Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ σόλο πριν. Που ξεκινάω?

By | 13 Φεβρουαρίου, 2023

Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ σόλο πριν. Που ξεκινάω?

Αγαπημένες γυναίκες που ταξιδεύουν,

Πρώτη φορά σόλο ταξιδιώτης που χρειάζεται συμβουλές! Ονειρευόμουν να ταξιδέψω σε κάποιο μακρινό μέρος και τελικά αποφάσισα να το πραγματοποιήσω. Ωστόσο, δεν είμαι σίγουρος τι θέλω να κάνω. Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό, πολύ περισσότερο μόνος μου. Θέλω την πρόκληση, αλλά με λίγη βοήθεια επίσης. Σκέφτηκα να δοκιμάσω ένα ομαδικό ταξίδι με προγραμματισμένες δραστηριότητες ή ταξίδια με ένα εθελοντικό πρόγραμμα διατήρησης ζώων. Ωστόσο, με ελκύει και η ιδέα να έχω πιο χαλαρές μέρες και να μπορώ να περιπλανώμαι μόνη μου. Ποια είναι μερικά από τα καλύτερα ταξιδιωτικά σχέδια για άτομα που ταξιδεύουν για πρώτη φορά; Τι συμβουλή έχετε;

Αγαπητή Μαρίσα,

Υπάρχουν λίγες ταξιδιωτικές εμπειρίες πιο συναρπαστικές από το να κάνετε ένα πρώτο σόλο ταξίδι, πόσο μάλλον από ένα πρώτο σόλο ταξίδι. Και το να αποφασίσετε να κάνετε το άλμα είναι συχνά το πιο δύσκολο κομμάτι, οπότε αυτό είναι ένα πράγμα που μπορείτε να διαγράψετε από τη λίστα σας. Επιπλέον, δεν είσαι μόνος εδώ. Είστε μέρος ενός αυξανόμενου κύματος ταξιδιωτών, ιδιαίτερα γυναικών, που θέλουν να βγουν εκεί έξω και να εξερευνήσουν χωρίς να περιμένουν κάποιον να το κάνει μαζί τους. Σοβαρά: αναζητήστε #solotravel στο Instagram και θα βρείτε σχεδόν 5 εκατομμύρια εικόνες με ετικέτα.

Αρχικά, ακούγεται σαν να λαχταράτε την ισορροπία στο δρομολόγιό σας: μια πρόκληση, αλλά με κάποια άνεση. ανεξαρτησία, αλλά με κάποια παρέα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά ταξίδια εκεί έξω που θα πετύχουν αυτό το γλυκό σημείο. Και να θυμάστε, είναι εντάξει να χαλαρώσετε σε αυτό το πράγμα – δεν χρειάζεται να πάτε ορειβασία για ένα μήνα μόνοι σας για να «μετρήσει» ως σόλο ταξίδι. Μία επιλογή; Εγγραφείτε για ένα ομαδικό ταξίδι, το οποίο θα σας διευκολύνει να ρίξετε μια καρφίτσα σε έναν χάρτη και να πάτε κάπου καινούργιο χωρίς να χρειάζεται να γίνετε τοπικός ειδικός ή να ανησυχείτε για τη μοναξιά. (Στην πραγματικότητα, είδαμε τόσες πολλές γυναίκες ταξιδιώτριες που αναζητούσαν αυτό ακριβώς, και εμπνεύσαμε να ξεκινήσουμε τα δικά μας ταξίδια Women Who Travel πέρυσι.)

Ξεκινήστε αναζητώντας μια τουριστική εταιρεία που εστιάζει στον τύπο ταξιδιού που σας αρέσει και μοιράζεται τις ταξιδιωτικές σας αξίες—είτε αυτό επιστρέφει χρήματα στην τοπική οικονομία είτε δίνει έμφαση στην κοινότητα των ταξιδιωτών. Συγκεντρώσαμε μερικούς από τους αγαπημένους μας ταξιδιωτικούς πράκτορες μπουτίκ, συμπεριλαμβανομένων των Tastemakers Africa, FlashPack και El Camino Travel (με τους οποίους συνεργαζόμαστε στα ταξίδια Women Who Travel). Εάν αυτές οι επιλογές φαίνονται πολύ στενές, μπορείτε επίσης να αναζητήσετε μια μεγαλύτερη τουριστική εταιρεία όπως το Intrepid Travel, η οποία έχει θεματικά ταξίδια που επικεντρώνονται σε πράγματα όπως το φαγητό και την ύπαιθρο και πηγαίνει σε κάθε ήπειρο.

Αλλά να είστε προσεκτικοί όταν εξετάζετε ομαδικά ταξίδια εθελοντών—συχνά κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Εάν η εθελοντική εργασία είναι ένα σημαντικό στοιχείο του ταξιδιού που θέλετε να κάνετε, ίσως να είναι καλύτερα να κάνετε κράτηση για ένα κανονικό ομαδικό ταξίδι και να ζητήσετε από τον διοργανωτή της περιοδείας σας πληροφορίες σχετικά με αξιόπιστες εθελοντικές εμπειρίες που μπορείτε να ακολουθήσετε. Εναλλακτικά, εάν υπάρχουν οργανώσεις αρωγής που κάνουν τη δουλειά που θαυμάζετε, σκεφτείτε να απευθυνθείτε απευθείας σε αυτές.

Δεν χρειάζεται να δεσμευτείτε για μια ομαδική εμπειρία για ολόκληρο το ταξίδι. Σκεφτείτε να κάνετε κράτηση για εκδρομές ή ημερήσιες εκδρομές μέσω εταιρειών περιηγήσεων, κατά τη διάρκεια του ατομικού σας ταξιδιού. Ο θυρωρός ξενοδοχείου και οι οικοδεσπότες της Airbnb είναι και οι δύο εξαιρετικοί πόροι για την εύρεση αυτών των περιηγήσεων, είτε ψάχνετε για μάθημα μαγειρικής, περιήγηση με τα πόδια ή κάτι πιο ασυνήθιστο. Πάντα έβρισκα ότι οι πεζοπορίες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσω ανθρώπους, αλλά σκεφτείτε τι ετοιμάζεστε να ζήσετε σε έναν προορισμό—ίσως τα ζυμαρικά στην Ιταλία ή τη σκηνή της αίθουσας χορού στην Πόλη του Μεξικού;—και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε περιηγήσεις στο διαδίκτυο μέσω ιστοτόπων όπως το Airbnb Experiences και το Get Your Guide για να κάνετε απευθείας κράτηση. Διαδικτυακές κοινότητες, όπως η ομάδα Women Who Travel Facebook, τοπικές ομάδες συναντήσεων (ανατρέξτε στο Meetup.com ή αναζητήστε ανά προορισμό στο Facebook),

Μόλις καταλήξετε στο είδος του ταξιδιού, επιλέξτε έναν προορισμό που σας φαίνεται ενδιαφέρον (για μια μικρή περιγραφή, αυτά είναι τα αγαπημένα μέρη των συντακτών μας για να ταξιδεύετε μόνοι σας). Μην αφήσετε κανέναν να σας πει ότι ορισμένα μέρη είναι εκτός ορίων επειδή είστε γυναίκα ταξιδιώτης—μπορείτε, και πρέπει, να πάτε οπουδήποτε βρίσκεται εντός της ζώνης άνεσης που ορίζετε μόνοι σας, η οποία είναι διαφορετική για τον καθένα. Μπορείτε να προσδιορίσετε τι εμπίπτει σε αυτήν την κατηγορία μιλώντας με άτομα που έχουν επισκεφτεί προορισμούς στο παρελθόν και ελέγχοντας τα έντερα με τις ταξιδιωτικές συμβουλές του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τότε, ενθουσιαστείτε! Διαβάστε ένα βιβλίο ή ακούστε ένα podcast σχετικά με τον προορισμό σας και κάντε μια μικρή έρευνα σχετικά με την τοπική εθιμοτυπία και τις οδηγίες για φιλοδωρήματα.

Να θυμάστε ότι, στον πυρήνα του, τα σόλο ταξίδια υποτίθεται ότι είναι διασκεδαστικά. Η προσμονή ενός ταξιδιού μπορεί να φέρει τόση χαρά όση και το ίδιο το ταξίδι, οπότε βυθιστείτε σε αυτό από την αρχή μέχρι το τέλος. Ξεκινήστε να βυθίζετε τα δάχτυλα των ποδιών σας βγαίνοντας για δείπνο μόνοι σας ή κάνοντας μια ημερήσια εκδρομή κάπου πιο κοντά στο σπίτι. Υπάρχει κάτι μεθυστικό στα σόλο ταξίδια – μόλις πάρετε μια γεύση, πιθανότατα δεν θα είναι τα τελευταία σας.

Εκεί που είναι τα άγρια ​​πράγματα

Με τόσους πολλούς προορισμούς σαφάρι για να διαλέξετε, πώς αποφασίζετε πού να πάτε; Εδώ, ένας οδηγός ανά χώρα για να περιορίσετε το πεδίο

ΜΠΟΤΣΟΥΑΝΑ

Κλειστό και περίπου στο μέγεθος της Γαλλίας, αλλά με μόνο 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους. Συχνά αποκαλείται «το κόσμημα του στέμματος» των χωρών του σαφάρι λόγω του άφθονου παιχνιδιού, του περιορισμένου αριθμού επισκεπτών, των εξαιρετικών πρακτικών διατήρησης και του ποικίλου εδάφους, που κυμαίνονται από το Δέλτα του Οκαβάνγκο έως την έρημο Καλαχάρι.

Καλύτερη εποχή για να πάτε: Τα βόρεια πάρκα είναι καλύτερα να επισκεφθείτε Μάιο έως Νοέμβριο. Στην κεντρική Μποτσουάνα, αποφύγετε τον Μάιο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Μεγάλα πάρκα και καταφύγια: Central Kalahari, Chobe, Moremi, Okavango, Savuti.

The Draws: Intimate camps. Εξαιρετική θέαση άγριας ζωής. Το μεγαλύτερο δέλτα της ενδοχώρας στον κόσμο.

Τα μειονεκτήματα: Μπορεί να είναι δαπανηρό, εκτός εάν χρησιμοποιείτε χερσαία εταιρεία, όπως το Drifters (drifters.co.za), και είναι δύσκολο να πλοηγηθείτε μόνοι σας.

Αναμνήσεις μιας ζωής: Ο ύπνος κάτω από τα αστέρια στις αλυκές Makgadikgadi. Περπατώντας στην Καλαχάρι με τους San Bushmen.

Συμβουλή: Ταξιδέψτε τον Νοέμβριο, όταν φτάνουν τα νεογέννητα και ο θάμνος είναι υπέροχο πράσινο.

ΚΕΝΥΑ

Το σκηνικό έχει όλα όσα αναζητά ο λάτρης του σαφάρι για πρώτη φορά: μεγάλο παιχνίδι, μικρά αποθέματα, παραλίες, βουνά—όλα σε κοντινή απόσταση.

Καλύτερη ώρα για να πάτε: Οποιαδήποτε στιγμή εκτός από τους βροχερούς μήνες Απρίλιο, Μάιο και Νοέμβριο.

Μεγάλα πάρκα και αποθεματικά: Amboseli, Laikipia, Masai Mara, Samburu, Tsavo.

The Draws: Πολλές κατοικίες δίπλα στα εθνικά πάρκα που προσφέρουν εξαιρετικές ανασκαφές και πολλά ζώα. Στη συνέχεια, μπορείτε να κάνετε διακοπές στην παραλία στο Malindi ή στο Lamu.

Τα μειονεκτήματα: Τον Ιούλιο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε μια προειδοποίηση σχετικά με το ταξίδι στην Κένυα λόγω των συνεχιζόμενων απειλών από την τρομοκρατία (τα περισσότερα προβλήματα εμφανίζονται εντός των πόλεων). Η δημοτικότητά του έχει οδηγήσει σε περιστασιακά μποτιλιαρίσματα σε μέρη όπως το Masai Mara.

Αναμνήσεις μιας ζωής: Το θέαμα εκατοντάδων χιλιάδων αγριολούλουδων και ζέβρες που διασχίζουν τη Μάρα για μέρες συνέχεια.

Συμβουλή: Οι ιππείς πρέπει να ελέγξουν το Ol Donyo Wuas, στους λόφους Chyulu, με σαφάρι τόσο για έμπειρους όσο και για αρχάριους αναβάτες στη σκιά του όρους Κιλιμάντζαρο (oldonyowuas.com).

ΝΑΜΙΜΠΙΑ

Μια σταθερή χώρα με καλούς δρόμους, εσωτερικές πτήσεις και εξαιρετικά στρατόπεδα και ξενώνες.

Καλύτερη εποχή για να πάτε: Όλο το χρόνο, αλλά οι θερμοκρασίες είναι πιο ήπιες από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Σημαντικά πάρκα και καταφύγια: Εθνικό Πάρκο Etosha, Namib-Nuakluft, NamibRand, Εθνικό Πάρκο Skeleton Coast.

Οι κληρώσεις: Κοστίζει λιγότερο από άλλες χώρες για την ίδια ποιότητα υπηρεσιών και καταλύματα. Καταπληκτικό τοπίο από ναυαγισμένες ακτές, φαράγγια, μια απέραντη έρημος γεμάτη αμμόλοφους μαμούθ. Σαφάρι με σκάφος στον ποταμό Ζαμβέζη. Ο μεγαλύτερος πληθυσμός τσιτάχ στον κόσμο.

Τα μειονεκτήματα: Λείπει η ποικιλία και ο αριθμός των παιχνιδιών άλλων χωρών, επομένως δεν είναι ιδανικό για όσους κάνουν σαφάρι για πρώτη φορά. Μεγάλο μέρος του Etosha είναι επίπεδο, ξηρό και πολύ κόσμο την εποχή, και δεν επιτρέπεται να βγείτε από τους δρόμους.

Αναμνήσεις μιας ζωής: Ένα λιοντάρι που τρώει μια φάλαινα στην παραλία.

Συμβουλή: Ψάξτε για το Μικρό Πέντε: τον ελέφαντα, το λιοντάρι μυρμηγκιών, τη λεοπάρ χελώνα, τον βουβαλίσιο υφαντή και το σκαθάρι του ρινόκερου.

ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Η πιο ανεπτυγμένη χώρα της Αφρικής, με βολικές αεροπορικές συνδέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εξαιρετικό για σαφάρι σε συνδυασμό με εμπειρία πόλης ή παραλίας.

Καλύτερη εποχή για να πάτε: Καλή όλο το χρόνο. Ο Ιούνιος έως τον Σεπτέμβριο μπορεί να είναι ψυχρός, αλλά είναι καλύτερος.

Σημαντικά πάρκα και καταφύγια: Εθνικά πάρκα Addo Elephant και μεγαλύτερος Κρούγκερ (το τελευταίο περιλαμβάνει πολλά παρακείμενα ιδιωτικά καταφύγια, όπως το Sabi Sands και το Timbavati), το Διασυνοριακό Πάρκο Kgalagadi και το Καταφύγιο Phinda.

Οι κληρώσεις: Είναι εύκολο να μετακινηθείτε και να οδηγήσετε μόνοι σας, καθιστώντας το ιδανικό για άτομα με περιορισμένο χρόνο. Ορισμένα πάρκα είναι απαλλαγμένα από ελονοσία.

Τα μειονεκτήματα: Οι πολλοί ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι του Κρούγκερ είναι επιρρεπείς σε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Memories of a Lifetime: Στέκεται εκεί που ο βελούδος συναντά το σερφ στο καταφύγιο Phinda.

Συμβουλή: Η εκδρομή Pafuri Walking Trail που προσφέρει το Wilderness Safaris σας μεταφέρει σε ένα ξεχασμένο μέρος του Kruger, με γιγάντια δέντρα μπαομπάμπ, καταπράσινα δάση και πολλά ζώα (wilderness-safaris.com).

ΤΑΝΖΑΝΙΑ

Σχετικά χωρίς επίσκεψη μέχρι πριν από 15 χρόνια, η χώρα πλησιάζει γρήγορα τη γειτονική Κένυα ως τουριστικό κόμβο. Τα εθνικά πάρκα Ruaha και Selous είναι τεράστια και εξακολουθούν να επισκέπτονται σπάνια.

Καλύτερη εποχή για να πάτε: Όλο το χρόνο, αλλά ο Ιανουάριος, ο Φεβρουάριος, οι αρχές Μαρτίου και ο Ιούνιος είναι οι καλύτερες.

Σημαντικά πάρκα και καταφύγια: κρατήρας Ngorongoro, Selous, Serengeti, Tarangire.

The Draws: Καλή προβολή του παιχνιδιού. Ο νότος έχει μερικά από τα πιο άγρια ​​εδάφη της Αφρικής. Οι χιμπατζήδες του Mahale, στη λίμνη Tanganyika.

Τα μειονεκτήματα: Πάρκα στα οποία δεν είναι πάντα εύκολο να φτάσετε, ειδικά το Ruaha, το Selous και το Mahale. Το Ngorongoro, με μόνο έναν δρόμο μέσα και έξω από τον κρατήρα, γεμίζει κόσμο.

Αναμνήσεις μιας ζωής: Βλέποντας λιοντάρια να κυνηγούν μπαμπουίνους σε έναν φοίνικα στη Ρουάχα. Κολύμβηση με αναπνευστήρα στη λίμνη Τανγκανίκα.

Συμβουλή: Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Paul Tudor Jones II δημιούργησε μια εδάφιο από έναν πρώην κυνηγότοπο, τώρα τα καταφύγια Singita Grumeti που γειτνιάζουν με το εθνικό πάρκο Serengeti (singita.com). Outfitters, συμπεριλαμβανομένου του Nomad Tanzania (nomad-tanzania.com), συνδυάζουν τα σαφάρι με έναν παραλιακό προορισμό στη Μοζαμβίκη.

ΖΑΜΠΙΑ

Λιγότερο γνωστές από τις χώρες του σαφάρι, αλλά πιο δημοφιλείς μεταξύ εκείνων που έχουν ήδη πάει.

Καλύτερη εποχή για να πάτε: Ιούνιος έως αρχές Οκτωβρίου.

Μεγάλα πάρκα και καταφύγια: Kafue, Lower Zambezi, South Luangwa.

The Draws: Οικογενειακά στρατόπεδα και ξενώνες. Σαφάρι με τα πόδια. Το South Luangwa, στο τέλος της κοιλάδας Great Rift, είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αφρικής.

Απίστευτο οικοσύστημα—οι βροχές φέρνουν πολλή άγρια ​​ζωή στις λιμνοθάλασσες του oxbow. Οι καταρράκτες Victoria δεν απογοητεύουν ποτέ.

Τα μειονεκτήματα: Τα περισσότερα πάρκα είναι εποχιακά και οι εποχές είναι σύντομες.

Αναμνήσεις μιας ζωής Εκατοντάδες κορμοράνοι, ψαραετοί και πελαργοί κάθε χρώματος και μεγέθους στις όχθες του Ζαμβέζη. Περπατώντας μέχρι ένα λιοντάρι σε μια θανάτωση στη Νότια Λουάνγκουα.

Συμβουλή: Τερματίστε ένα ταξίδι στη Νότια Λουάνγκουα με διαμονή στο θέρετρο Kaya Mawa στη λίμνη Μαλάουι.

ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ

Ένα χρόνο μετά τη συμφωνία κατανομής της εξουσίας μεταξύ της αντιπολίτευσης και του Ρόμπερτ Μουγκάμπε, η χώρα σιγά-σιγά συμβιβάζεται με την πολυετή παραμέληση και τη διαφθορά.

Καλύτερη εποχή για να πάτε: Όλο το χρόνο, αλλά ο Ιούνιος έως τον Σεπτέμβριο είναι ο καλύτερος.

Σημαντικά πάρκα και αποθεματικά: Γκοναρέτζου, Χουάνγκε, Μάνα Πουλς, Ματόμπο.

The Draws: Προσφέρει ίσως την πιο έντονη και ανέγγιχτη εμπειρία προβολής παιχνιδιών για τη μεγαλύτερη αξία. Λίγοι επισκέπτες. Οι ελέφαντες στο Hwange. Οι Καταρράκτες της Βικτωρίας. Η απόλυτη συγκίνηση: το μονοπάτι Mana Canoe Trail.

Τα αρνητικά: Η χώρα εξακολουθεί να ξεπερνά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τρεις δεκαετίες διακυβέρνησης του Μουγκάμπε. Τα πάρκα έχουν υποφέρει πολύ από την παραμέληση της κυβέρνησης, τη λαθροθηρία και την έλλειψη επισκεπτών.

Αναμνήσεις μιας ζωής Πίνοντας ποτά στην πισίνα του καταφύγιου σαφάρι The Hide και παρακολουθώντας μια οικογένεια ελεφάντων να περπατά.

Συμβουλή: Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να επωφεληθείτε από τις φθηνότερες τιμές και την έλλειψη πολυκοσμίας.

Το αγαπημένο μου Airbnb: Διαμέρισμα εποχής Γεωργίας σε κοντινή απόσταση από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα του Bath

Όλα τα προϊόντα που εμφανίζονται στο Condé Nast Traveler επιλέγονται ανεξάρτητα από τους εκδότες μας. Ωστόσο, όταν αγοράζετε κάτι μέσω των συνδέσμων λιανικής μας, ενδέχεται να κερδίσουμε μια προμήθεια θυγατρικών.

Μπορείτε να εντοπίσετε το Lansdown Road στην πρώτη σεζόν του, αν είστε γρήγοροι με το κουμπί παύσης. Θα δείτε ένα τόξο από συνδεδεμένα, γεωργιανά σπίτια με ταράτσα, το καθένα με ξεχωριστές πόρτες. Είναι το είδος του λοφώδους, αρχιτεκτονικά εντυπωσιακού δρόμου που αποτελεί παράδειγμα του Μπαθ της Αγγλίας. Και είναι όπου θα βρείτε το γοητευτικό διαμέρισμα στο οποίο έκλεισα στην Airbnb για να ζήσω και να εργαστώ το φθινόπωρο του 2021. Είχα πάει στο Bath μια φορά στο παρελθόν, για μια ημερήσια εκδρομή όταν ήμουν στο κολέγιο και πάντα σκόπευα να επιστρέψω , ελπίζουμε για ένα εκτεταμένο ταξίδι. Πέρυσι, δούλευα εξ αποστάσεως ως συγγραφέας ταξιδιών και περιεχομένου και αποφάσισα ότι ήταν η τέλεια στιγμή.

Ευγενική παραχώρηση Airbnb

Γεωργιανό διαμέρισμα στο λουτρό

186 $ στην Airbnb

Είπα στον εαυτό μου καθώς κατέβηκα από το τρένο στο σιδηροδρομικό σταθμό Bath Spa κατά την άφιξη. .

Αυτό που δεν συνειδητοποίησα ήταν ότι το Μπαθ, που ονομάστηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1987, δεν διασχίζεται εύκολα όταν κουβαλάς ένα βαρύ φορτίο. Τα λιθόστρωτα μπορεί να σας κάνουν να ταλαντεύεστε και η μεταφορά αποσκευών σε απότομες πλαγιές μετά από κοκκινίλα στα μάτια δεν είναι χαριτωμένη.

Είχα ξεχάσει και ένα μικρό πράγμα. Το διαμέρισμα που έκλεισα ήταν στον τρίτο όροφο, η κορυφαία μονάδα του κτηρίου. Περιττό να πω ότι ήμουν τζετ-λαγκ, ιδρωμένος και με κομμένη την ανάσα όταν ξεκλείδωσα την πόρτα του νέου, αν και προσωρινού, σπιτιού μου.

Η εξάντληση έσβησε καθώς εξερευνούσα το ευάερο περιβάλλον. Ίσως να ήταν επειδή είχα εξοικειωθεί με τις φωτογραφίες της καταχώρισης μήνες πριν από το ταξίδι, ή ίσως ήταν η απλότητα και η άνεση της διακόσμησης – έτσι κι αλλιώς, ένιωσα αμέσως ανακούφιση και ασφάλεια κατά την άφιξη. Ως σόλο γυναίκα ταξιδιώτη, αυτό είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Μετά από μια γρήγορη περιήγηση και στα δύο υπνοδωμάτια, επέλεξα αυτό που βρίσκεται στο πίσω μέρος του διαμερίσματος. Παρόλο που το κρεβάτι ήταν μικρότερο —ένας βασιλιάς, σε αντίθεση με τον σούπερ king στο άλλο δωμάτιο— οι μοβ τοίχοι και η ρουστίκ κομψή διακόσμηση προκάλεσαν μια αισθητική της Regency Era που ένιωθα κατάλληλη για την παρατεταμένη διαμονή μου. Ήταν επίσης πιο ήσυχο από το μπροστινό υπνοδωμάτιο, που έβλεπε στο δρόμο.

Το δωμάτιό μου είχε θέα στον ιδιωτικό χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων (όπου οι επισκέπτες μπορούν να σταθμεύσουν δωρεάν), στους κυματιστούς καταπράσινους λόφους της αγγλικής υπαίθρου και στις σειρές των αρχοντικών από πέτρα Bath. Ένα από τα αρχιτεκτονικά σήματα κατατεθέν του Μπαθ είναι ο ολιθικός ασβεστόλιθος του, ο οποίος έχει το χρώμα του μελιού και έχει χρησιμοποιηθεί από τις αρχές του 18ου αιώνα για την κατασκευή εκκλησιών, σπιτιών και σιδηροδρομικών σταθμών της Νότιας Αγγλίας.

Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μου στο διαμέρισμα στο άνετο σαλόνι. Δύο βελούδινοι καναπέδες, μια τηλεόραση smart, ένα τραπεζάκι του καφέ, ένα τζάκι που δεν λειτουργεί, ράφια με βιβλία και ένα τραπέζι τραπεζαρίας εξόπλιζαν τον ευρύχωρο χώρο. Ήταν μέτριο, άνετο και, το πιο σημαντικό, εξοπλισμένο με ισχυρό Wi-Fi. Τα άλλα δωμάτια, συμπεριλαμβανομένου του ανανεωμένου μπάνιου και της πλήρως εξοπλισμένης κουζίνας, ήταν εξίσου φιλόξενα. Ο οικοδεσπότης παρείχε πολλές πετσέτες, σαπούνι και όλα τα αξεσουάρ που απαιτούνται για ένα καλό φλιτζάνι τσάι. Υπάρχει επίσης ένα πλυντήριο ρούχων (χωρίς στεγνωτήριο, όπως ισχύει για το μάθημα στο ΗΒ), αλλά οι επισκέπτες που μένουν για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους μπορούν να ζητήσουν από τον οικοδεσπότη να αλλάξει τα σεντόνια και τα παπλωματοθήκες όπως χρειάζεται.

Καθώς εγκαταστάθηκα μέσα στις επόμενες μέρες, άρχισα να εξερευνώ την πόλη με πολύ εύκολη πρόσβαση. Τα περισσότερα πρωινά, έβγαινα από την αγαπημένη μου διαδρομή: Ξεκινώντας από το διαμέρισμα, περνούσα από τις Αίθουσες Συνελεύσεων, περπάτησα μέσα από το δαχτυλίδι των μεγαλοπρεπών δέντρων στο Τσίρκο και έφτανα στην καμπύλη σειρά των σπιτιών με ταράτσα που είναι γνωστή ως Βασιλική Ημισέληνος. Από εκεί και πίσω, είναι 20 λεπτά με τα πόδια που ολοκληρώνεται καλύτερα με έναν καφέ από το Green Bird Cafe. Ή, αν πρόκειται για απογευματινή εκδρομή, με ένα ποτήρι κρασί από το κοντινό Beckford Bottle Shop.

Καθώς ο χρόνος μου στο Μπαθ πλησίαζε -και η τρομακτική σκέψη να φέρω τις βαλίτσες μου πίσω από τις σκάλες πλησίαζε- προσπάθησα να καταγράψω νοερά κάθε στιγμή και ανάμνηση που είχα κάνει στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια οκτώ εβδομάδων.

Όπως τη στιγμή που σήκωσα το βλέμμα μου από μια κλήση Zoom στο τραπέζι της τραπεζαρίας, μόνο για να δω μια ντουζίνα πολύχρωμα μπαλόνια ζεστού αέρα να επιπλέουν πάνω από τους λόφους. Ο αμυδρός ήχος ενός γείτονα που παίζει βιολί. Ξαναβλέπω στο σαλόνι με τη μαμά μου, που έκανε το πρώτο της ταξίδι στη λίμνη για να με επισκεφτεί. Όταν η πιστωτική μου κάρτα έπεσε στις ρωγμές των σανίδων δαπέδου 250 και πλέον ετών (ένας τεχνίτης ήρθε να μου την ανακτήσει). Περιποιώ τον εαυτό μου έναν εβδομαδιαίο καφέ σε πακέτο και ένα κουλούρι κάρδαμο από το Landrace Bakery. Φιλοξενώ έναν από τους καλύτερους φίλους μου για ένα Σαββατοκύριακο με μακρινούς περιπάτους και μπίντες σε μια από τις παλαιότερες παμπ του Μπαθ. Παρακολουθώντας τη βροχή να πέφτει – και εντοπίζοντας το ουράνιο τόξο που θα εμφανιζόταν αναπόφευκτα μετά την υποχώρηση κάθε καταιγίδας.

Το διαμέρισμα, όπως και η ίδια η πόλη του Μπαθ, έχει όλα τα χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να νιώσετε σαν στο σπίτι σας, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Βρήκα ότι είναι το τέλειο μέρος για να μείνω για μεμονωμένους ταξιδιώτες, απομακρυσμένους εργαζόμενους ή όσους απλώς αναζητούν ένα γραφικό Airbnb στη νοτιοδυτική περιοχή της Αγγλίας.

Δεν έχω ταξιδέψει ποτέ σόλο πριν. Από πού να ξεκινήσω;, Πού είναι τα άγρια ​​πράγματα, το αγαπημένο μου Airbnb: Ένα διαμέρισμα της εποχής της Γεωργίας σε κοντινή απόσταση από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα του Bath

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *