναι και το Classical Joys International Cappadocia Festival , το οποίο υποδέχεται τους μουσικόφιλους και πραγματοποιείται 1-5 Σεπτεμβρίου .

Μεταφορά στην Καππαδοκία

Δεδομένου ότι η περιοχή της Καππαδοκίας απέχει 757 χλμ. από την Κωνσταντινούπολη, 305 χλμ. από την Άγκυρα και 777 χλμ. από τη Σμύρνη, προτιμάται γενικά η αεροπορική μεταφορά από αυτές τις πόλεις.

Μπορείτε να δείτε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη μεταφορά Καππαδοκίας-Αεροδρόμιο από το άρθρο μας Οδηγός μεταφοράς αεροδρομίου στο Nevşehir Cappadocia.

Μετά από μια πτήση προς το Νεβσεχίρ ή το Καϊσέρι, μπορείτε να φτάσετε στην περιοχή με λεωφορεία HAVAŞ. Ενώ υπάρχουν πτήσεις με ανταπόκριση και απευθείας πτήσεις από αυτές τις τρεις πόλεις προς το Kayseri με τις Pegasus Airlines, Turkish Airlines και Anadolu Jet, υπάρχουν μόνο πτήσεις με ανταπόκριση προς το Nevşehir με την THY.

Αν θέλετε να κάνετε τη μεταφορά σας μέσω του Kayseri, η Pegasus Airlines έχει καθημερινές πτήσεις από το αεροδρόμιο Sabiha Gökçen της Κωνσταντινούπολης. Μπορείτε να φτάσετε στο Kayseri μετά από μια ώρα πτήσης.

Αν θέλετε να πάρετε ταξί από το Kayseri στο Nevşehir, το ποσό που θα πληρώσετε μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 250 – 300 TL.

Εάν προτιμάτε τη γη αντί για τις αεροπορικές μεταφορές, επιτρέψτε μας να σας δώσουμε τα καλά νέα ότι πολλές εταιρείες έχουν πτήσεις προς το Kayseri και το Nevşehir. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από αυτές τις πτήσεις. Υπάρχουν πτήσεις προς Νεβσεχίρ σχεδόν καθημερινά, ειδικά από μητροπολιτικές πόλεις.

Ο τερματικός σταθμός που θα φτάσετε στο τέλος της αποστολής είναι πολύ κοντά στην περιοχή της Καππαδοκίας. Από εδώ, μπορείτε να φτάσετε στο κέντρο με ταξί, αστικό λεωφορείο ή ιδιωτικά οχήματα μεταφοράς.

Αν προτιμάτε το τρένο, που είναι μια από τις εναλλακτικές λύσεις δρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού σας μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερη. Δυστυχώς, δεν είναι δυνατό να φτάσετε εδώ από όλα τα μέρη της χώρας με τρένο. Ωστόσο, αν θέλετε να πάρετε αυτή τη γεύση στο ταξίδι σας, θα πρέπει πρώτα να φτάσετε στο Kayseri. Μπορείτε να φτάσετε στην Καππαδοκία από το σιδηροδρομικό σταθμό Kayseri.

Εάν βρίσκεστε κοντά στην περιοχή της Καππαδοκίας, ίσως είναι πιο οικονομικό να ταξιδέψετε με λεωφορείο ή με δικό σας όχημα.

Το πιο λογικό μέσο μεταφοράς όταν επισκέπτεστε την περιοχή είναι το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, επειδή οι ναύλοι των ταξί είναι αρκετά υψηλοί. Εάν δεν προτιμάτε όχημα, μπορείτε να μετακινηθείτε με μικρά λεωφορεία.

Μπορείτε να νοικιάσετε αυτοκίνητο από το αεροδρόμιο Nevşehir και το αεροδρόμιο Kayseri όπως θέλετε. Υπάρχουν πολλές εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτά τα αεροδρόμια.

Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα μίνι λεωφορεία, ίσως δυσκολευτείτε λίγο περισσότερο. Γιατί μπορεί να μην είναι δυνατή η πρόσβαση παντού με μίνι λεωφορείο. Ωστόσο, υπάρχουν υπηρεσίες minibus μεταξύ περιοχών που επισκέπτεστε συχνά. Μπορείτε να φτάσετε σε σημεία όπως το Göreme, το Uçhisar, το Avanos και το Ürgüp με αυτόν τον τρόπο.

Αν θέλετε να δείτε διαφορετικά μέρη και να ξεφύγετε από το περιβάλλον, θα ήταν λογικό να νοικιάσετε αυτοκίνητο.

Οι τοπικές τουριστικές εταιρείες είναι μια καλή επιλογή για να απαλλαγείτε από όλα αυτά τα προβλήματα μεταφοράς. Ενώ αυτές οι τουριστικές εταιρείες σας παρέχουν ξεναγούς όλη την ημέρα, εξαλείφουν επίσης την ταλαιπωρία της μεταφοράς. Εάν η σκέψη του να ταξιδέψετε τηρώντας μια περιοδεία σας ακούγεται ζεστή, μπορείτε να μιλήσετε με μια τουριστική εταιρεία χωρίς να το σκεφτείτε.

Επισκεπτόμενα μέρη στο Κας, 23 μέρη που πρέπει να δείτε, μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε στην Καππαδοκία και ταξιδιωτικός οδηγός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *